Έντυπη Έκδοση

Παγιωμένο καθεστώς η κατασπατάληση χρημάτων για δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων

Στην ΕΡΤ εσχάτως είχε παγιωθεί καθεστώς κατασπατάλησης χρημάτων για την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε λόγος να δαπανήσει υπέρογκα ποσά.

Επί διοικήσεως Λάμπη Ταγματάρχη συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας με την ΤΕΑΜ, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ποσό που είχε προσφέρει η ΕΡΤ ήταν τρεις φορές πάνω από τα χρήματα που θα μπορούσε να δώσει για να εξασφαλίσει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό προϊόν.

Αμεση ήταν τότε η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ν. Δημοκρατία, Σίμος Κεδίκογλου) που κατήγγειλε τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι παρήγγειλαν προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση του θέματος.

Οταν άλλαξε η κυβέρνηση, δόθηκε εντολή στη διοίκηση της ΕΡΤ να λάβει κάθε νόμιμο μέτρο προκειμένου να μειωθεί το τίμημα, προσφεύγοντας ακόμη και σε διαιτησία, έτσι ώστε να απαλλαγούν οι Ελληνες φορολογούμενοι από την καταβολή ενός τόσο δυσανάλογου ποσού για τα οικονομικά δεδομένα της κρατικής τηλεόρασης. Η ΕΡΤ κατέβαλε τελικά το υπέρογκο αντίτιμο για την πρώτη χρονιά της συμφωνίας και για την επόμενη σεζόν το «ψαλίδισμα» έφτασε το 50% (5,4 εκατ. ευρώ)! Εάν η ΤΕΑΜ είχε ανάλογους συνεργάτες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα είχε θησαυρίσει... Τη χρονιά που μας πέρασε η ΕΡΤ είχε πληρώσει στη Nova 2 εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί να μεταδίδει εκτεταμένα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας. Τα Σαββατοκύριακα όμως στην Αγία Παρασκευή απεργούσαν, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύονται ένα προϊόν που επίσης το είχαν πληρώσει αδρά και θα τους έφερνε μεγάλα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Ουδείς ξεχνά επίσης ότι στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας η δημόσια τηλεόραση χρυσοπλήρωσε (κυρίως) Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να μεταδίδει ζωντανά τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Επί παραδείγματι, μόνο στον Ολυμπιακό έδωσε 14 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια.

Τέλος, είναι άξιον απορίας πώς σημαντικό μέρος του αθλητικού αρχείου της ΕΡΤ βρέθηκε να παίζει από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και από άλλα κανάλια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Τηλεοπτικά δικαιώματα
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση,
Πάντα πιστή στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού
Σύννεφα και πάνω από το πρωτάθλημα μπάσκετ
Στην Ιταλία το βασίλειο δημόσιας τηλεθέασης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Τελευταία «πράσινη» ζαριά
Γκολ και ξύλο...
Η Ιταλία 2-1
Χάινκες: Οριστικά λέω αντίο στους πάγκους
Πένθος
Επεσε
Δίνει απάντηση
Γκαλέτι για τον ΟΦΗ!
Τουρκικά παραμύθια
Ροπαλιά στην κορυφή έριξε ο Ηρακλής
Υπογραφές, μετεγγραφές
ΕΠΟ
Γ.Σ. η ΕΠΟ στις 14/7
Τηλεόραση
Πάντα πιστή στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού
Σύννεφα και πάνω από το πρωτάθλημα μπάσκετ
Παγιωμένο καθεστώς η κατασπατάληση χρημάτων για δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων
Στην Ιταλία το βασίλειο δημόσιας τηλεθέασης
Χάντμπολ
Πρόκριση της Εθνικής χάντμπολ ανδρών
Στίβος
Πιάστηκε ντοπέ η Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν
Πρωτιά για Τσάτουμα
Κανόε καγιάκ
Αποχαιρετούν τον Κιλιγκαρίδη σήμερα στο Ωραιόκαστρο
Μπάσκετ,
Ο τίτλος φέρνει πιο κοντά