Έντυπη Έκδοση

ΤετΡΑΔΙΟ

1. Η Μαρίνα Λαχανά ορίστηκε νέα διευθύντρια προγράμματος στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

2. Συνεχίζονται οι επαναλήψεις στο Τρίτο Πρόγραμμα, οπότε μην απορείτε όταν ακούτε παραγωγούς να μιλούν φθινοπωριάτικα για την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Αποτέλεσμα της απουσίας των συμβασιούχων η τραγική αυτή κατάσταση, δεν υπάρχει καινούργιο πρόγραμμα και παίζουν ξανά και ξανά το παλιό. Οι πληροφορίες πάντως της στήλης θέλουν τις προσλήψεις των συμβασιούχων να πηγαίνουν προς το 2011. Απλώς, η προκήρυξη βγαίνει πριν από τις εκλογές για λόγους που είναι, νομίζω, περιττό να εξηγήσουμε.

Οι ακροαματικότητες για τον Σεπτέμβριο

ΣΚΑΪ 12,9%

Nova ΣΠΟΡ 8,2%

ΛΑΜΨΗ 7,4%

ΡΥΘΜΟΣ 7,3%

ΕΡΑ ΣΠΟΡ 7,1%

KISS 6,7%

DEEJAY 6,7%

DERTI 6,3%

ΔΙΕΣΗ 6,3%

ΜΕΛΩΔΙΑ 6,0%

Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν οι ραδιοσταθμοί που παίζουν έντεχνα τραγούδια. Ειδικά το Δεύτερο Πρόγραμμα εκτινάχθηκε στο 4,6%, αυξάνοντας θεαματικά το ποσοστό του. Εχει ανοίξει, όμως, καθώς ακούω το ρεπερτόριό του, παίζοντας και μεγάλα τραγούδια από το παρελθόν που μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αποκλεισμένα.

Γύρω στα είκοσι τραγούδια μπορεί να παίξει ο Σκάι 100,3 στο πρόγραμμά του μετά την απόφασή του να μην πληρώνει δικαιώματα στην ΑΕΠΙ. Τη βγάζει με κάτι μαντολίνα και κάτι σκόρπιες νότες. Το παλεύουν η «Ελληνοφρένεια» και η Γκίζα να ξεπεράσουν τον σκόπελο, άλλες φορές τα καταφέρνουν και άλλες όχι.

Είναι ο Sfera 102,2 λαϊκο-σκυλο-ποπ;

Μας εγκαλούσε το (καλό, δεν λέω) πρωινό δίδυμο του Sfera 102,2 -Β. Περρής, Γ. Διαμαντή- επειδή γράψαμε ότι η Εβδομάδα Ελληνικού Τραγουδιού που οργανώθηκε με επιτυχία στο σταθμό αποτελούσε την παρέλαση του λαϊκο-ποπ. Και αναρωτιούνταν πώς γίνεται και πέρυσι ήμασταν θετικά διακείμενοι για την αντίστοιχη εβδομάδα. «Μήπως φταίει το γεγονός ότι άλλαξε ο διευθυντής του σταθμού;» έλεγαν. Ναι, σωστά, έμαθα πως έχουν άλλο διευθυντή και είπα να αλλάξω ρότα. Το γεγονός ότι πέρυσι συμμετείχαν ονόματα όπως οι Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Γαλάνη και άλλοι, ίσως να μην έχει σημασία. Οπως και το γεγονός ότι φέτος ήταν τόσο ετεροβαρές το πρόγραμμα προς την πλευρά του λαϊκο-ποπ που έκοβες φλέβες. Σκεφτείτε πως η Αντζελα Δημητρίου έκανε δύο φορές εκπομπή. Αλλά, τέλος πάντων, σημασία έχει πως αμέσως μετά τα καυστικά σχόλια εναντίον του ΤΕΤΡΑΔΙΟΥ ο Sfera 102,2 διαφήμιζε την πρώτη μετάδοση του καινούργιου τραγουδιού του Νίκου Οικονομόπουλου! Κρίμα, έχει πεθάνει ο Μάνος Χατζιδάκις να τον έβαζε να τραγουδήσει πάλι τον «Μεγάλο Ερωτικό». Τώρα για το πόσο λαϊκο-ποπ (ή όχι) είναι το πρόγραμμα του σταθμού, δεν θα σας πω τίποτε. Απλώς θα σας δείξω το Top 10. Ηδη το Μέγαρο Μουσικής ψάχνει τα τηλέφωνα του Sfera για να διερευνηθούν πιθανοί τρόποι συνεργασίας μεταξύ τους.

1. ΝΙΝΟ: Θεός

2. Π. ΚΙΑΜΟΣ: Είμαστε ένα

3. Δ. ΒΑΝΔΗ: Ερωτα θέλει η ζωή

4. ΕΜΙΝΕΜ & RIHANNA: Love the way you lie

5. ONIRAMA & ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ: Φυσικά μαζί

6. Γ. ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: Απόψε αιμορραγώ

7. Β. ΚΑΡΡΑΣ: Λόγια φιλικά

8. Γ. ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: Δύσκολα φεγγάρια

9. RICKY L & MCK: Born again

10. ΒΟ: Θα 'θελα

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Τετράδιο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Λογοτεχνία
Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς μυθιστόρημα;
Συνέντευξη: Σύλλας Τζουμέρκας
Στη Μεταπολίτευση εκφυλίστηκαν όλες οι έννοιες
Κριτική θεάτρου
Μεταξύ αγιοποίησης και ντοκουμέντου
Συνέντευξη: Σάιμον Κρίτσλεϊ
Η Ευρώπη είναι στη ρίζα της ρατσιστική
Θωμάς Μοσχόπουλος
Το παιδικό θέατρο είναι αγροτικό και μεταπτυχιακό μαζί
Αφιέρωμα
Facebook και Twitter βάζουν τα ΜΜΕ στα δύσκολα
Το βιβλίο της ψηφιακής Γενέσεως
Ενα λεύκωμα για τη γενιά του Ιντερνετ
Κομικςοδρόμιο
«Arzak», ο ακούραστος επιθεωρητής