Έντυπη Έκδοση

Σε δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια προχωρεί η ΜΕΤΚΑ

Την πρόθεσή της να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια γνωστοποίησε η ΜΕΤΚΑ, η οποία έχει συστήσει κοινοπραξία με την Corporation America. Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η εταιρεία, συμφερόντων ομίλου Μυτιληναίου, ανέφερε ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο μετέχει.

Η ΜΕΤΚΑ, το τελευταίο διάστημα, κάνει εμφανή τα σημάδια της στον κλάδο των μεταφορών, καθώς ανέλαβε το σιδηροδρομικό έργο Κιάτο - Ροδοδάφνη, ύψους 227 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων για περίοδο 40+10 ετών (χωρίζονται σε 2 ομάδες).

Στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) επισημαίνουν ότι «αρκετοί από τους συμμετέχοντες θα εκδηλώσουν δεσμευτικό ενδιαφέρον», υποστηρίζοντας ότι «όλα θα κριθούν στο ποιος θα δώσει το μεγαλύτερο τίμημα».

Στο διαγωνισμό μετέχουν οι εταιρείες: η Aeroport De La Cote d'Azur, η κοινοπραξία J&Ρ Αβαξ - Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κοινοπραξία Fraport - όμιλος Κοπελούζου, η σύμπραξη Vinci - Ελλάκτωρ, η κοινοπραξία Corporacion America - ΜΕΤΚΑ και ο όμιλος Advent, οι οποίοι μπορούν να συνασπιστούν μεταξύ τους.

Στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια των Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αεροδρόμια
ΜΕΤΚΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικά ταμεία
Στραβά μάτια για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ στα Ταμεία
ΜΕΤΚΑ
Σε δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια προχωρεί η ΜΕΤΚΑ
ΓΑΙΑΟΣΕ
Στη ΓΑΙΑΟΣΕ περνά το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ
ΕΑΒ
Στρατηγική συμφωνία ΕΑΒ με τον Ινδικό κολοσσό ΤΑΤΑ
Αναπλάσεις/ΣΑΤΕ
Πάρτι προμηθευτών σε 500 έργα αναπλάσεων
Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Ζητούν λύση για τα ρωσικά κανόνια
Οικονομικές έρευνες
Μείωση απασχόλησης στο λιανεμπόριο
Κινητή Τηλεφωνία
20 εκατ. στα καταστήματά της επενδύει η Wind
Τράπεζα Πειραιώς
Αισιόδοξος για τα stress tests ο όμιλος Πειραιώς
Ευρωζώνη
«Τυπώστε ευρώ γιατί χανόμαστε»
Τουρισμός
Τα έσοδα από τον τουρισμό στις τσέπες όλων μας
Άλλες ειδήσεις
!!!!!