Έντυπη Έκδοση

Ο ΜΕΡΝΤΟΧ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ

Περίεργος τρόπος για να ζητάς συγγνώμη

Επεσε τελικά το κεφάλι της Ρεμπέκα Μπρουκς, διευθύνουσας συμβούλου στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ, που τόσο επίμονα στήριζε ο μεγιστάνας επί μακρόν αρνούμενος να την απομακρύνει. Η Μπρουκς, που ήταν διευθύντρια στη «Νιουζ οφ δε Γουόρλντ» από το 2000 ώς το 2003 όταν παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα του ανήλικου θύματος εγκληματικής ενέργειας Μίλι Ντάουλερ, λέει στην ανακοίνωσή της ότι δεν μπορεί να είναι εκείνη το κέντρο του ενδιαφέροντος και να αποσπάται η προσοχή από την ουσία, που είναι η διερεύνηση της υπόθεσης και η αποκατάσταση της αλήθειας.

Φωτογραφία από τον μακρινό Μάιο του 2008, με τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να σφίγγει το χέρι της κόρης του Μέρντοχ, Ελίζαμπεθ, υπό το βλέμμα της Ρεμπέκα Μπρουκς (δεξιά). Η παραιτηθείσα διευθύνουσα σύμβουλος είχε βάλει και αυτή το... αυτάκι της στην παρακολούθηση τηλεφωνημάτων του Μπράουν, αλλά και πολλών άλλων... (Ass. Press) Φωτογραφία από τον μακρινό Μάιο του 2008, με τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να σφίγγει το χέρι της κόρης του Μέρντοχ, Ελίζαμπεθ, υπό το βλέμμα της Ρεμπέκα Μπρουκς (δεξιά). Η παραιτηθείσα διευθύνουσα σύμβουλος είχε βάλει και αυτή το... αυτάκι της στην παρακολούθηση τηλεφωνημάτων του Μπράουν, αλλά και πολλών άλλων... (Ass. Press) Για «αλήθειες» μιλώντας, ο Ρούπερτ Μέρντοχ ετοιμάζει εκστρατεία αποκατάστασης της εικόνας του ομίλου του με ολοσέλιδες πληρωμένες καταχωρίσεις σε όλον τον βρετανικό Τύπο, με τις οποίες θα ζητάει συγγνώμη για ό,τι έχει συμβεί. Ο ίδιος προσωπικά τηλεφώνησε σε δημοσιογράφο της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» για να υπεραμυνθεί των χειρισμών της εταιρείας του στην κρίση. Είπε ότι «ο χειρισμός ήταν εξαιρετικά καλός με όλους τους δυνατούς τρόπους», ενώ απέρριψε τις επικρίσεις για το γιο του Τζέιμς, για τον οποίον ελέχθη ότι άργησε να απαντήσει στις ανησυχίες για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών. Πρόσθεσε ότι θέλει να μιλήσει για ορισμένες τοποθετήσεις πολιτικών στο βρετανικό κοινοβούλιο, «που ήταν απολύτως λανθασμένες».

Η «Νιουζ Κορπ» προσέλαβε εταιρεία συμβούλων και γνωστούς ποινικολόγους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από το σκάνδαλο. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την αποδοχή των Μέρντοχ και Μπρουκς να καταθέσουν στη Βουλή, αλλά και την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου, δείχνει ότι τα πράγματα για την αυτοκρατορία του Αυστραλού μεγιστάνα δεν είναι ρόδινα. Στη Βρετανία αλλά τώρα και στην Αμερική, όλος ο Τύπος σκάβει για να βρει...

Η εφημερίδα «Γκάρντιαν» αποκάλυψε χθες ότι η «Νιουζ Κορπ» είχε κάνει χορηγία στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, μήνες πριν το Επιμελητήριο ξεκινήσει εκστρατεία για αλλαγή του νόμου περί δωροδοκίας, ο οποίος προέβλεπε τιμωρία για αμερικανικές εταιρείες που δωροδοκούσαν ξένους αξιωματούχους. Το Επιμελητήριο απέρριψε ως «εξωφρενικές» τις καταγγελίες, ισχυριζόμενο ότι από πολύ νωρίτερα έκανε αγώνα για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται τα επιχειρήματα της εταιρείας του Μέρντοχ στις πληρωμένες καταχωρίσεις και οι καταθέσεις στη Βουλή την Τρίτη. Με την παραίτηση της Μπρουκς, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που διατηρούσε στενές σχέσεις με το στέλεχος, πήρε προσωρινή ανάσα από τις πιέσεις της κοινής γνώμης. Εκπρόσωπος του Κάμερον είπε ότι η Μπρουκς «πήρε τη σωστή απόφαση», ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Βρετανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Βρετανία
Περίεργος τρόπος για να ζητάς συγγνώμη
Γαλλία
Και η εγκυμοσύνη στην προεκλογική εκστρατεία
Ιταλία
Μεγάλοι και μικροί ιταλικοί συνδυασμοί
Λίβανος
Είναι πολλά τα λεφτά
Λιβύη
Ετοιμάζουν τη μετά Καντάφι εποχή, με το συνταγματάρχη σε «ασφαλή περιοχή»
Συρία
Σφαγείο αντικαθεστωτικών
Άλλες ειδήσεις
Στον νεκρό Λάντεν φορτώνουν σχέδια επιθέσεων με συμβολικό χαρακτήρα
650 Αμερικανοί στρατιώτες λιγότεροι στο Αφγανιστάν