Έντυπη Έκδοση

«Ωρολογιακή βόμβα» η παιδική παχυσαρκία

«Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτηρίζεται σήμερα στη χώρα μας η παιδική παχυσαρκία, καθώς 4 στα 10 Ελληνόπουλα είναι ήδη παχύσαρκα και υπέρβαρα, με σαφή αυξητική τάση σε σχέση με παλαιότερες επιστημονικές εκτιμήσεις.

Πλήρες θέμα...

 • 16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

  • Ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης Παιδειατροφή και παιδική παχυσαρκία
   Ενα σημαντικό πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, με την ενεργό μακροχρόνια συμμετοχή των τοπικών παραγόντων, είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Παιδειατροφή», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
  • Οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών
   Η σωστή διατροφή προασπίζει την υγεία μας και συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων. Ενα διατροφικό σχήμα πλούσιο σε φυτικές ίνες αποτελεί μία από τις σύγχρονες διατροφικές συστάσεις.
  • Το κάλιο «αντίβαρο του αλατιού»
   Εδώ και χρόνια ακούμε τους ειδικούς να συμβουλεύουν να μειώσουμε το αλάτι που προσθέτουμε στο φαγητό, γιατί η υπερβολική κατανάλωση νατρίου συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
  • Νερό και υγεία
   Νέες μελέτες αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για τον ρόλο του νερού, από τη διατήρηση της υγείας μέχρι τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Για την επιστημονική κοινότητα, η πολύπλευρη σημασία του νερού για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία είναι δεδομένη, εν τούτοις επιστημονικές ανασκοπήσεις και νέες έρευνες συνεχίζουν να μελετούν, να διερευνούν και να εμπλουτίζουν την υπάρχουσα γνώση.
  • Πρωινό γεύμα: «Η απαραίτητη ενεργειακή φόρτιση»
   Ενα από τα πιο δυσοίωνα εγχώρια δεδομένα στο χώρο της διατροφής αναφέρεται στο ποσοστό των παιδιών που δεν παίρνουν πρωινό πριν φύγουν για το σχολείο, γεγονός άμεσα συνυφασμένο με τις διατροφικές τους συνήθειες.
 • Άλλες ειδήσεις

  • 14 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της τύφλωσης Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού
   Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού (ΗΕΩ) είναι πάθηση που προσβάλλει άτομα άνω των 60 ετών και αποτελεί τη συχνότερη αιτία τυφλότητας της τρίτης ηλικίας στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου. Στην Ελλάδα, με πληθυσμό 2,5 εκατομμυρίων ατόμων άνω των 60 ετών, ζουν 35.000 άτομα με προσβολή στο ένα και 7.500 άτομα με προσβολή και στα δύο μάτια, από τα οποία, περισσότερα από τα μισά δεν γνωρίζουν την αιτία της τυφλότητάς τους.