Έντυπη Έκδοση

Η «Κ.Ε.» ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ FEMEN -ΤΩΝ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΩΝ- ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

«Θέλουμε παράρτημα και στην Ελλάδα»

Οι Ουκρανές «σεξ-τρεμίστριες», που κατέλαβαν πρόσφατα τη Νοτρ Νταμ, μιλούν για τα πιστεύω τους

Πλήρες θέμα...

 • Ακτιβισμός

  • Αγαπημένες των ΜΜΕ
   Τα ΜΜΕ όλου του κόσμου λατρεύουν τις Φέμεν, και δεν έχουν άδικο. Τα πλάνα με τις νεαρές, όμορφες, σέξι και γυμνόστηθες ακτιβίστριες απογειώνουν την τηλεθέαση ενώ παράλληλα τις απενοχοποιούν καθώς το θέμα προσφέρεται και συνδυάζεται με κοινωνική κριτική και δράση.
  • Το μανιφέστο: Ο θεός είναι γυναίκα και το στήθος το όπλο μας!
   Οπως όλες οι εργαζόμενες γυναίκες στον πλανήτη, έτσι και οι φεμινίστριες - ακτιβίστριες των Φέμεν καθημερινά ακολουθούν την ίδια διαδρομή: σπίτι - δουλειά - σπίτι τη λέμε σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι ιδιαιτέρως βαρετή. Αυτή τη ρουτίνα οι Γάλλοι την ονόμασαν «metro, boulot, dodo» και ήταν μια από τις αφορμές για τον μεγάλο Μάη του '68. Για τις Φέμεν όμως είναι η απαρχή για δράση. Αφήνουν στο σπίτι τον εραστή, το φίλο, τον γκόμενο και μαζί τα όποια προβλήματα συμβίωσης. Στο γραφείο ενημερώνονται για τις τρ Ο Θεός μας - η γυναίκα! Η αποστολή μας - η διαμαρτυρία! Το όπλο μας - το γυμνό μας στήθος!
 • Αφρική

  • «Με διέταξαν να σκοτώσω τη μάνα μου»
   Ακόμα και αν αύριο μια στρατιωτική επιχείρηση σκοτώσει τον Τζόζεφ Κόνι, δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο τις συνθήκες που τον δημιούργησαν. Διότι κανένας ανταρτοπόλεμος δεν γεννιέται σε πολιτικό και κοινωνικό κενό. Υπάρχουν οι ειδικές συνθήκες που τον δημιούργησαν Ο 18χρονος Πάτρικ και η 13χρονη Μαίρη είναι δύο μόνο από τα 60.000 παιδιά της Ουγκάντας που εξαναγκάστηκαν από τους αντάρτες να γίνουν «στρατιώτες» και «νύφες», στον Αντιστασιακό Στρατό του Κυρίου του Τζόζεφ Κόνι
  • Ο «προφήτης» του τρόμου
   Ο Τζόζεφ Κόνι ήταν κάτι περισσότερο από ένας αιμοδιψής πολέμαρχος. Αποτελούσε για την κυβέρνηση ένα χρήσιμο «πολυεργαλείο» Ηιστορία του πολέμου και του Κόνι ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν ο σημερινός πρόεδρος της Ουγκάντας, Μουσεβένι, και το Εθνικό Κίνημα Αντίστασης ξεκίνησαν ανταρτοπόλεμο εναντίον του διεφθαρμένου προέδρου Ομπότε.
 • Νότια Αφρική

  • Αποκαθήλωση για Οσκαρ
   «Η Ρέεβα (Στέενμπεκ) μπήκε στο σπίτι στις 4 τα ξημερώματα και μέσα στο σκοτάδι την πέρασα για διαρρήκτη», είπε στην απολογία του ο Οσκαρ Πιστόριους, αλλά δεν έπεισε... (φωτ. Reuters) Αμείλικτη η αστυνομική έρευνα για τον ολυμπιονίκη Πιστόριους: «Δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο στο μοιραίο σπίτι. Ούτε στοιχειοθετείται το σενάριο περί τυχαίου, τυφλού χτυπήματος»
 • Αστρονομία και Διάστημα

  • Ανησύχησαν για τον αστεροειδή 2012 DA14
   Σε αντίθεση με τον τεράστιο μετεωρίτη που έπεσαν την Παρασκευή στη Ρωσία, η Γη «ενοχλείται» τις τελευταίες μέρες και από έναν άλλο αστεροειδή που περνά αργά και πολύ κοντά της, αλλά χωρίς να «αγγίζει» και να προκαλεί πανικό στους επιστήμονες, που είχαν προβλέψει εδώ και μήνες την έλευσή του.
 • Γερμανία

  • Τώρα οι νεοναζί τρώνε και κεμπάπ
   Η νέα, «εξελιγμένη» γενιά ακροδεξιών στη Γερμανία μεγάλωσε και κυκλοφορεί σε πολυπολιτισμικές γειτονιές, με... μαλλιά, χωρίς δερμάτινα μπουφάν και αντιγράφει τις επικοινωνιακές μεθόδους των γνωστών ακτιβιστών «Anonymous»
 • Ιταλία

  • Ιταλία - εκλογές: η αντίστροφη μέτρηση άρχισε
   Με όπλο την επικοινωνιακή του δεινότητα και τις δηλώσεις-πυροτεχνήματα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «επιπλέει στον αφρό» προεκλογικά... Με τη μικρή απόσταση από τις εκλογές να μην επιτρέπει περαιτέρω δημοσκοπικές απεικονίσεις των διαθέσεων των Ιταλών ψηφοφόρων και την πολιτική πραγματικότητα να ψάχνει τον πιο ασφαλή δρόμο ανάμεσα σε δηλώσεις-φωτοβολίδες, δημαγωγικές κορόνες και μετριοπαθείς τοποθετήσεις, καρικατουρίστικες αντιπαραθέσεις αλλά και εξαγγελίες, δεσμεύσεις, προτάσεις επί μιας σειράς σοβαρών θεμάτων, η Ιταλία σβήνει μέρες βαδίζοντας προς την 24η-25η του Φλεβάρη.
  • Ο Πάπας έφυγε και ο καβαλιέρε γέρασε...
   Τι σχέση έχει ο Πάπας με τον Μπερλουσκόνι; Φαινομενικά, από τη στιγμή που η Καθολική Εκκλησία, όχι βέβαια επισήμως αλλά εμμέσως, πιστώθηκε στην πλευρά του κεντρώου συνασπισμού, μαζί με τους διεθνείς επενδυτές και το επιχειρηματικό κατεστημένο, θα μπορούσε πράγματι να μην υπάρχει σχέση με τον καβαλιέρε.
 • Βατικανο

  • Μία άψογα ενορχηστρωμένη παραίτηση
   Το ερώτημα είναι αν η παραίτηση του Πάπα θα φέρει την ανανέωση της Καθολικής Εκκλησίας. Μιας Εκκλησίας που «βλέπει τους πιστούς της να μειώνονται συνεχώς, γιατί τα κηρύγματά της γίνονται περισσότερο αντιδραστικά και αναχρονιστικά», όπως έγραψε η «Liberation» (φωτ. Reuters) Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος δεν έφυγε μόνο από το θώκο του Βατικανού, αλλά απομακρύνθηκε από τις απολιθωμένες πρακτικές αιώνων, ανοίγοντας την πόρτα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της Καθολικής Εκκλησίας
  • Τα επικοινωνιακά λάθη
   Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Πάπα Ιωάννη Παύλο τον 2ο, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος δεν διαθέτει αυτό που αποκαλούμε επικοινωνιακό χάρισμα.