• Άλλες ειδήσεις

  • ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ «Δεν θαυμάζω καμία κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων»
   «Σ' αυτό το επάγγελμα τίποτε δεν σου χαρίζεται. Πρέπει να φας πολλές σφαλιάρες για ν' αρχίσεις να παίρνεις κάτι πίσω» μας λέει η Σία Κοσιώνη, η οποία δεν κρύβει ότι τις πρώτες της δουλειές στη δημοσιογραφία τις διεκδίκησε με άγνοια κινδύνου και με «γλυκό θράσος». Στον Σκάι βρέθηκε την άνοιξη του 2006, κάνοντας αρχικά ρεπορτάζ, ενώ από το 2008 -παρά το νεαρόν της ηλικίας της- παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Το γεγονός ότι η ενημέρωση φαίνεται να χάνει τελευταία τη μάχη με την ψυχαγωγία δεν τη φοβίζει. Αν και προβλέπει ότι η TV θα γεμίσει οσονούπω φτηνά ψυχαγωγικά προγράμματα, αγορασμένα από το εξωτερικό, είναι βέβαιη ότι οι ειδήσεις δεν θα εκλείψουν.
  • Είναι σκέτο τηλε-κράτος
   Κάθισε ο Θεός και είπε: «Θα δημιουργήσω ύφεση σε όλον τον πλανήτη, θα τους ταράξω στην πείνα και θα αφήσω την Ελλάδα απ' έξω, ούτως ώστε να κάνει ο Ψινάκης πιο άνετα το διαγωνισμό του». Για να χαζεύει τα βράδια και ο ίδιος ο Παντοδύναμος την εξέλιξη: ποιος θα μπει στους τελικούς; Η Ελλάδα έχει ταλέντο. Σίγουρο. Αδιαμφισβήτητο. Κρίση-ξεκρίση, εξακολουθεί να διασκεδάζει με σόου, με κριτές και ατάκες Ψινάκη, με ταλαντούχους κάθε είδους. Και η Βουλή ας κλείσει· από τηλεοπτικά προγράμματα να μην ξεμείνουμε...
  • Η δημοσιογραφία εικονογραφημένη
   Πώς θα ήταν οι εφημερίδες δίχως γραφήματα; Υπολογίστε κάτι σαν χωριάτικη σαλάτα χωρίς λάδι (για να είμαστε στο καλοκαιρινό πνεύμα!) και θα καταλάβετε.
  • Ο ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ Σ. ΦΕΡΙ Ο άνθρωπος πίσω από τη θρυλική αφίσα του Ομπάμα
   Ο Σέπαρντ Φέρι, δημιουργός της αφίσας με το σλόγκαν «Hope» θαυμάζει τον Τσόμσκι και τον Στράμερ των Κλας, ενώ είναι χρηματοδότης των Ζαπατίστας, δουλεύοντας για την Pepsi Cola Χρηματοδοτεί τους Σαντινίστας, λατρεύει τον Τσόμσκι και έχει συμβόλαιο με την Pepsi.