Ελευθεροτυπία - 17/02/2013
Έντυπη Έκδοση
Επτά, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013
Ο κήπος με τα χρώματα
Η γαλλίδα ντιζάινερ Ματαλί Κρασέ συναντά τα παιδιά στο κτήριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκεί, έχοντας δημιουργήσει έναν πολύχρωμο εικαστικό τόπο -μια εγκατάσταση-, τα προσκαλεί να κάνουν μια βόλτα στο δικό της φανταστικό κήπο.
Εναν κήπο γεμάτο πρωτότυπα σχήματα, χρώματα, οσμές και ήχους, που σκοπό έχουν να τα παρασύρουν μακριά από την καθημερινότητα. Τα παιδιά καλούνται να περιπλανηθούν μέσα σε αυτόν και, αφού τον εξερευνήσουν χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, να φανταστούν και να προτείνουν διαφορετικά σενάρια ζωής για τον τόπο αυτό. Μια εμπειρία αφιερωμένη στο πνεύμα της εξερεύνησης, της δημιουργίας και της φαντασίας.
Η έκθεση της Ματαλί Κρασέ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μπομπιντού στο Παρίσι και απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών.