Έντυπη Έκδοση

Σύννεφα και πάνω από το πρωτάθλημα μπάσκετ

Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ φέρνει σύννεφα και πάνω από το πρωτάθλημα του μπάσκετ, ενώ παράλληλα τα πράγματα ξεκινούν από το μηδέν όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα μεγάλα ραντεβού της εθνικής ομάδας μέχρι το 2015.

Με μια πρώτη ματιά, οι 12 ομάδες του ΕΣΑΚΕ (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) που έκλεισαν συμφωνία για 2+1 χρόνια με τη Nova μία ημέρα πριν κατεβούν οι διακόπτες της δημόσιας τηλεόρασης, είναι σαν να κέρδισαν το Τζόκερ. Επί σειρά ετών έβρισκαν τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού ένα «πακέτο» χωρίς τους δύο «αιωνίους» είχε εξ ορισμού αμελητέα εμπορική αξία για τα ανοιχτά αλλά και για τα συνδρομητικά κανάλια.

ΠΑΟΚ, Αρης, Πανιώνιος και οι «μικρομεσαίοι» της λίγκας του μπάσκετ έχουν λοιπόν δεμένο το γάιδαρό τους μέχρι το 2015 (το δικαίωμα για το 2015-16 ανήκει στη Nova), όμως μέσα στη δοκιμασία επιβίωσης που βρίσκονται οι περισσότεροι εξ αυτών, ανάλογη αξία έχει και η εξόφλησή τους από την ΕΡΤ για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Με βάση τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μέσω διαφημιστικής εταιρείας, οι 12 ομάδες περιμένουν την καταβολή των τριών τελευταίων δόσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με τα χρήματα αυτά αρκετές ΚΑΕ πρέπει να καλύψουν ζωτικής σημασίας υποχρεώσεις, όπως τελεσίδικες αποφάσεις για οφειλόμενα προς αθλητές, που αποτελούν κριτήριο για την εξασφάλιση άδειας συμμετοχής για την επόμενη σεζόν. Ο φάκελος που περιλαμβάνει τέτοιου είδους εκκρεμότητες της ΕΡΤ βρίσκεται στα χέρια του Γ. Στουρνάρα. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι του επαγγελματικού μπάσκετ χρειάζεται να οπλιστούν με υπομονή.

Συμφωνία

Εκείνοι που υπέστησαν το μεγαλύτερο σοκ με τις εξελίξεις στην Αγία Παρασκευή ήταν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας. Βλέπετε, η συμφωνία της ΕΡΤ με τη FIBA, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο επόμενων Ευρωμπάσκετ (2013, 2015) και του Μουντομπάσκετ του 2014 είχε ολοκληρωθεί μόλις λίγα 24ωρα πριν το ξαφνικό χτύπημα της κυβέρνησης. Το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας ΑΝΤ1-ΟΤΕ TV πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ενώ στο παιχνίδι πιθανότατα θα μπει και η Nova. Αυτό σημαίνει ότι το «φιλέτο» αργά ή γρήγορα θα πωληθεί, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολη η τύχη των παιχνιδιών των γυναικών και των «μικρών» εθνικών ομάδων, που έβρισκαν πάντοτε «καταφύγιο» στη δημόσια τηλεόραση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μπάσκετ
Τηλεοπτικά δικαιώματα
Τηλεόραση
ΕΡΤ
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Πάντα πιστή στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού
Παγιωμένο καθεστώς η κατασπατάληση χρημάτων για δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων
Στην Ιταλία το βασίλειο δημόσιας τηλεθέασης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Τελευταία «πράσινη» ζαριά
Γκολ και ξύλο...
Η Ιταλία 2-1
Χάινκες: Οριστικά λέω αντίο στους πάγκους
Πένθος
Επεσε
Δίνει απάντηση
Γκαλέτι για τον ΟΦΗ!
Τουρκικά παραμύθια
Ροπαλιά στην κορυφή έριξε ο Ηρακλής
Υπογραφές, μετεγγραφές
ΕΠΟ
Γ.Σ. η ΕΠΟ στις 14/7
Τηλεόραση
Πάντα πιστή στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού
Σύννεφα και πάνω από το πρωτάθλημα μπάσκετ
Παγιωμένο καθεστώς η κατασπατάληση χρημάτων για δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων
Στην Ιταλία το βασίλειο δημόσιας τηλεθέασης
Χάντμπολ
Πρόκριση της Εθνικής χάντμπολ ανδρών
Στίβος
Πιάστηκε ντοπέ η Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν
Πρωτιά για Τσάτουμα
Κανόε καγιάκ
Αποχαιρετούν τον Κιλιγκαρίδη σήμερα στο Ωραιόκαστρο
Μπάσκετ,
Ο τίτλος φέρνει πιο κοντά