Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μονομαχία για το κόστος των μέτρων

Στα 11,362 δισ. ευρώ κοστολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, διαψεύδοντας το κυβερνητικό επιτελείο που αναφέρεται σε 17 δισ. ευρώ. Εντός της ημέρας αναμένεται η αποτίμηση των μέτρων από το υπουργείο Οικονομικών, που βεβαίως δεν θα συμφωνεί.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Κυβέρνηση

  • Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Τελευταία άμυνα στον ΣΥΡΙΖΑ
   Σαμαράς και Βενιζέλος παίζουν το τελευταίο τους χαρτί λίγο πριν την επίσκεψη της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου Για διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην τελευταία απόπειρα για αναστροφή του άσχημου, για την κυβέρνηση, πολιτικού κλίματος, ετοιμάζονται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
  • Α. ΣΑΜΑΡΑΣ Ψέματα και αλήθειες
   «Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα εν μια νυκτί», απολογήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο συνέδριο, με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση», που συνδιοργάνωσαν οι «International New York Times» και η «Καθημερινή». Μία ομιλία διανθισμένη με έμμεσες επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, στην οποία ήταν εμφανές το άγχος του πρωθυπουργού να παρουσιάσει εαυτόν ως τη μόνη υπεύθυνη και δημοκρατική επιλογή, κουνώντας ταυτόχρονα το δάκτυλο στους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τι προσφέρουν οι μεταρρυθμίσεις.
  • Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Τρώγονται για αλλαγή του εκλογικού νόμου
   Μετά τους Καραμανλή και Χρυσοχοϊδη και η Ντόρα ζητά επίσπευση εκλογής ΠτΔ ΥΠΟ πίεση, να δρομολογήσει τις πολιτικές εξελίξεις, βρίσκεται η κυβέρνηση. Μετά τον Κώστα Καραμανλή και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επίσπευση της προεδρικής εκλογής ζήτησε και η Ντόρα Μπακογιάννη. Με το βλέμμα στραμμένο στη διαχείριση της εκλογικής ήττας και τον έλεγχο των μετεκλογικών εξελίξεων μπροστά στην επερχόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε στον Αντώνη Σαμαρά ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.
  • Το Μαξίμου συνεχίζει να συζητά το χρονοδιάγραμμα
   Και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ζητεί επίσπευση των διαδικασιών Η συζήτηση για το χρόνο της προεδρικής εκλογής συνεχίζεται στο εσωτερικό της δικομματικής, καθώς το «επίσημο» χρονοδιάγραμμα του Φεβρουαρίου δεν λαμβάνει υπόψη το «κακό σενάριο» της μη έναρξης της συζήτησης για το χρέος και της επιβολής τρίτου Μνημονίου, αμφότερα κομβικά στοιχεία της κυβερνητικής στρατηγικής για τη διασφάλιση των 180.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Ο Σημίτης δηλώνει αθώος της κρίσης
   Κάλεσμα στο πολιτικό σύστημα να προσαρμοστεί «στα δύσκολα δεδομένα της νέας εποχής» απηύθυνε ο Κώστας Σημίτης. Μιλώντας σε φόρουμ με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση» άσκησε κριτική στους Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή, επιρρίπτοντας ουσιαστικά μόνο σε αυτούς όλες τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και απαλλάσσοντας τον εαυτό του.
  • Ο Βενιζέλος θυμήθηκε αλλαγή του εκλογικού νόμου
   Σκέφτεται την επόμενη μέρα Καμπανάκι έχει σημάνει στα επιτελεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που μοιάζουν να εξοικειώνονται με την ανάγκη επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων, προσπαθώντας παράλληλα να διαχειριστούν την επόμενη μέρα μιας εκλογικής ήττας που δείχνει να παγιώνεται ως ψυχολογία στους βουλευτές και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
 • ΔΗΜΑΡ

  • ΔΗΜΑΡ Ζεστό-κρύο οι εξαγγελίες του Α. Τσίπρα
   Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δ. Χατζησωκράτης για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά το δημόσιο χρέος, σχολιάζοντας («Στο κόκκινο») ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ απέφυγε κάθε αναφορά σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος, αλλά «πλέον ομιλούσε για ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης».
 • Υπουργείο Εργασίας

  • Ο Βρούτσης λογαριάζει τους μισθούς χωρίς τη μερική απασχόληση
   Στον «αέρα» μένει η αντεπίθεση της κυβέρνησης στις εξαγγελίες Τσίπρα για την επαναφορά των κατώτατων μισθών στα 751 ευρώ, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επιχείρησε χθες εις μάτην να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μόλις το 7,69% του εργατικού δυναμικού αμείβεται με τους κατώτατους μισθούς (580 ευρώ).
 • Υπουργείο Παιδείας

  • Παραίτηση Κουφουδάκη
   Για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε χθες από τη θέση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) ο Βαγγέλης Κουφουδάκης.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ο Χαρδούβελης τα βλέπει όλα ρόδινα
   Μας αρέσει να πληρώνουμε και δεν το ξέρουμε Την εκτίμηση ότι οι Ελληνες αποδέχονται πλέον τις μεταρρυθμίσεις που έχει επιβάλει το Μνημόνιο έκανε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι οι Ελληνες πλέον έχουν ωριμάσει και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, καθώς βλέπουν να γίνονται πράγματα, όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Πολίτες και πολιτικοί μπροστά στη νέα απειλή
   Επιβάλλεται, πρωτίστως, η αντιμετώπιση των αιτιών, αλλά και όλων εκείνων των εντυπώσεων που τρέφουν το νεοναζιστικό φαινόμενο Ολες οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις επισημαίνουν πως, ακόμη και μετά την προφυλάκιση της ηγεσίας τους, εξακολουθούν να καταγράφουν σταθεροποίηση και άνοδο της απήχησής τους. Δεν είναι καθόλου βέβαιο αν οι διώξεις συγκράτησαν ή ενίσχυσαν τη δυναμική τους.
  • 200 χρόνια Φιλική Εταιρεία
   Η εθνική ανεξαρτησία παραμένει ζητούμενο και σήμερα για την Ελλάδα, χωρίς η διεκδίκησή της να οδηγεί στον εθνικό απομονω-τισμό και στον εθνο-κεντρισμό Σαν χθες, πριν από 200 χρόνια, ιδρυόταν στην Οδησσό της Ρωσίας τότε, της Ουκρανίας σήμερα, η ελληνική επαναστατική οργάνωση «Φιλική Εταιρεία». Ιδρυτές της ήταν οι Εμμανουήλ Ξάνθος, Νικόλαος Σκουφάς και Αθανάσιος Τσακάλωφ.
 • Βουλή

  • Στη Βουλή από ΔΗΜΑΡ οι δηλώσεις Λαγκάρντ
   Στη Βουλή φέρνει η ΔΗΜΑΡ τα όσα συγκλονιστικά δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, περί απειλών εναντίον της, ενώ μέχρι χθες δεν υπήρχε καμία επίσημη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης για το θέμα.
  • ΕΝΦΙΑ: αγώνας κατόπιν εορτής
   Ο Μ. Χαρακόπουλος Ζητεί εξαίρεση καταβολής φόρου για πολυτέκνους, τετραπληγικούς και αναπήρους πολέμου Δεν σταματά η δυσθυμία των βουλευτών της συμπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ, παρά την ψήφισή του από τη Βουλή στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Στη φυλακή παραμένει η Αρετή Τσοχατζοπούλου
   Στη φυλακή θα παραμείνει τελικά η Αρετή Τσοχατζοπούλου, καθώς χθες το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δεν έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής της. Δεύτερη φορά η κόρη του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυηνας, Ακη Τσιχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), βρέθηκε χθες στο δικαστήριο ζητώντας την αναστολή της ποινής της, δίχως αποτέλεσμα.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ποια «Ελλάδα» χάνεται;
   Η φιλοσοφία (;) μιας άνομης επιτυχίας που επικράτησε επί 40 χρόνια έχει τώρα αντικατασταθεί από τη μελαγχολία (;) της βέβαιης αποτυχίας. Δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ ο κρισ-έλληνας (προσοχή: όχι ο πρώην κροίσο-έλληνας) στο να θέσει κανόνες στην ιδιωτική και δημόσια ζωή του όσο στο να βρει άλλα απερπάτητα μονοπάτια παρανομίας.
  • Mετά τις εξαγγελίες Tσίπρα... σιωπηρή παράταση ΠAΓΩNOYN τις κατασχέσεις
   Για οφειλές στα Tαμεία μέχρι 20.000 ευρώ ΣE «σιωπηρή παράταση» των κατασχέσεων για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία προχωρεί η κυβέρνηση, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για 84 δόσεις και εν αναμονή της οριστικοποίησης από την τρόικα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου της πρότασης που θα προκριθεί και θα αφορά κοινές δόσεις για χρέη και προς τις εφορίες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αλλά και ο γεν. γραμματέας Κοινωνικών Aσφαλίσεων Π. Κοκκόρης, έδωσαν προφορική εντολή στους διοικητές των Tαμείων να μην προχωρούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για οφειλές έως 20.000 ευρώ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί χιλιάδες ειδοποιητήρια προς οφειλέτες. Tο μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο Tαμείο των αυτοαπασχολούμενων (OAEE), του οποίου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 46% τον φετινό Aύγουστο. Tου ΔHMHTPH MAΛTH