Έντυπη Έκδοση

Με ντροπολογία γλιτώνουν το 40% της επιχορήγησης

ΔΩΡΟ ΣΕ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ κατασχέσεις στον κόσμο

Το δημοσίευμα της «Κ.Ε.» στις 16-17 Μαρτίου 2013
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ρύθμιση για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων κομμάτων (ειδικά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ) έκανε δεκτή η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που κατάσχονται ακίνητα, συντάξεις και μισθοί των υπερφορολογούμενων συμπολιτών μας. Η υποκρισία της συγκυβέρνησης των... success stories σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ τον Σεπτέμβριο συνεχίστηκαν κανονικά οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για 18.662 περιπτώσεις, χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έκανε δεκτή (ν)τροπολογία των Κων. Καραγκούνη (Ν.Δ.) και Γ. Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ), σύμφωνα με την οποία το 40% της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα θα είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο. Απόφαση σωτήρια τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως παραδέχονται τα ίδια τα στελέχη του, είναι χρεοκοπημένο, καθώς το 100% της επιχορήγησης πηγαίνει στις τράπεζες. Η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης αναφέρει ότι αυτό είναι αναγκαίο, για να διασφαλιστεί ένα ελάχιστο έσοδο στα κόμματα, που θα τους εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους.

Πλήρες θέμα...

 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Η μισή αντιπολίτευση θα περάσει από το Εφετείο
   Παρέλαση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με προεξέχοντα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο μέγαρο του Εφετείου Αθήνας, με αφορμή το δημοσίευμα περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 • Επιχορηγήσεις

 • Διεθνείς αγορές

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗΣ Οι αγορές μπλοκάρουν την κυβέρνηση
   «Δεν υπάρχει σχέδιο για αλλαγή στόχων τα επόμενα χρόνια» λέει ο υπουργός Οικονομικών ΟΙ «αγορές» μπλόκαραν τα κυβερνητικά σχέδια για πρόωρο δανεισμό με ομόλογα. Το διήμερο κραχ στο Χρηματιστήριο, σε συνδυασμό με την εκτίναξη της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου έως το 7,78%, οδήγησαν τον πρωθυπουργό να δηλώσει πίστη στο Μνημόνιο και ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και τις μεταρρυθμίσεων».
  • Πέφτει η Ελλάδα, τρίζει και η Ευρώπη
   Να μη χάσουμε το διεθνές δάσος πίσω από το ελληνικό δέντρο της κρίσης. Μπορεί το ελληνικό Χρηματιστήριο να καταρρέει παρασέρνοντας μαζί με τις μετοχές και τα κρατικά ομόλογα, όμως οι διεθνείς αγορές πέφτουν επίσης σε μικρότερη αλλά αισθητή έκταση εξαιτίας τόσο του κινδύνου του αποπληθωρισμού και της οικονομικής ύφεσης όσο και της αδυναμίας της νομισματικής πολιτικής και της δημοσιονομικής απροθυμίας (στην Ευρώπη κυρίως) να στηρίξει την ανάκαμψη των οικονομιών.
  • «ΜΕΤΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΕΝΩ ΤΟ Χ.Α. ΕΚΑΝΕ ΝΕΑ ΒΟΥΤΙΑ Ομηροι για πάντα...
   Οι «αγορές» μπλοκάρουν τα σχέδια για πρόωρη έξοδο στις αγορές και οι δανειστές πιέζουν την Αθήνα να αποδεχτεί ένα σύνθετο πλαίσιο επιτήρησης, ένα «μετα-Μνημόνιο» που θα κρατήσει τη χώρα σε ομηρία στο διηνεκές.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ «Ενορχηστρωτής ο πρωθυπουργός»
   Ο Αλέξης Τσίπρας χθες, με τους δικαστικούς Προσπάθεια υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ διά της δημιουργίας τεχνητής φόρτισης του πολιτικού τοπίου κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ο ενορχηστρωτής του κλίματος έντασης, κινδυνολογίας και αποσταθεροποίησης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.
  • ** ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ «Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις»
   Μείζον ζήτημα λειτουργίας των θεσμών λόγω μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων και απονομής Δικαιοσύνης με ευθύνη της κυβέρνησης έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων, κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχαν στο γραφείο του στη Βουλή.
 • Κυβέρνηση

  • ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ «Δεν συγκρουόμαστε με τους εταίρους μας»
   Ο Χαρδούβελης έχει λόγους να χαμογελά, μια που ήταν υπέρ της ευθυγράμμισης με τις επιταγές των εταίρων. Ο Σαμαράς όμως; Συνέχιση της πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, απολογίες σε πιστωτές και αγορές. Η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σηματοδότησε μία απεγνωσμένη απόπειρα να αντιμετωπιστεί το βαρύ κλίμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Βενιζέλος: Εμπόδιο ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή σελίδας
   Στην «αντιΣΥΡΙΖΑ» γραμμή Σαμαρά και στις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κινηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς πυκνώνουν οι φωνές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν την επίσημη κυβερνητική γραμμή για «απεμπλοκή από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ», λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Για λίγα μίλια ελευθερίας...
   Η ελληνική πολιτεία δεν σχεδίασε ουσιαστική μεταναστευτική πολιτική Μετράμε πια δεκαετίες, που η μετανάστευση από άλλες ηπείρους προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα αποτελεί φλέγον ζήτημα με διαστάσεις και συνέπειες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τρόπο εισόδου μεταναστών από τα Βαλκάνια και κυρίως από την Αλβανία. Ανθρωποι, οικογένειες ολόκληρες που έρχονταν μέσα από τα βουνά, ψάχνοντας την επιβίωση.
 • Βουλή

  • Μείωση φόρου θέλει και η Ντόρα
   Δραστική μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων ζήτησε «εδώ και τώρα» η Ντόρα Μπακογιάννη, τοποθετούμενη κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2015.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Mε ντροπολογία γλιτώνουν το 40% της επιχορήγησης ΔΩPO ΣE N.Δ.-ΠAΣOK κατασχέσεις στον κόσμο
   ΠPOKΛHTIKH ρύθμιση για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων κομμάτων (ειδικά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ) έκανε δεκτή η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που κατάσχονται ακίνητα, συντάξεις και μισθοί των υπερφορολογούμενων συμπολιτών μας. Η υποκρισία της συγκυβέρνησης των... success stories σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ τον Σεπτέμβριο συνεχίστηκαν κανονικά οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για 18.662 περιπτώσεις, χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έκανε δεκτή (ν)τροπολογία των Κων. Καραγκούνη (Ν.Δ.) και Γ. Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ), σύμφωνα με την οποία το 40% της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα θα είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο.