Έντυπη Έκδοση

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Ζητούν λύση για τα ρωσικά κανόνια

Την παρέμβαση της πολιτείας και την αλλαγή της φορολογικής αντιμετώπισης των τιμολογίων που έχουν ήδη εκδοθεί επί πιστώσει από ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας προς τους πτωχεύσαντες τουριστικούς οργανισμούς, ενώ εκκρεμεί η εξόφλησή τους, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Οπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Τσακίρης, επικρατεί έντονη ανησυχία για την τεράστια ζημία που προκαλεί στον ελληνικό τουρισμό η διαδοχική πτώχευση μεγάλου αριθμού ρωσικών τουριστικών πρακτορείων (Windrose, Labint, Solvex, South Cross κ.ά.) και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία της επικράτειας, δεδομένου ότι πολλά εξ αυτών λειτουργούν με συμβάσεις αποκλειστικότητας με αυτά τα πρακτορεία. Ο κ. Τσακίρης σημειώνει ότι η τυχόν δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων, σύμφωνα με την άποψη έγκριτων νομικών, κοστίζει υπερβολικά και οι πιθανότητες δικαστικής ευόδωσης της διαδικασίας είναι μηδαμινές.

«Πιστεύουμε ότι για λόγους ασφάλειας δικαίου και προκειμένου να επιβιώσουν οι ανωτέρω ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έπειτα από αυτήν την υπερβολική οικονομική ζημία τους, θα πρέπει να θεωρηθούν οι απαιτήσεις εκ των ανωτέρω τιμολογίων φορολογικά (και ουσιαστικά) επισφαλείς με άμεση ισχύ, ώστε να μην κληθούν να καταβάλουν τους αναλογούντες φόρους εισοδήματος και προστιθέμενης αξίας, επί της αμοιβής που δεν πρόκειται να εισπράξουν.

»Σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, για να θεωρηθεί μια απαίτηση επισφαλής, θα πρέπει να προηγηθεί σε βάρος του πτωχεύσαντος οργανισμού τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Μια τέτοια απόφαση με αντιδίκους τους πτωχεύσαντες τουριστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, χώρας εκτός Ε.Ε., είναι διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα, πολύ ακριβή και τελικώς μάλλον ανέφικτη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
Ρωσία
Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικά ταμεία
Στραβά μάτια για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ στα Ταμεία
ΜΕΤΚΑ
Σε δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια προχωρεί η ΜΕΤΚΑ
ΓΑΙΑΟΣΕ
Στη ΓΑΙΑΟΣΕ περνά το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ
ΕΑΒ
Στρατηγική συμφωνία ΕΑΒ με τον Ινδικό κολοσσό ΤΑΤΑ
Αναπλάσεις/ΣΑΤΕ
Πάρτι προμηθευτών σε 500 έργα αναπλάσεων
Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Ζητούν λύση για τα ρωσικά κανόνια
Οικονομικές έρευνες
Μείωση απασχόλησης στο λιανεμπόριο
Κινητή Τηλεφωνία
20 εκατ. στα καταστήματά της επενδύει η Wind
Τράπεζα Πειραιώς
Αισιόδοξος για τα stress tests ο όμιλος Πειραιώς
Ευρωζώνη
«Τυπώστε ευρώ γιατί χανόμαστε»
Τουρισμός
Τα έσοδα από τον τουρισμό στις τσέπες όλων μας
Άλλες ειδήσεις
!!!!!