Ελευθεροτυπία - 17/02/2011
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
Ποντάρει πολλά στο «δίδυμο» ο Βαλβέρδε
ΟΔΗΓΙΕΣ για το πώς θέλει να κινηθούν στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδωσε χθες ο Ερ. Βαλβέρδε στους Ρ. Τζιμπούρ (θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης) και Κ. Μιραλάς (θα κινείται κυρίως στη δεξιά πλευρά).
Ο Ισπανός τεχνικός ποντάρει πολλά στο απρόβλεπτο των κινήσεων, στην εναλλαγή θέσεων και στην εκτελεστική δεινότητα των δύο ποδοσφαιριστών, όσο και στην καλή μεταξύ τους συνεργασία (αλλά και με τους Ιμπαγάσα, Ριέρα και Φουστέρ). Ετσι, χθες διέκοψε τρεις - τέσσερις φορές το δίτερμα, προκειμένου να κάνει κάποιες επισημάνσεις που θα βοηθήσουν στο να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των «πρασίνων». Επίσης, επέμεινε πολύ στην πίεση και στη γρήγορη αντίδραση των επιθετικών, όταν η μπάλα ήταν στα πόδια των αντίπαλων αμυντικών.
Παράλληλα, ο 47χρονος προπονητής έκανε έκκληση στους οπαδούς του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου «Καραϊσκάκη» να μη διακόψουν τον ρυθμό της ομάδας. «Δεν θέλουμε συχνές διακοπές στο ματς, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (εννοώντας κάποια καπνογόνα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο). Αυτό λειτουργεί σε βάρος του Ολυμπιακού, που είναι μια ομάδα ρυθμού η οποία πιέζει και θέλει να επιβάλλει το παιχνίδι της, και ευνοεί τον αντίπαλο», υποστήριξε χθες ο Βαλβέρδε και συνέχισε: «Θέλουμε "καθαρό" χρόνο, να παιχτεί ποδόσφαιρο. Εχουμε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και δεν έχουμε ανάγκη από ακρότητες. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει να δίνει τον παλμό, να δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα και οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν αυτά που πρέπει στο γήπεδο».
Πλήρης
Ο Ισπανός ανέβασε τους ρυθμούς στην προπόνηση, ενώ ο Ολυμπιακός πηγαίνει πλήρης σε παιχνίδι πρωταθλήματος έπειτα από πολύ καιρό, καθώς είναι διαθέσιμοι πλέον και οι Ουρτάδο, Ποτουρίδης. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το βάρος έπεσε στα τελειώματα των φάσεων και σήμερα θα δοθεί έμφαση στην αμυντική λειτουργία και στα στημένα. Ο Βαλβέρδε έκανε αρκετές δοκιμές στην προπόνηση, αλλά εκτός απροόπτου θα παρατάξει τους Πάρντο, Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα, Φουστέρ και Τζιμπούρ.
Επιπλέον, η Σαμπντόρια και η Λιλ προστέθηκαν στις ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Νιούκαστλ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Γιουβέντους) εκπρόσωποι των οποίων θα παρακολουθήσουν μεθαύριο το ντέρμπι. Επίσης, έξτρα κίνητρο αποτελεί για τους Μιραλάς και Πάρντο η παρουσία του ομοσπονδιακού τεχνικού του Βελγίου, Ζ. Λέεκενς.
Ακόμη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, «υπενθυμίζοντας στους φιλάθλους» ότι «δεν επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων, συνοδευόμενων από τους γονείς τους, χωρίς εισιτήριο».