Έντυπη Έκδοση

ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Απεργίες μέχρι τελικής πτώσεως

Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν υπέρ των απεργιών. Συνδικάτα και κυβέρνηση οδεύουν προς μετωπική για το συνταξιοδοτικό, ενώ «αγκάθι» στον Σαρκοζί γίνονται και οι καταλήψεις σχολείων από τους μαθητές (φωτ. Reuters)
Αποφασιστικότητα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι η απάντηση των συνδικάτων στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία αρνείται να επαναδιαπραγματευθεί για την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Πλήρες θέμα...

 • Ελβετία

  • Επεσε το τείχος των Αλπεων
   Οταν στην Ελλάδα «ξηλώνουν» τις ράγες των τρένων, η Ελβετία κάνει παγκόσμιο ρεκόρ «τρυπώντας» 57 χλμ. τον ορεινό όγκο Γκοτάρ, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών μεταφορών (φωτ. Reuters) Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου, μήκους 57 χιλιομέτρων, στο Γκοτάρ στις Ελβετικές Αλπεις, είναι από χθες πραγματικότητα: Ζυρίχη-Μιλάνο μόλις 2 ώρες και 40 λεπτά (μία ώρα λιγότερο από σήμερα) θα χρειάζονται οι επιβατικές αμαξοστοιχίες που θα πιάνουν ταχύτητα μέχρι 250 χιλιόμετρα την ώρα, τα εμπορικά τρένα μέχρι 169 χλμ. την ώρα. Καθημερινά υπολογίζεται να περνάνε 300 τρένα.
 • "Παγκόσμιες Ημέρες"

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΥΡΙΟ Με «γιορτές» ξορκίζουν την πείνα
   Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ εξαντλεί τη δραστηριότητά του για την εξάλειψη της πείνας σε γραφικότητες του στιλ «Ενωμένοι κατά της Πείνας» (φωτ. Reuters) Ενα δισεκατομμύριο πεινασμένοι άνθρωποι στον κόσμο δεν θα «γιορτάσουν» σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο περισσότεροι από 85 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ένδειας και ανέχειας, δεν θα πανηγυρίσουν αύριο, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας.
 • Κιργιζία

  • ΚΙΡΓΙΖΙΑ. ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ» ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ Πολύφερνος νύφη της ενέργειας
   «Μήλον της Εριδος» ανάμεσα, από τη μία πλευρά, της Μόσχας και του Πεκίνου και, από την άλλη, της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών αποτελεί -λόγω των πλούσιων ενεργειακών πηγών της- η Κιργιζία, η οποία εισέρχεται σε περίοδο πολιτικής αστάθειας, ύστερα από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, τα οποία ανέδειξαν μεν πρώτη δύναμη το φιλορωσικό κόμμα, δίχως όμως δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.
 • Κίνα

  • Τα δημοκρατικά ανοίγματα στη συνεδρίαση του Κ.Κ. Κίνας
   Εν μέσω συνεχών εκκλήσεων για δημοκρατικά ανοίγματα, ακόμη και από τον πρωθυπουργό, άρχισε χθες η τετραήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, η οποία θεωρητικώς θα ασχοληθεί με το νέο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στις απαραίτητες προαγωγές για την επερχόμενη αλλαγή εξουσίας στη χώρα.
 • Τουρκία

 • Άλλες ειδήσεις

  • Μεσογειακή διατροφή - ασπίδα στον διαβήτη
   Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο και λαχανικά, μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη των ενηλίκων, ακόμη και χωρίς θερμιδομέτρηση και απώλεια βάρους, διαπίστωσαν επιστήμονες, ενισχύοντας την ούτως ή άλλως καλή φήμη του συγκεκριμένου διαιτολογίου.
  • Απολιθώματα του τρόμου
   Είναι σαν να ρωτάει η μάνα το παιδί της γιατί την αγαπάει. «Ο Χίτλερ και οι Γερμανοί, λαϊκή κοινότητα και έγκλημα» είναι ο τίτλος της πρώτης έκθεσης στο Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο, που άνοιξε επίσημα τις πόρτες του χθες στο Βερολίνο.