Έντυπη Έκδοση

Μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα... σιωπηρή παράταση

ΠΑΓΩΝΟΥΝ τις κατασχέσεις

Για οφειλές στα Ταμεία μέχρι 20.000 ευρώ

Συνολικά, εκτιμάται ότι η ρύθμιση αφορά 400.000 οφειλέτες
ΣΕ «σιωπηρή παράταση» των κατασχέσεων για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία προχωρεί η κυβέρνηση, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για 84 δόσεις και εν αναμονή της οριστικοποίησης από την τρόικα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου της πρότασης που θα προκριθεί και θα αφορά κοινές δόσεις για χρέη και προς τις εφορίες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αλλά και ο γεν. γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρης, έδωσαν προφορική εντολή στους διοικητές των Ταμείων να μην προχωρούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για οφειλές έως 20.000 ευρώ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί χιλιάδες ειδοποιητήρια προς οφειλέτες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο Ταμείο των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ), του οποίου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 46% τον φετινό Αύγουστο. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Πλήρες θέμα...

 • ΜΕΤΚΑ

  • Σε δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια προχωρεί η ΜΕΤΚΑ
   Την πρόθεσή της να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια γνωστοποίησε η ΜΕΤΚΑ, η οποία έχει συστήσει κοινοπραξία με την Corporation America. Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η εταιρεία, συμφερόντων ομίλου Μυτιληναίου, ανέφερε ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο μετέχει.
 • ΓΑΙΑΟΣΕ

  • ΕΩΣ ΤΟ 2019 ΟΙ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Στη ΓΑΙΑΟΣΕ περνά το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ
   Η ανάθεση διαχείρισης τροχαίου υλικού στη... ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελεί μια εκ των κυριότερων διατάξεων-έκπληξη του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων» του υπουργείου Μεταφορών. Το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως και οι ρυθμίσεις για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, είναι στην αρχική τους μορφή, καθώς επιδέχονται αλλαγών, αφού το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.
 • ΕΑΒ

 • Αναπλάσεις/ΣΑΤΕ

  • Ο ΣΑΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Πάρτι προμηθευτών σε 500 έργα αναπλάσεων
   «Σε σειρά έργων αναπλάσεων, κυρίως όπου περιγράφονται ιστοί φωτισμού και φωτιστικά σώματα, ψυχροί κυβόλιθοι κ.λπ., αποδεικνύεται ότι οι περιγραφόμενες τεχνικές προδιαγραφές αφορούν μόνο σε έναν προμηθευτή και συνήθως του εξωτερικού Βαριές σκιές πέφτουν σε περισσότερα από 500 έργα αναπλάσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν υλοποιηθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη την τελευταία πενταετία, σε δήμους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, τις πρωτεύουσες νομών και σε οικισμούς τους.
 • Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις

  • ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ Ζητούν λύση για τα ρωσικά κανόνια
   Την παρέμβαση της πολιτείας και την αλλαγή της φορολογικής αντιμετώπισης των τιμολογίων που έχουν ήδη εκδοθεί επί πιστώσει από ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας προς τους πτωχεύσαντες τουριστικούς οργανισμούς, ενώ εκκρεμεί η εξόφλησή τους, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
 • Οικονομικές έρευνες

  • Μείωση απασχόλησης στο λιανεμπόριο
   Οπως συνέβη και στο σύνολο της οικονομίας έτσι και στο λιανικό εμπόριο η απασχόληση αυξήθηκε το β' τρίμηνο έναντι του α' τριμήνου 2014 αλλά μειώθηκε συγκριτικά με το β' τρίμηνο 2013, αφήνοντας ερωτήματα για το κατά πόσο θα συνεχιστεί η βραχυχρόνια τάση που σηματοδοτεί ανάκαμψη της οικονομίας ή θα επικρατήσει τελικά η μακροχρόνια πτωτική τάση.
 • Κινητή Τηλεφωνία

  • 20 εκατ. στα καταστήματά της επενδύει η Wind
   Στην ολοκληρωτική αλλαγή της εικόνας των εμπορικών της καταστημάτων προχωρεί η Wind. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε χθες ότι, έως το τέλος της επόμενης χρονιάς, θα ολοκληρωθεί η αλλαγή του συνόλου των καταστημάτων της (περίπου 235), υιοθετώντας νέο προφίλ.
 • Τράπεζα Πειραιώς

  • Αισιόδοξος για τα stress tests ο όμιλος Πειραιώς
   Αισιόδοξη για τις ελληνικές τράπεζες και τα αποτελέσματα των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίζεται ο όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς. Η Πειραιώς ξεχωρίζει την Εθνική Τράπεζα ως προτιμητέα επιλογή από τον κλάδο καθώς έχει θετικά προ προβλέψεων κέρδη, περιθώρια που υποστηρίζονται από τη Finansbank, ενώ στην περίπτωση που θα χρειάζονταν νέα κεφάλαια, αυτά θα ήταν τόσα όσα θα μπορούσαν να αντληθούν από την αγορά.
 • Ευρωζώνη

  • ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ «Τυπώστε ευρώ γιατί χανόμαστε»
   Ο Οργανισμός αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για όλες τις μεγάλες οικονομίες, πλην Ινδίας Στήριξη της ζήτησης ζητεί ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, υπό το... διακριτικό βλέμμα της Κριστίν Λαγκάρντ Φρένο στην ούτως ή άλλως επιβραδυνόμενη και άνιση παγκόσμια ανάκαμψη βάζει η Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, καθώς αν δεν λάβει μέτρα τόνωσης της ζήτησης κινδυνεύει με παρατεταμένη στασιμότητα.
 • Τουρισμός

  • ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Τα έσοδα από τον τουρισμό στις τσέπες όλων μας
   Τα έσοδα προκύπτουν από τις διανυκτερεύσεις και όχι από τον αριθμό επισκεπτών Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία. Πράγματι έτσι είναι, αλλά για να αποδώσει τα μέγιστα και για να είναι αντάξια του ονόματός της, απαιτείται να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε και να τις συζητήσουμε.
 • Άλλες ειδήσεις