Έντυπη Έκδοση

«Ωρολογιακή βόμβα» η παιδική παχυσαρκία

«Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτηρίζεται σήμερα στη χώρα μας η παιδική παχυσαρκία, καθώς 4 στα 10 Ελληνόπουλα είναι ήδη παχύσαρκα και υπέρβαρα, με σαφή αυξητική τάση σε σχέση με παλαιότερες επιστημονικές εκτιμήσεις.

Τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ το κόστος νοσοκομειακών εισαγωγών που έχουν σχέση με την παιδική παχυσαρκία υπερτριπλασιάστηκε.«Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την πολιτεία προκειμένου η χώρα μας να καταφέρει τα επόμενα χρόνια να "εξουδετερώσει" τη βόμβα, για να αποφύγουμε στο μέλλον τις οδυνηρές συνέπειες τόσο στον κοινωνικό όσο και στον οικονομικό τομέα» επισήμανε ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Ιωάννης Λεκάκης, με αφορμή το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα (7 με 9 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Κάραβελ»).

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα είναι πλέον μείζον πρόβλημα για το μέλλον της χώρας, καθώς τα παιδιά αυτά στην πλειονότητά τους θα παραμείνουν σε ποσοστό 50-80% παχύσαρκοι ενήλικες, με συνέπεια αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του σακχαρώδους διαβήτη και πολλών άλλων ασθενειών που πλήττουν τους παχύσαρκους.

Δυστυχώς, έρευνα στη χώρα μας έδειξε μεταξύ άλλων πως τα παιδιά αμελούν το πρωινό, το βασικότερο ίσως γεύμα της ημέρας που φορτίζει τις «μπαταρίες» μας μετά τη «νηστεία» του ύπνου.

Για την καλή υγεία και ευεξία σημαντική είναι και η ισορροπημένη κατανάλωση νερού, καθώς και η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας φυτικών ινών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Διατροφή και Διαιτολογία
Σχετικά θέματα: 16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Παιδειατροφή και παιδική παχυσαρκία
Οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών
Το κάλιο «αντίβαρο του αλατιού»
Νερό και υγεία
«Η απαραίτητη ενεργειακή φόρτιση»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
«Ωρολογιακή βόμβα» η παιδική παχυσαρκία
Παιδειατροφή και παιδική παχυσαρκία
Οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών
Το κάλιο «αντίβαρο του αλατιού»
Νερό και υγεία
«Η απαραίτητη ενεργειακή φόρτιση»
Άλλες ειδήσεις
Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού