Έντυπη Έκδοση

Αλλαγή σχεδίων από το ΤΧΣ για το «νέο Τ.Τ.»

Αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού το ΤΧΣ όσον αφορά τη διαδικασία για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς προχωρά σε διαγωνισμό για την πώληση του «νέου Τ.Τ.».

Εξέλιξη που προέκυψε μετά το ενδιαφέρον που δείχνουν πλέον για την απόκτησή του και άλλες τράπεζες, πέραν της Eurobank. Οπως σημείωναν καλά ενημερωμένες πηγές, πρόκειται για αλλαγή όρων, που έχουν την πλήρη κάλυψη τόσο των Γ. Στουρνάρα και Γ. Προβόπουλου όσο και του ΤΧΣ και ισχυρών τραπεζικών κύκλων.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, το ΤΧΣ προσέλαβε την Goldman Sachs ως σύμβουλο πώλησης του «νέου Τ.Τ.». Ταυτόχρονα, όμως, με το έργο της αξιολόγησης των προσφορών, ο ξένος οίκος έχει αναλάβει και το έργο της διερεύνησης ενδιαφέροντος τόσο στο εξωτερικό όσο και στην εγχώρια αγορά. Η απόφαση διενέργειας διαγωνισμού για την πώληση του «νέου Τ.Τ.» μπορεί να αποτέλεσε μικρή έκπληξη για την αγορά, καθώς είχε κυριαρχήσει η εκτίμηση πως το ΤΧΣ θα επέλεγε τη συγχώνευση με τη Eurobank, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στη μερική ιδιωτικοποίηση του νέου οργανισμού.

Ομως με τη διερεύνηση ενδιαφέροντος και τη διενέργεια διαγωνισμού το παιχνίδι ανοίγει, αφού σύμφωνα με τραπεζικές πηγές ενδιαφέρον για την απόκτηση του «νέου Τ.Τ.» θα δείξουν και άλλες συστημικές τράπεζες, πέραν της Eurobank.

Δεδομένου ότι το ΤΧΣ θα προχωρήσει το διαγωνισμό μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς θα έχουν την ευχέρεια να εξετάσουν το ενδεχόμενο απόκτησής του. Τόσο από την πλευρά της Alpha Bank όσο και της Εθνικής αφήνεται να εννοηθεί πως θα απαντήσουν θετικά στη διερεύνηση ενδιαφέροντος. Η τελική τους στάση θα κριθεί από τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Ταμιευτηρίου. Αντιθέτως, πηγές της Πειραιώς θεωρούσαν ως πιθανότερη τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διεκδίκηση του «νέου Τ.Τ.».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικά ταμεία
Πάνε για νέα σφαγή συντάξεων
«Κουτσουρεμένο» ΕΚΑΣ από τον Ιούλιο
ΟΦΑΕ
Με λεφτά ΟΑΕΔ... οδηγοί σε «βουλγαρικά» φορτηγά
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Και τον Μάιο πάνω πληθωρισμός, κάτω απασχόληση
Συγκοινωνίες
Λεωφορεία-τρόλεϊ: ανανέωση στόλου και ρύθμιση οφειλών
ΑΠΕ
Εως και 70 εκατ. θα εισέπρατταν φέτος απ' την ΕΡΤ οι παραγωγοί ΑΠΕ
ΥΠΕΚΑ
Εργολαβικές αναθέσεις ...συνεχούς ροής
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Αντικίνητρο οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές
Χρηματιστήριο Αθηνών
Βουτιά του Χ.Α. με ανάδυση στο... 2001
Διεθνείς αγορές και Χρηματιστήρια
Μετά το Road Show, ξεπούλημα 14% στο Χ.Α.
ΤΧΣ
Αλλαγή σχεδίων από το ΤΧΣ για το «νέο Τ.Τ.»
Εθνική Τράπεζα,
Η Εθνική επιλέγει τους επενδυτές του 1,1 δισ.