Έντυπη Έκδοση

Προσεχώς Κόμμα Λοβέρδου

Τη μετατροπή της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοδιαδημοκρατικής Συμμαχίας» σε κόμμα σε έξι μήνες, με τη διαβεβαίωση ότι «δε θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ Νο 2», προανήγγειλε χθες ο Α. Λοβέρδος, σε εκδήλωση όπου παρουσίασε προτάσεις διάρκειας έξι μηνών για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τον απεγκλωβισμό της οικονομίας από τη γραφειοκρατία.

«Δύο, τρεις έμπειροι πολιτικοί, και με τους υπολοίπους να είναι καινούργιοι» απάντησε ο κ. Λοβέρδος όταν ρωτήθηκε για τη δοσολογία του νέου κόμματος, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που «χρειάζεται συμμαχίες και όχι αποκλεισμούς».

Οπως είπε ο κ. Λοβέρδος, θα στείλει τις προτάσεις του στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης και σε ένα μήνα θα τις καταθέσει ως πρόταση νόμου στη Βουλή, ενώ μέσα στο Φεβρουάριο θα καταθέσει πρόταση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά και μέτρα υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε έντονη κριτική στα κόμματα κυβέρνησης αλλά και αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «έλλειμμα προτάσεων και διαγκωνισμό τακτικισμών», αλλά στην ερώτηση για το τι θα ψηφίσει σήμερα, προανήγγειλε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρ. Αηδόνης θα ψηφίσουν την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης. Επανέλαβε πάντως ότι η απάντησή του στο ενδεχόμενο να δεχθεί πρόταση υπουργοποίησης στο μέλλον, εξακολουθεί να είναι αρνητική.

Βασικός στόχος των προτάσεων που παρουσίασε είναι η απλούστευση και η συντόμευση της αδειοδότησης σε όλο το φάσμα της αγοράς. Από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέχρι την υποδομή του τουρισμού και τη βιομηχανία εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, η πρότασή του αφορά την κατάργηση των αδειοδοτήσεων στο 95% των δραστηριοτήτων και την αντικατάστασή τους από αυτοαδειοδοτήσεις που θα φέρουν την υπογραφή και ευθύνη των αρμοδίων επιστημόνων, ενώ ο δημόσιος έλεγχος θα είναι μόνο κατασταλτικός, αλλά με άμεση επίλυση των ενστάσεων από τριμελείς διοικητικές επιτροπές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΟΠΑΠ
Τζόκερ της ενημέρωσης
Βουλή
Στρίβειν διά της κάλπης
Ψηφίζουν και δεν αποχωρούν
Επιχείρηση ελέγχου διαρροών
Η προϊστορία
Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
Αποχή από όλες τις κάλπες για τον Βενιζέλο
Δυσαρέσκεια για το «μάντρωμα»
ΠΑΣΟΚ
Συνέδριο με το ζόρι
Αίτημα άρσης ασυλίας 8 χρόνια μετά!
ΣΥΡΙΖΑ
Στόχος νέα ατζέντα
ΓΣΕΕ
ΠΑΣΚΕ: κόντρα «υψηλής τάσης» με προεδρικούς
ΟΗΕ
Τα Σκόπια πιέζουν με Φούλε, η Αθήνα επιμένει με ΟΗΕ
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Σύσκεψη στο Αμυνας με Ζανιά για τα δάνεια των στρατιωτικών
Επενδύσεις
Ο εμίρης και ο «άμισθος» φίλος
Τρεις μνηστήρες στο Ελληνικό
Κύπρος
Βλέπει βιώσιμο το κυπριακό χρέος η Pimco
Συγκοινωνίες
ΟΑΣΘ: χειρόφρενο για τα «φέσια»
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Δόση από ΔΝΤ και αναμονή για την έκθεση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Εκτός ΕΛ.ΑΣ. 222 επίορκοι
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ζαχάρω: στο σκαμνί για τις κατεδαφίσεις
Μακεδονία
Εκανε δεκτή την τροπολογία για ιμάμηδες
Άλλες ειδήσεις
Παπανδρέου: Δεν ήταν συνεργάσιμος ο Σαμαράς
Χειρουργήθηκε στον «Ερυθρό» για ανεύρυσμα ο Μ. Λιάπης
Μπακογιάννη: Επικίνδυνη η τεχνητή ένταση με τη βία
Προσεχώς Κόμμα Λοβέρδου