Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΑΡ

Ζεστό-κρύο οι εξαγγελίες του Α. Τσίπρα

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δ. Χατζησωκράτης για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά το δημόσιο χρέος, σχολιάζοντας («Στο κόκκινο») ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ απέφυγε κάθε αναφορά σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος, αλλά «πλέον ομιλούσε για ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης».

Αντιθέτως, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του κόμματος, θεωρεί ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, «θέτουν υπό αμφισβήτηση και πλήρη ανατροπή όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της Ε.Ε. και των δανειστών». Αυτό αποτελεί «μείζον ζήτημα, που δεν μπορεί κανείς να μην το αντιμετωπίσει», επισήμανε, προσθέτοντας ότι όταν έρχεται το ζήτημα της χρηματοδότησης από πόρους του ΕΣΠΑ, τότε «οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα τύχουν της έγκρισης και της χρηματοδότησης των κοινοτικών οργάνων». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Χατζησωκράτης σημείωσε ότι «εκ των πραγμάτων τίθενται ζητήματα σχέσεων μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών», φέρνοντας ως παράδειγμα και τα 3 δισ. για τη συγκρότηση της «Επενδυτικής Τράπεζας» από τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.

«Είμαστε έτοιμοι για έναν ανοικτό διάλογο εφ' όλης της ύλης επί των προτάσεων, που έχουν πλέον τεθεί δημόσια», δήλωσε και εξήγησε ότι η κριτική της ΔΗΜΑΡ είναι στη βάση του πλαισίου διαλόγου των 12 προγραμματικών σημείων για την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως θετικό βήμα τη θέση για αμοιβαιοποίηση μέρους του χρέους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΣΥΡΙΖΑ
11,3 δισ. τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ
Κυβέρνηση
Τελευταία άμυνα στον ΣΥΡΙΖΑ
Ψέματα και αλήθειες
Τους διώχνουν οι δικοί τους
Το Μαξίμου συνεχίζει να συζητά το χρονοδιάγραμμα
ΠΑΣΟΚ
Ο Σημίτης δηλώνει αθώος της κρίσης
Ο Βενιζέλος θυμήθηκε αλλαγή του εκλογικού νόμου
ΔΗΜΑΡ
Ζεστό-κρύο οι εξαγγελίες του Α. Τσίπρα
Υπουργείο Εργασίας
Ο Βρούτσης λογαριάζει τους μισθούς χωρίς τη μερική απασχόληση
Υπουργείο Παιδείας
Παραίτηση Κουφουδάκη
Υπουργείο Οικονομικών
Ο Χαρδούβελης τα βλέπει όλα ρόδινα
Αρθρα/Σχολιασμοί
Πολίτες και πολιτικοί μπροστά στη νέα απειλή
200 χρόνια Φιλική Εταιρεία
Βουλή
Στη Βουλή από ΔΗΜΑΡ οι δηλώσεις Λαγκάρντ
ΕΝΦΙΑ: αγώνας κατόπιν εορτής
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στη φυλακή παραμένει η Αρετή Τσοχατζοπούλου
Άλλες ειδήσεις
Ποια «Ελλάδα» χάνεται;
ΠAΓΩNOYN τις κατασχέσεις