Έντυπη Έκδοση

Βγενόπουλος: Επιμήκυνση δανείου στο Ντυνάν αν γίνει έλεγχος

Ανοιχτό ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της δανειακής σύμβασης με το «Ερρίκος Ντυνάν» άφησε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ομίλου MIG υπό τους όρους της διεξαγωγής διαχειριστικού ελέγχου κατά τα διεθνή λογιστικά πρότυπα και της κατάρτισης επιχειρηματικού σχεδίου.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή ο Ανδρ. Βγενόπουλος υποστήριξε την επιβίωση του νοσοκομείου, εμφανίζοντάς το πάντως ως παράδειγμα διαπλοκής και φοροδιαφυγής.

«Επρεπε να θεσπιστεί συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να μην αρκεί μόνον η υπογραφή του προέδρου» είπε σχετικά με την κοινωφελή δραστηριότητα του νοσοκομείου. «Δεν υπονοώ ότι έκανε ρουσφέτια, μιλώ για έλλειψη της διαδικασίας που να αποδεικνύει ότι δεν τα έκανε» δήλωσε συμπληρώνοντας πως «στο Δ.Σ. του Ντυνάν βρίσκεται ξαδέλφη τέως πρωθυπουργού και ένας από τους μεγαλύτερους μιντιάρχες. Ψάξτε το».

Μίλησε για «περιφρόνηση της εννόμου τάξεως», επικαλούμενος τιμολόγια από πελάτισσα του Ντυνάν. «Εκεί φαίνεται πως το νοσοκομείο δεν χρεώνει ΦΠΑ». Για τη μαιευτική κλινική «Γαία» υποστήριξε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί παρότι η σύμβασή της κρίθηκε παράνομη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. «Πριν από τρεις ημέρες πελάτισσες του Ντυνάν μού έδωσαν το μενού της ημέρας που αποδεικνύει πως το "Γαία" λειτουργεί. Σερβίρουν μάλιστα και πανακότα».

Υποστήριξε ότι η τράπεζα διέθεσε 50 εκατομμύρια ευρώ για να εξοφληθούν οι προμηθευτές. «Μας είπαν ότι πέτυχαν 15% έκπτωση. Δεν αποδεικνύεται».

Για την περίοδο διαχείρισης της «Eurohospital»: «Οταν δύο σοβαροί όμιλοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει ζημία και ότι θα αποπληρώνονται τα δάνεια, η Marfin συμφώνησε. Σηκώσαμε βέβαια φρύδια όταν είδαμε ότι έκαναν διαχείριση χωρίς αμοιβή».

Εντονη δυσφορία εξέφρασαν οι βουλευτές για την ολοσέλιδη καταχώριση της MIG περί «ετοιμοθάνατου, περιθωριακού, διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου».

«Στο σύστημα αυτό εσείς ανδρωθήκατε» είπε ο Θ. Γιαννόπουλος. «Δεν είμαστε κρατικοδίαιτος όμιλος» απάντησε ο Ανδρ. Βγενόπουλος. «Δεν σας πάει ο μανδύας του Μπερλουσκόνι» σχολίασε ο Γερ. Γιακουμάτος. «Ο Μαρτίνης έχει πει πως εάν επικρατήσω, θα εγκαθιδρύσω δικτατορία. Από Μπερλουσκόνι θα γίνω Πινοσέτ» σχολίασε ο πρόεδρος της MIG.

Μετωπική ήταν η σύγκρουσή του με τον Δ. Τσιρώνη, τον οποίο και χαρακτήρισε «κοινό υβριστή και επίορκο πολιτικό» όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «στην κόντρα υποβόσκουν τεράστια συμφέροντα».

Η ένταση αποκλιμακώθηκε έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Δ. Κρεμαστινού και τη σύμφωνη γνώμη όλων να προωθηθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Σχετικά θέματα: Βουλή
Τέρμα πλέον οι συνεντεύξεις, ζητεί διάλογο για τα 50 δισ.
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Γ. Παπανδρέου
Στο σταθμό του Μονάχου...
Υπουργείο Εξωτερικών
Απλήρωτοι οι υπάλληλοι σε πρεσβείες
Υπόθεση των ομολόγων
Σε απολογία τρεις του ΤΣΠΕΑΘ για τα δομημένα
ΟΠΑΠ
Εκτεθειμένοι διοίκηση ΟΠΑΠ και υπουργός
Βουλή
Βγενόπουλος: Επιμήκυνση δανείου στο Ντυνάν αν γίνει έλεγχος
Τέρμα πλέον οι συνεντεύξεις, ζητεί διάλογο για τα 50 δισ.
Κυβέρνηση
Το Ελληνικό σέρνει πρώτο το χορό
Ευρωζώνη
Χωρίς στήριξη όσοι δεν θα τηρούν κανόνες
ΣΥΡΙΖΑ
«Επανεκκίνηση» ΣΥΡΙΖΑ με κόντρα μανιφέστο
Νέα Δημοκρατία
«Ετοιμοι για όλα», από νέο στρατηγείο
KKE
«Οχι» Παπαρήγα στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ
Δήμος Αθηναίων
Κόντρες για τις τρύπες στο Δήμο Αθηναίων
Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
«Παραιτήσου» ο υπουργός, «δεν παραιτούμαι» ο γενικός
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Βενιζέλος: Υπό μελέτη αγωγές για τα υποβρύχια
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Ανοιχτές απορίες για κλειστά επαγγέλματα
Αρειος Πάγος
Στοπ του Αρείου Πάγου στην έκδοση Κούρδου στην Τουρκία
Άλλες ειδήσεις
Ο Γ. Παπανδρέου στη Θράκη
Δημαρχείο Ζαχάρως