Έντυπη Έκδοση

**ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

Οργιο διαφθοράς καταγράφουν οι έλεγχοι

Στοιχεία που αποδεικνύουν το όργιο κακοδιαχείρισης που γινόταν για χρόνια στους αγροτικούς συνεταιρισμούς κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. Πρόκειται για πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών για την οικονομική διαχείριση των οργανώσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ και του ΕΛΓΑ για την περίοδο 2001-2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες από βουλευτές μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στα πορίσματα καταγράφονται παρατυπίες που αφορούν μεταξύ των άλλων υπέρογκους λογαριασμούς του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Συγκεκριμένα 100.000 ευρώ για την πληρωμή του κινητού του ίδιου, αλλά και του γενικού διευθυντή, 103.000 ευρώ για την πληρωμή της πιστωτικής κάρτας του προέδρου του κορυφαίου αγροτικού οργάνου, άλλα και έτερα ποσά με το οποία πληρωνόταν το ενοίκιο του διαμερίσματος του προέδρου στην Αθήνα, αλλά και η καθαρίστρια. Στο ίδιο πόρισμα διατυπώνονται και ερωτήματα σε σχέση με το κατά πόσο έπρεπε η ΠΑΣΕΓΕΣ να καταβάλλει το ενοίκιο ύψους 25.000-30.000 ευρώ το χρόνο για το κυλικείο που λειτουργούσε στα γραφεία της.

«Πρέπει να τραβήξουμε πλέον κόκκινη γραμμή. Να πληρώσουν εκείνοι που πρέπει, χωρίς ωστόσο να συνεχιστεί η συκοφάντηση των θεσμών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος.

Το φάκελο συνοδεύει έγγραφο με τίτλο «Παρατηρήσεις των υπηρεσιών που διενήργησαν τους ελέγχους» στο οποίο καταγράφεται το κλίμα αδιαφάνειας που επικρατεί. Δηλαδή, έλλειψη εποπτείας και ελέγχου των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αδυναμία επιβολής κυρώσεων κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και τιμωρία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Συνεταιρισμοί/αγροτικοί/κοινωνικοί
Διαφθορά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Εφορία και φορολογική πολιτική
Αργεί το Taxis για το επίδομα θέρμανσης
Εκοψαν κοστούμι ΕΝΦΙΑ στην Αρχαία Ολυμπία!
Πετρέλαιο/Ερευνες
41,6% λιγότερο πετρέλαιο καταναλώσαμε σε 5 χρόνια
ΙΚΑ
Στην ουρά για έκδοση σύνταξης 2 χρόνια πριν
Συνεταιρισμοί
Οργιο διαφθοράς καταγράφουν οι έλεγχοι
Οίκοι αξιολόγησης
Καρότο-μαστίγιο από Fitch
Επενδύσεις
Επενδύσεις μισού δισ. από Grivalia Properties
Βιομηχανία
Δυσοίωνα μηνύματα από τη βιομηχανία