Έντυπη Έκδοση

Καμία πόλη μας στην ευρωχάρτα ποδηλάτων

Καμία ελληνική πόλη δεν υπάρχει στον κατάλογο των τριάντα υπογραφών από δημάρχους ισάριθμων ευρωπαϊκών πόλεων που περιλαμβάνονται στη «Χάρτα των Βρυξελλών», για το ποδήλατο.

Η Βάρνα της Βουλγαρίας και η Νικομήδεια της Τουρκίας είναι στον κατάλογο της Χάρτας, που θέτει ως κύριο αίτημα τον τριπλασιασμό της συμμετοχής του ποδηλάτου στις καθημερινές διαδρομές των Ευρωπαίων από 5% σήμερα σε 15% μέχρι το 2020.

Τον στόχο αυτό ανέλαβε να προωθήσει στο Ευρωκοινοβούλιο μόνιμη διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα Εργασίας για το ποδήλατο, που δεν έχει ολοκληρωθεί η σύστασή της. Η πρώτη συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλάτου (ECF) Μπέρναρντ Ενσινκ και οικοδεσπότες τους ευρωβουλευτές Μίκαελ Κράμερ από τους Πράσινους και Σάιντ Ελ Χαντράουι από τους σοσιαλιστές.

Οπως μας ενημερώνει η εκτελεστική γραμματεία (των Ελλήνων) Οικολόγων Πράσινων στη συνάντηση συμμετείχαν συνολικά 14 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και φιλελεύθεροι, συντηρητικοί (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, με αισθητή την απουσία της Αριστεράς. Από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μοναδική παρουσία ήταν αυτή του Μιχάλη Τρεμόπουλου. «Η ενίσχυση των υποδομών του ποδηλάτου είναι απαραίτητη, λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς σήμερα διατίθεται μόλις το 0,9% των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για έργα μεταφορών. Στις προτεραιότητες της ομάδας εργασίας περιλαμβάνεται και η λήψη μέτρων όπως τα ιδιαίτερα κοινοτικά κονδύλια για το ποδήλατο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Εμβόλιο για όλους
Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πυρ για σκοπιμότητα, προχειρότητα σε ΑΕΙ, ΤΕΙ
«Λουκέτο σε 41 τμήματα των ΤΕΙ, ο σκοπός της κυβέρνησης»
Πραξικόπημα 15ης Ιουλίου 1974
«Η πολιτική των ΗΠΑ εκλήφθηκε ως πράσινο φως στα σχέδια Ιωαννίδη»
«Συμπόσιο της Σύμης»
Στόχος 1ος: πράσινη ανάπτυξη
Απόρρητο επικοινωνιών
Διαφωνία ΑΔΑΕ για την άρση απορρήτου
Δασικές πυρκαγιές
700 στρέμματα έκαψε η φωτιά στη Σιθωνία
Διατροφή
Οι Ελληνες μαγειρεύουν με τις συνταγές της γιαγιάς
Ποδήλατο
Καμία πόλη μας στην ευρωχάρτα ποδηλάτων
ΧΥΤΑ Γραμματικού
Γραμματικό: πυρά για τον ΧΥΤΑ
Χανιά
Ξεσηκωμός κατοίκων για αιολικό πάρκο