Έντυπη Έκδοση

Τεχεράνη

Πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης για μερική, νέα καταμέτρηση ψήφων

Αγνοώντας το θάνατο επτά ανθρώπων στις προχθεσινές διαδηλώσεις, δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν και χθες το κέντρο της Τεχεράνης, σε δύο ταυτόχρονες αλλά αντίθετες διαδηλώσεις υπέρ και κατά της κυβέρνησης, η οποία αρνείται να ακυρώσει τις προεδρικές εκλογές, αλλά δέχεται να κάνει νέα καταμέτρηση σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ιράν

  • Ο «βαθύς προβληματισμός» του ισορροπιστή Μπαράκ Ομπάμα
   Αποφεύγοντας να κατηγορήσει για καλπονοθεία το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης, ο «απρόθυμος» αρχικά Μπαράκ Ομπάμα σχολίασε χθες για δεύτερη φορα μέσα σε ένα 24ωρο την κατάσταση στο Ιράν, εκφράζοντας «τον βαθύ του προβληματισμό», την ώρα που διχάζονται οι γνώμες στο Κογκρέσο για το ποια γραμμή πρέπει να κρατήσει ο Λευκός Οίκος.
  • Ιρανοί στην Ελλάδα: Να σταματήσει η αιματοχυσία
   Ζητώντας παραίτηση της ιρανικής κυβέρνησης, ελευθερία και δικαιώματα, πάνω από 150 Ιρανοί που ζουν στη χώρα μας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία του Ιράν στο Παλαιό Ψυχικό.
  • Η επικράτηση του Twitter
   Ενας οπαδός της αντιπολίτευσης ειδοποιεί για μια διαδήλωση στους δρόμους της Τεχεράνης, την ώρα που κάποιος άλλος «ανεβάζει» φωτογραφίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την Αστυνομία.
 • Διάσκεψη κορυφής του BRIC

  • 1η ΔΙΑΣΚΕΨΗ BRIC Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, η νέα υπερομάδα...
   Το Αικατερίνμπουργκ των Ουραλίων, συμβολικό όριο Ευρώπης και Ασίας, επέλεξαν οι Ρώσοι οικοδεσπότες για τη διοργάνωση της 1ης διάσκεψης κορυφής του BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα), αμέσως μετά την 9η σύνοδο των ηγετών του Οργανισμού της Σανγκάης, όπου Μόσχα και Πεκίνο πρωταγωνιστούν στη διαχείριση των υποθέσεων της Κεντρικής Ασίας.
 • Συνέντευξη Λόταρ Μπίσκι

  • «Η πολιτική της Αριστεράς πρέπει να είναι ξεκάθαρη»
   Η έλλειψη απαντήσεων στα επιτακτικά προβλήματα των πολιτών οδηγεί σε μια «απολιτίκ στάση ή σε επιστροφή στον δεξιό λαϊκισμό», ενώ το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις κρατούν «τη σχέση τους με τα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. σε αδιαφανή πλαίσια» επιτείνει το φαινόμενο της αποχής, μας λέει εξηγώντας τις τάσεις των Ευρωπαίων πολιτικών ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του γερμανικού αριστερού σχηματισμού Die Linke, δρ Λόταρ Μπίσκι.
 • Συνέντευξη Νάιτζελ Φάρατζ

  • ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ UKIP-ΗΡΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΠΕΡ-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΙΑ «ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ» «Οι Βρυξέλλες χτίζουν μια νέα αυτοκρατορία...»
   Ο ευρωσκεπτικισμός είναι, κατά μια έννοια, «ο νέος αντι-ιμπεριαλισμός», αφού εναντιώνεται στο υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκό υπερ-κράτος, δειατείνεται ο ηγέτης του κόμματος ukip (κόμμα ανεξαρτησίας του Ην. Βασιλείου) και πρόεδρος της ομάδας «Ανεξαρτησίας και Δημοκρατίας» του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Νάιτζελ Φάρατζ, του οποίου το κόμμα αναδείχτηκε δεύτερο στις ευρωεκλογές στη Βρετανία, υπερκερώντας του Εργατικούς.