Έντυπη Έκδοση

Νέα εκκίνηση για το Θέατρο Τέχνης

Με θέατρο, χορό, συναυλίες, αναλόγια, μέχρι και ακροβατικά, το νέο πρόγραμμά του

Από τη χτεσινή παρουσίαση του ρεπερτορίου του 2014-2015 είχε «κλείσει» η οδός Φρυνίχου (σε πρώτο πλάνο οι Χρ. Δήμας και Μαρία Κεχαγιόγλου)
Ολος ο κόσμος που συναντάμε στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Λούκου, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, σε άλλο τόπο.

Πλήρες θέμα...

 • Θέατρο

 • Βιβλιοπωλεία

  • Ζοφερό τοπίο στη βιβλιαγορά
   Χαμηλοί κύκλοι εργασιών, μεγάλα διαστήματα «νεκρά», θεσμοθετημένη απληρωσιά - η κατάσταση στη βιβλιαγορά δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Τα μικρά ποιοτικά βιβλιοπωλεία του κέντρου βιώνουν ασφυκτική πίεση από τα κάθε λογής παζάρια κι από τις εκπτωτικές πρακτικές των ισχυρότερων ανταγωνιστών τους, οι καταγγελίες περί εργασιακής γαλέρας σε «αλυσίδες πολιτισμού» δίνουν και παίρνουν, ενώ σε γνωστούς εκδοτικούς οίκους, μέσα από τεχνάσματα, τείνει να καθιερωθεί η μη απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς.
 • Αρχαιολογία

  • Η Αμφίπολη και το κλεμμένο αγιορείτικο κειμήλιο
   Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε το βυζαντινό χειρόγραφο στον ηγούμενο Πέτρο της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Ορους Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά παραδόθηκε χθες το μεσημέρι το Τετραευάγγελο του 12ου αιώνα που είχε κλαπεί το 1960 από τη Μονή Διονυσίου του Αγίου Ορους και εντοπίστηκε ως έκθεμα του Μουσείου Γκετί στη μεγάλη βυζαντινή έκθεση «Heaven and Earth.
 • Παρουσίαση βιβλίου

  • «Και η οργή του Θεού να πέσει στα κεφάλια τους»
   Η Δημητσανίτισσα μάνα, που πάνω της ακουμπούσαμε και αναζητούσαμε καταφύγιο, όπως λέει ο συγγραφέας στην αφιέρωση Αφορισμοί από την επίσημη εκκλησία, ρουσφέτια, εκδουλεύσεις, επιστολές σε πολιτικά πρόσωπα για αποφυγή στράτευσης, καταγγελίες για βία και νοθεία σε εκλογικές διαδικασίες, εξαγορά ψηφοφόρων με εκδουλεύσεις αλλά και χρηματισμό, γράμματα οφειλετών προς τους δανειστές τους που παρακαλάνε για κατανόηση επεξηγώντας τη δυσμενή κοινωνική συγκυρία.
 • Μουσική

  • Γιάννης Αγγελάκας «Είμαστε άντρο απατεώνων και ηλιθίων»
   Οταν ξεκινούσε η κρίση, θεωρούσα ότι ήταν μια ευκαιρία να ξυπνήσουνε μερικά πράγματα μέσα μας, όπως η συλλογικότητα. Αντ' αυτού, ξύπνησε το τέρας τη Χρυσής Αυγής και η ανοησία της ψευτοαριστεράς Αν ξαφνικά νομίζουμε ότι όλα τα θέματά μας είναι ένας ωραίος τάφος, μια χαρά είμαστε! Αλλά, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει η Αμφίπολη reality! ** Κανένας δεν βρέθηκε να απαιτήσει μια καλύτερη Δημοκρατία, μια αληθινή Δημοκρατία. Γιατί αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι μια γελοιότητα ** Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς -και τους καλλιτέχνες- που του αξίζουν! Ομως, δεν νομίζω ότι του ελληνικού λαού τού άξιζε όλη αυτή η ξεφτίλα
 • Διαδίκτυο

  • Ιστολόγιο αντιφασιστικής λόγιας ελληνικής μουσικής
   Ποιος να το φανταζόταν ότι εν έτει 2014, ακριβώς εβδομήντα χρόνια μετά την παράδοση της Γερμανίας, θα ξανασυζητούσαμε ζητήματα όπως η άνοδος του νεοναζισμού στην Ευρώπη, η ελευθερία της έκφρασης, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός.