Έντυπη Έκδοση

ΜΥΛΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Κόντρες για τις τρύπες στο Δήμο Αθηναίων

Αναψαν για τα καλά χθες τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με αφορμή τα οικονομικά του δήμου. Γιώργος Καμίνης και Νικήτας Κακλαμάνης θυμήθηκαν τις προεκλογικές τους κόντρες, ενώ το κλίμα βάρυνε από καταγγελίες για απλήρωτους εργαζόμενους και παιδικούς σταθμούς που δεν έχουν κρέας να ταΐσουν τα παιδιά!

Η μετεκλογική «εκεχειρία» τελείωσε (φωτ. από την ορκωμοσία). Αρξατε πυρ Η μετεκλογική «εκεχειρία» τελείωσε (φωτ. από την ορκωμοσία). Αρξατε πυρ Ενταση επικράτησε, και στη συζήτηση (που θα επαναληφθεί) για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων, ο Γ. Καμίνης υποσχέθηκε λύση για τους παιδικούς σταθμούς, αλλά η αποκορύφωση ήρθε με το διαχειριστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα του παρελθόντος.

Από την προηγούμενη συνεδρίαση, ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε και πέτυχε αναβολή της συζήτησης για τυπικούς λόγους, προτείνοντας να επεκταθεί ο έλεγχος έως το 2003.

Χθες όμως ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου ο δήμος να διεκδικήσει δικαστικά 38 εκατ. ευρώ από πόρους που, όπως είπε, παρανόμως δεν απέδωσε η κυβέρνηση στο δήμο.

Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι εάν η κίνηση δικαιωθεί, θα είναι ποινικές οι ευθύνες για όποιον δεν συμμετέχει στη διεκδίκηση.

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης απέδωσε την αλλαγή στάσης στην απειλή που νιώθει ο Ν. Κακλαμάνης για τα πεπραγμένα, μίλησε για ολισθηρό δρόμο στις σχέσεις συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης και τον κατηγόρησε, όπως πριν από τις εκλογές, ως έναν από τους βασικούς υπαίτιους του «Μνημονίου», αφού το υπουργείο Υγείας, του οποίου προΐστατο, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη «μαύρη τρύπα».

Προκειμένου να απαντήσει, ο κ. Κακλαμάνης δημοσιοποίησε τη «συγγνώμη» που του ζήτησε κατ' ιδίαν για το θέμα αυτό ο δήμαρχος, ενώ ο κ. Καμίνης διέψευσε ότι ζήτησε συγγνώμη. Τα πνεύματα ηρέμησαν με πρόταση του αντιδημάρχου Γ. Αναγνωστόπουλου να γίνει ειδική συνεδρίαση για τα οικονομικά.

Μειώσεις τελών

Εως αργά τη νύχτα συζητούνταν η πρόταση για μείωση των οικιακών δημοτικών τελών (1,65/τ.μ.) κατά 50% για απόρους, αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και μονογονεϊκές οικογένειες.

Τρίτεκνοι-πολύτεκνοι παραμένουν σε καθεστώς πλήρους απαλλαγής, εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά κάποιο όριο αναλόγως του αριθμού των τέκνων. Για τους υπόλοιπους τα τέλη παραμένουν όπως το 2010.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Γ. Παπανδρέου
Στο σταθμό του Μονάχου...
Υπουργείο Εξωτερικών
Απλήρωτοι οι υπάλληλοι σε πρεσβείες
Υπόθεση των ομολόγων
Σε απολογία τρεις του ΤΣΠΕΑΘ για τα δομημένα
ΟΠΑΠ
Εκτεθειμένοι διοίκηση ΟΠΑΠ και υπουργός
Βουλή
Βγενόπουλος: Επιμήκυνση δανείου στο Ντυνάν αν γίνει έλεγχος
Τέρμα πλέον οι συνεντεύξεις, ζητεί διάλογο για τα 50 δισ.
Κυβέρνηση
Το Ελληνικό σέρνει πρώτο το χορό
Ευρωζώνη
Χωρίς στήριξη όσοι δεν θα τηρούν κανόνες
ΣΥΡΙΖΑ
«Επανεκκίνηση» ΣΥΡΙΖΑ με κόντρα μανιφέστο
Νέα Δημοκρατία
«Ετοιμοι για όλα», από νέο στρατηγείο
KKE
«Οχι» Παπαρήγα στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ
Δήμος Αθηναίων
Κόντρες για τις τρύπες στο Δήμο Αθηναίων
Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
«Παραιτήσου» ο υπουργός, «δεν παραιτούμαι» ο γενικός
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Βενιζέλος: Υπό μελέτη αγωγές για τα υποβρύχια
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Ανοιχτές απορίες για κλειστά επαγγέλματα
Αρειος Πάγος
Στοπ του Αρείου Πάγου στην έκδοση Κούρδου στην Τουρκία
Άλλες ειδήσεις
Ο Γ. Παπανδρέου στη Θράκη
Δημαρχείο Ζαχάρως