Έντυπη Έκδοση

«Ετοιμοι για όλα», από νέο στρατηγείο

Ετοιμος για εκλογές δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Δ. στη Συγγρού 360, χθες το βράδυ. «Είμαστε έτοιμοι για όλα» είπε. «Κι αύριο θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».

Προς Συγγρού: Πρώτον, καλορίζικο. Δεύτερον, το «έτοιμοι για όλα» κάτι μου θυμίζει... Προς Συγγρού: Πρώτον, καλορίζικο. Δεύτερον, το «έτοιμοι για όλα» κάτι μου θυμίζει... Εδωσε σκληρή απάντηση και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που τον κατηγόρησε το πρωί από το βήμα της Βουλής ότι είχε προτείνει τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να μπουν στο Μνημόνιο. «Ποιον κατηγορεί;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος! Που το καταψήφισα. Που κατηγορήθηκα γι' αυτό... Τι να πει κανείς; Πρόκειται για αληθινό παραλήρημα».

Εξήγησε ότι πρότεινε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο και έστρεψε τα πυρά του στην τρόικα και την κυβέρνηση ότι προτάσσουν την πώληση και όχι την αξιοποίηση. «Τώρα η τρόικα προτείνει εσπευσμένα να πουληθεί δημόσια γη γιατί δεν βγαίνει το Μνημόνιο! Και η κυβέρνηση αποκλείει κάθε πώληση, αλλά... προσυπογράφει τις θέσεις της τρόικας! Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε σύγχυση. Οι μισοί υπουργοί στρέφονται κατά των άλλων μισών. Κι όλοι μαζί προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από τη διογκούμενη κυβερνητική φθορά».

Η ουσία είναι όμως ότι ούτε στη Ν.Δ. υπάρχουν αποκρυσταλλωμένες απόψεις για το αν πρέπει ή όχι να πουληθούν κάποια ακίνητα του Δημοσίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το απέκλεισε μιλώντας στο «Μέγκα». Ζήτησε όμως ένα ξεκάθαρο πλαίσιο.

Εκατοντάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα νέα γραφεία της Ν.Δ. Υποδέχθηκαν τον Αντώνη Σαμαρά με χειροκροτήματα. Τελέστηκε αγιασμός. Δεν ήταν εκεί ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αλλωστε η Συγγρού ταυτίζεται με το νέο ξεκίνημα της Ν.Δ. του Α. Σαμαρά, που χαρακτήρισε τα γραφεία το «νέο στρατηγείο του κόμματος από το οποίο αρχίζει η πολιτική αντεπίθεση της Ν.Δ.». «Η επιβεβαίωση ότι είμαστε ένα αληθινά λαϊκό κόμμα» τόνισε. «Ενωμένο και κοντά στο λαό. Οχι κόμμα των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των κλειστών κυκλωμάτων. Το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα όχι».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διακινεί τα σενάρια των εκλογών. «Μόνοι τους τα διαρρέουν» δήλωσε. «Μόνοι τους τα διαψεύδουν. Ετσι βγήκε ο κ. Παπανδρέου και απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Να τον πιστέψουμε; Και τι ακριβώς να πιστέψουμε; Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευτώ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Γ. Παπανδρέου
Στο σταθμό του Μονάχου...
Υπουργείο Εξωτερικών
Απλήρωτοι οι υπάλληλοι σε πρεσβείες
Υπόθεση των ομολόγων
Σε απολογία τρεις του ΤΣΠΕΑΘ για τα δομημένα
ΟΠΑΠ
Εκτεθειμένοι διοίκηση ΟΠΑΠ και υπουργός
Βουλή
Βγενόπουλος: Επιμήκυνση δανείου στο Ντυνάν αν γίνει έλεγχος
Τέρμα πλέον οι συνεντεύξεις, ζητεί διάλογο για τα 50 δισ.
Κυβέρνηση
Το Ελληνικό σέρνει πρώτο το χορό
Ευρωζώνη
Χωρίς στήριξη όσοι δεν θα τηρούν κανόνες
ΣΥΡΙΖΑ
«Επανεκκίνηση» ΣΥΡΙΖΑ με κόντρα μανιφέστο
Νέα Δημοκρατία
«Ετοιμοι για όλα», από νέο στρατηγείο
KKE
«Οχι» Παπαρήγα στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ
Δήμος Αθηναίων
Κόντρες για τις τρύπες στο Δήμο Αθηναίων
Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
«Παραιτήσου» ο υπουργός, «δεν παραιτούμαι» ο γενικός
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Βενιζέλος: Υπό μελέτη αγωγές για τα υποβρύχια
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Ανοιχτές απορίες για κλειστά επαγγέλματα
Αρειος Πάγος
Στοπ του Αρείου Πάγου στην έκδοση Κούρδου στην Τουρκία
Άλλες ειδήσεις
Ο Γ. Παπανδρέου στη Θράκη
Δημαρχείο Ζαχάρως