Έντυπη Έκδοση

Ο εξοπλισμός, το Α και το Ω, για κάμπινγκ

Διακοπές κάτω από τα αστέρια και μάλιστα τώρα σε εποχές κρίσης. Η λύση του κάμπινγκ μοιάζει ιδανική. Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να εξασφαλίσετε ένα στοιχειώδη βασικό εξοπλισμό: σκηνή, θερμός, παγούρια, στρώματα ύπνου, μαξιλάρια, υπνόσακους, υπνοστρώματα, φακούς, λάμπες κ.ά. Μια λάθος επιλογή σκηνής μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά τις διακοπές σας, ενώ η σωστή σκηνή δεν θα σας προβληματίσει καθόλου.

Φροντίστε να είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη προκειμένου να μη στριμωχτείτε και να έχει δύο εισόδους ώστε να δημιουργείται ρεύμα και να υπάρχει δροσιά μέσα στη σκηνή. Χρειάζεστε επίσης δάπεδο σκηνής· ένα μεγάλο πλαστικοποιημένο πανί. Προμηθευτείτε έναν απωθητή τρωκτικών-φιδιών, έναν πολυ-σουγιά, σκοινιά και μανταλάκια για να απλώνετε τις πετσέτες και τα μαγιό σας, μια ειδική συσκευή νερού ή μια πλαστική ντουζιέρα για να ξεπλένεστε μετά τη θάλασσα, γκαζάκι για καφέ ή μαγείρεμα και κατσαρολάκια, πλαστικά πιάτα και ποτήρια, θερμός, κεριά σιτρονέλας για τα κουνούπια κ.λπ. Στο www.ecowatt-shop.gr αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα διατίθενται ενεργειακοί φακοί που λειτουργούν χωρίς μπαταρία αλλά με δυναμό, ηλιακοί φακοί και φορτιστές κ.ά. Βεβαίως να έχετε μαζί σας και πλαστικές σακούλες για τα σκουπίδια διότι ο καλός κατασκηνωτής δεν αφήνει σκουπίδια εκεί όπου κατασκηνώνει.

Το ελεύθερο κάμπινγκ -σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, είναι παράνομο- προϋποθέτει πολύ καλή οργάνωση και προνοητικότητα. Περισσότερα για τη σχετική νομοθεσία και το κίνημα ελεύθερου κάμπινγκ μπορείτε να διαβάσετε στο http://freecampgr.blogspot.com.

Οι διακοπές σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ δεν διαφέρουν και πολύ από το να κάνετε διακοπές σε ξενοδοχείο. Το οργανωμένο κάμπινγκ είναι οικονομικό και κοινωνικό.

Με μοναδικό περιορισμό το γεγονός ότι πηγαίνει μόνο όπου υπάρχει δρόμος, το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να ανακαλύψετε την ελληνική φύση: προσφέρει ευελιξία στις ημερομηνίες αναχώρησης και στο χρόνο παραμονής, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον καιρό και τις απρόσμενες μεταβολές του και το σταθμεύετε οπουδήποτε, εφόσον βρίσκεται στη φυσική του διάσταση (με τις τέντες και τα παράθυρα κλειστά). Η αγορά αυτοκινούμενου τροχόσπιτου κοστίζει ακριβά (από 45.000 ευρώ), ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τα πάγια έξοδα. Η ενοικίαση είναι σαφώς πιο συμφέρουσα λύση. Οι τιμές για τη χαμηλή περίοδο ξεκινούν περίπου από 100 έως 120 ευρώ/ημέρα και ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο και τη χωρητικότητα του οχήματος. Για περισσότερες πληροφορίες: Camper Hellas (Λεωφ. Σπάτων 147, Γέρακας, τηλ. 210-6614123, www.camperhellas.gr), Camper Club (15ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, Παλλήνη, τηλ. 210-6664586-7, www.camperclub.gr), Turtle Vacation (34ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, έξοδος Νέα Πέραμος, τηλ. 22960-32460, www.turtlevacation.gr). Χρήσιμες συμβουλές θα βρείτε στο ιστολόγιο http:// camperlovers.wordpress.com (για διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο) και στον ιστότοπο www.icamp.gr (για κάμπινγκ γενικά).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Κύριο θέμα
Σύγχρονοι Ροβινσώνες
Σχετικά θέματα: Τουρισμός
Σύγχρονοι Ροβινσώνες
Φθηνές διακοπές στην ύπαιθρο χωρίς εκπτώσεις στη διασκέδαση
Ασκηση με ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη, ή κανό-καγιάκ στη λίμνη Πλαστήρα
Ρότα για κρυφές παραλίες
Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγουμε ατυχήματα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πιάστηκαν να αδειάζουν σκουπίδια σε σφραγισμένη χωματερή
Φωτιά σε πολυκατοικία στον Κολωνό
Πουλούσαν βρέφος για 15.000 ευρώ
Δύο Αλβανοί για φόνο
Βότανα
Ο δρόμος των μπαχαρικών
Δικαιοσύνη
«Βλαπτική μεταβολή η μετάθεση»
Δικαστικό ρεπορτάζ
«Εισαγγελικές ανακολουθίες» λίγο πριν απ' την αυλαία
Κτηνοτροφία
Στο σφαγείο η κτηνοτροφία
Ποιοι επιβιώνουν από την κρίση
Λαθρεμπόριο
Πώς έρχονται οι «μαϊμούδες» στην Ελλάδα
Η οικονομική κατάσταση εκτίναξε την εισαγωγή απομιμήσεων
600.000 κοντέινερ έρχονται, ελέγχονται μόνο δέκα!
Πνιγμοί
Υγρός, «άδικος» θάνατος
Πυρκαγιές
74 φωτιές ώς τώρα, η μία έκαιγε ώς χθες στο Ρέθυμνο
Συνέντευξη
«Μου φόρτωσαν τσάντα με μολότοφ»
Τουρισμός
Σύγχρονοι Ροβινσώνες
Φθηνές διακοπές στην ύπαιθρο χωρίς εκπτώσεις στη διασκέδαση
Ο εξοπλισμός, το Α και το Ω, για κάμπινγκ
Ασκηση με ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη, ή κανό-καγιάκ στη λίμνη Πλαστήρα
Ρότα για κρυφές παραλίες
Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγουμε ατυχήματα
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Και μεταβίβαση αυθαιρέτων
Ρυθμίσεις για το περιβάλλον
Άλλες ειδήσεις
Εγκρίθηκε η πρόταση για αλιεία
Απέκλεισαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο
Βυθίστηκε δεξαμενή
Απλήρωτοι δικαστικοί: «Μας εμπαίζουν»
Διευθυντές σχολείων δικαιώθηκαν για τις κρίσεις του 2007