Έντυπη Έκδοση

SONY PLAYSTATION 4

Ο πρωταθλητής δεν παραδίδεται αμαχητί

Το Xbox 720 μπορεί να αργήσουμε να το δούμε (την έκθεση Ε3, δηλαδή), αλλά το PS4 θα ανακοινωθεί ενδεχομένως στο μυστηριώδες event που έχει προγραμματίσει η Sony για τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτες φήμες που κυκλοφόρησαν για το PS4 αφορούσαν τους επεξεργαστές CPU και GPU, οι οποίοι μάλλον θα είναι AMD. Συγκεκριμένα, το CPU φαίνεται να είναι ένας επεξεργαστής AMD με οκτώ πυρήνες και χρονισμό στο 1,6 GHz, και αυτό σημαίνει ότι κυρίως από πλευράς επεξεργαστή το PS4 μπορεί και να μην είναι ισχυρότερο από το Xbox 720, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Ωστόσο, θα διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή γραφικών, συγκεκριμένα μια AMD Radeon με 18 μονάδες GCN. Η κάθε υπομονάδα της GPU διαθέτει 64 πυρήνες, οπότε καταλαβαίνετε για τι επεξεργαστική ισχύ γραφικών μιλάμε στο PS4. Ως προς τη μνήμη, η κονσόλα θα διαθέτει μάλλον 8 GB RAM και μάλιστα DDR5, οπότε -σε γενικές γραμμές- το PS4 θα είναι σαφώς ισχυρότερο από το Xbox 360. Βεβαιότητα θεωρείται επίσης το γεγονός ότι το PS4 θα μπορεί να υποστηρίξει υλικό 4Κ και να δώσει σήμα 4Κ στην έξοδό του· άλλωστε η Sony διαθέτει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της και τηλεόραση, αλλά και βιντεοπροβολέα 4Κ και εντός του 2013 σίγουρα θα παρουσιάσει επιπλέον συσκευές προβολής 4Κ. Η ημερομηνία διάθεσης στην αγορά αναμένεται στο τέλος του 2013 για Ιαπωνία και Αμερική και τον Φεβρουάριο του 2014 για Ευρώπη και Ασία, με τιμή περίπου 400 δολάρια. Ως προς το θέμα των παιχνιδιών, η Sony θα ακολουθήσει και αυτή την πολιτική της Microsoft, δηλαδή ο δίσκος με το παιχνίδι θα δηλώνεται στην κονσόλα και το λογαριασμό του χρήστη και δεν θα μπορεί να πουληθεί ή να χρησιμοποιηθεί σε άλλη κονσόλα PS4.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Παιχνίδια
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Κύριο θέμα
Θα βρέξει... κονσόλες το 2013
Σχετικά θέματα: Παιχνίδια
Θα βρέξει... κονσόλες το 2013
Μια εποχή τελειώνει, μια άλλη αρχίζει
SAMSUNG GALAXY S4
Άλλα θέματα στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία της έντυπης έκδοσης
Υγεία
Προς ένα αντιγριπικό εμβόλιο - πανάκεια...
Παιχνίδια
Θα βρέξει... κονσόλες το 2013
Ο πρωταθλητής δεν παραδίδεται αμαχητί
Μια εποχή τελειώνει, μια άλλη αρχίζει
SAMSUNG GALAXY S4
Επιστημονικές έρευνες
Το αόρατο «πέπλο» της αντισεισμικής προστασίας
Τα μυστήρια της Ερυθράς Θάλασσας
Ενέργεια
Οικολογική πνοή από το θαλασσινό αεράκι
Social Media
Στοχευμένη διαφήμιση μέσω Twitter
Προσηλυτισμός από το Facebook
Διάστημα
«Τα τραγούδια της Γης»
Άλλες ειδήσεις
Στέλνει στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας τον ανταγωνισμό
Οχι ένας, αλλά δύο διάδοχοι για το (ακόμη νέο) iPhone 5