Έντυπη Έκδοση

VALVE STEAM ΒΟΧ

Στέλνει στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας τον ανταγωνισμό

Σίγουρα δεν υπάρχει σοβαρός gamer που να μη γνωρίζει την εταιρεία Steam, υπεύθυνη για τα μνημειώδη παιχνίδια Half-Life, Portal και Team Fortress 2, και βέβαια να μην είναι χρήστης της υπηρεσίας διάθεσης παιχνιδιών Steam της Valve.

Εάν λοιπόν οι φήμες για την επερχόμενη κονσόλα Steam Box της Valve αληθεύουν, τότε η επόμενη παιχνιδομηχανή μας μπορεί να μην είναι το PS4, το Xbox 720, το Wii ή ένα PC, αλλά το Steam Box της Valve.

Η Valve επιχειρεί λοιπόν, εδώ και τώρα, να δημιουργήσει την κονσόλα του μέλλοντος, αυτήν που θα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των συμβατικών παιχνιδομηχανών (ευκολία χρήσης, χαμηλό κόστος) και των gamer PC (κορυφαία ποιότητα γραφικών). Η συσκευή θα βασίζεται βέβαια στην πλατφόρμα Steam της Valve, τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα διάθεσης παιχνιδιών, με 50 εκατομμύρια χρήστες (συγκριτικά, το Xbox live έχει 40 εκατομμύρια χρήστες). Μια συσκευή που θα είναι εύχρηστη σαν μια συμβατική κονσόλα, αλλά και ισχυρή σαν ένα κορυφαίο gamer PC, αποτελούσε μέχρι σήμερα όνειρο απατηλό για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών.

Επιπλέον, η Valve θα κάνει με την κονσόλα της ένα βήμα παραπέρα, σχεδιάζοντας controllers που θα βασίζονται σε βιομετρική τεχνολογία, δηλαδή θα ανταποκρίνονται στις κινήσεις και στα συναισθήματα του χρήστη. Εξάλλου, ακολουθώντας την πολιτική της Google με το Android και τους hardware partners, η Valve θα δώσει στους hardware developers τις βασικές προδιαγραφές hardware και βέβαια όλο το λειτουργικό της πλατφόρμας, για να κατασκευάσουν την κονσόλα αυτή για λογαριασμό της. Επομένως, εντός του 2013 η Valve αναμένεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στο gaming, δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στον ανταγωνισμό...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Παιχνίδια
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Κύριο θέμα
Θα βρέξει... κονσόλες το 2013
Άλλα θέματα στην κατηγορία Επιστήμη & Τεχνολογία της έντυπης έκδοσης
Υγεία
Προς ένα αντιγριπικό εμβόλιο - πανάκεια...
Παιχνίδια
Θα βρέξει... κονσόλες το 2013
Ο πρωταθλητής δεν παραδίδεται αμαχητί
Μια εποχή τελειώνει, μια άλλη αρχίζει
SAMSUNG GALAXY S4
Επιστημονικές έρευνες
Το αόρατο «πέπλο» της αντισεισμικής προστασίας
Τα μυστήρια της Ερυθράς Θάλασσας
Ενέργεια
Οικολογική πνοή από το θαλασσινό αεράκι
Social Media
Στοχευμένη διαφήμιση μέσω Twitter
Προσηλυτισμός από το Facebook
Διάστημα
«Τα τραγούδια της Γης»
Άλλες ειδήσεις
Στέλνει στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας τον ανταγωνισμό
Οχι ένας, αλλά δύο διάδοχοι για το (ακόμη νέο) iPhone 5