Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ευρω-ακτοφυλακή στη Μεσόγειο;

Τη σύσταση μόνιμου ευρωπαϊκού σώματος ακτοφυλακής, το οποίο θα περιπολεί στη Μεσόγειο για να αποτρέπει τη λαθρομετανάστευση, ζήτησε το συνδικαλιστικό όργανο των Γερμανών αστυνομικών.

Τα «κύματα» των απελπισμένων από τις ακτές της Β. Αφρικής σκάνε συνεχώς στις ακτές της Ιταλίας (φωτ. ΑΠΕ) Τα «κύματα» των απελπισμένων από τις ακτές της Β. Αφρικής σκάνε συνεχώς στις ακτές της Ιταλίας (φωτ. ΑΠΕ) Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Γερμανίας, Ράινερ Βεντ, το νέο σώμα της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής θα πρέπει να έχει δύναμη 2.500 ανδρών, που θα περιπολούν επί 24ώρου βάσεως στις θάλασσες της Μεσογείου.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές στάθηκε το νέο κύμα μεταναστών από τις χώρες της Βορείου Αφρικής προς την Ιταλία, κύμα το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες στις χώρες της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο Ράινερ Βεντ, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, δηλώνει: «Μετά την πτώση δικτατορικών καθεστώτων στη Βόρεια Αφρική, τα κύματα προσφύγων προς την Ευρώπη θα αυξηθούν μαζικά. Η FRONTEX πρέπει να μεταβληθεί σε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σώμα ακτοφυλακής, που θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά».

Ενίσχυση της FRONTEX

Για το λόγο αυτό ο Βεντ προτείνει να ενισχυθεί άμεσα η FRONTEX με 2.500 αστυνομικούς, ενώ επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στις χώρες της Μεσογείου υπάρχουν 50 διαφορετικές Αρχές που ασχολούνται με τη φύλαξη των συνόρων.

Την ίδια στιγμή η FRONTEX το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να συντονίσει τις Αρχές αυτές. Ωσπου να συνεννοηθούν όλοι οι παραπάνω μεταξύ τους -συνεχίζει ο Βεντ- οι παράνομοι μετανάστες βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Ευρώπης.

Δεν μπορούμε να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντάς το αποκλειστικά σε στενά εθνικά πλαίσια, καταλήγει ο Ράινερ Βεντ.

Τις τελευταίες ημέρες πάνω από 5.000 πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, και ειδικά την Τυνησία, πέρασαν στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και οι Πράσινοι ζητούν από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις διαστάσεις του προβλήματος και να απορροφήσει ένα μέρος από αυτούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος απέρριψε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση: «Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα όλου του κόσμου. Τη χρονιά που πέρασε, η Γερμανία χορήγησε άσυλο σε 40.000 πρόσφυγες. Την ίδια ώρα η Ιταλία δέχτηκε μόνο 7.000 αιτήσεις ασύλου». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Ευρωπαϊκή Ένωση
Γερμανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Λιβύη
Διαδήλωση - μήνυμα στον Καντάφι
Αίγυπτος
Το στρατιωτικό καθεστώς αντιμέτωπο με διαδηλώσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες
Ιράν
Ιράν: καθεστωτικές φωνές «μίσους» ζητούν την τιμωρία των ηγετών της αντιπολίτευσης
Ισραήλ
Νέα ένταση στο «τρίγωνο» Ισραήλ-Ιράν- Χεζμπολάχ
Υεμένη
Αίμα στην Υεμένη
Παγκόσμια Τράπεζα
Σε 6 μήνες, 44 εκατ. φτωχοί
Τουρκία
Τουρκία: για παρακολούθηση τηλεφώνων μιλάει η αντιπολίτευση
Τούρκος πανεπιστημιακός «χρέωσε» το βιασμό, κατά το ήμισυ, στις γυναίκες
ΗΠΑ
ΗΠΑ: η Πολιτεία της Ν. Ντακότας «αθωώνει» τη δολοφονία γιατρού που κάνει άμβλωση
Αίτημα Γερμανών αστυνομικών
Ευρω-ακτοφυλακή στη Μεσόγειο;
Ιταλία
Δύο πλοιάρια με μετανάστες στη Σικελία
Άλλες ειδήσεις
Τα κανονικά παιδιά