Έντυπη Έκδοση

Συλλαλητήριο ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή

Το ΚΚΕ, περίπου την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα, μέσω του συνδικαλιστικού του φορέα ΠΑΜΕ καλεί τους φίλους και τα μέλη του σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων οργανισμών, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι σαφής των προθέσεων του ΚΚΕ, που επιλέγει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εργατικών κινητοποιήσεων με άξονα την ΕΡΤ -άλλωστε ο «902» πρωτοστάτησε- θέτοντας, όμως, ξεκάθαρες διαχωριστικές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που τόνισε με έμφαση ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας αμέσως μετά την επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Αυτές τις ημέρες γίνεται συζήτηση και δεν αφορά μόνο τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, δεν αφορά μόνο άλλους δημόσιους οργανισμούς και την ΕΡΤ, για τους οποίους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, αφορά το ζήτημα στην κατεύθυνση της πάλης, αυτό που λέμε "όλοι μαζί". Ολοι μαζί, ναι. Ολοι μαζί όμως, ποιοι; Εμείς θεωρούμε ότι όλοι μαζί πρέπει να είναι οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες», είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε εξαπολύοντας ευθείες βολές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν εννοούμε όλοι μαζί με ηγεσίες πολιτικών κομμάτων όπως αυτές της συγκυβέρνησης ή και άλλα κόμματα, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, που λένε μεγάλα λόγια, ή σε νέους σωτήρες που μπορεί να εμφανίζονται, γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν. Η λύση πρέπει να δοθεί από τον ίδιο το λαό, από το εργατικό λαϊκό κίνημα, από τη λαϊκή συμμαχία με όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα. Και από αυτή την άποψη έχει μεγάλη σημασία, γιατί γίνεται τεράστια προπαγάνδα και δημαγωγία και προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας ειδικότερα για την ΕΡΤ και τα όσα εξελίσσονται μετά το κλείσιμό της, εξήγησε ότι το κόμμα του για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν τάσσεται υπέρ μια λύσης που θα συνιστά επιστροφή στο παρελθόν, με όλα τα αρνητικά της κακοδιαχείρισης και της επιλεκτικής ενημέρωσης, αλλά υπέρ ενός δημόσιου φορέα υπό κρατικό έλεγχο όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ασκούν έλεγχο από κάτω και θα καθορίζουν τις τύχες τους. «Και αυτό είναι ζήτημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, είναι ζήτημα πάλης όλων των υπόλοιπων εργαζομένων. Ως ΚΚΕ θεωρούμε ότι πρέπει ο λαός, οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που κυβερνούν σήμερα, χειροτερεύοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού, και ταυτόχρονα να γυρίσει την πλάτη, να μην επαναπαυθεί σε όσα του τάζουν διάφοροι νεοφώτιστοι σωτήρες που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Η λύση είναι λαϊκή συμμαχία, ενότητα των εργαζομένων, λαϊκή πάλη μέχρι την τελική νίκη, που θα είναι ο λαός πραγματικά πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΠΑΜΕ
ΚΚΕ
Σχετικά θέματα: Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ανένδοτος ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ενδοκυβερνητικό μπρα ντε φερ
Θεσμικά και εκλογικά σενάρια
Δίμηνες συμβάσεις για... πολύμηνη κυβέρνηση
ΕΡΤ
Ακύρωση γίνεται μόνο από τη Βουλή
Ραντεβού βαθύτερης ανάγκης για ανατροπή στην ΕΡΤ
Η εξυγίανση ήταν μεγάλα λόγια...
ΝΕΡΙΤ
Τρία κανάλια, τρία ραδιόφωνα, άντε και... 250 δημοσιογράφοι
Ελευθεροτυπία
Η απεργία στα ΜΜΕ και η εξαίρεση μερικών εφημερίδων
Γιατί δεν κυκλοφόρησαν Σαββατιάτικη και Κυριακάτικη «Ε»
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ανένδοτος ΣΥΡΙΖΑ
Συλλαλητήριο ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις
Αποκρατικοποιήσεις
Η επιλογή της... Ιφιγένειας
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)
Οι απολύσεις στην ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή
Ασφαλιστικά ταμεία
Χάνουν 73,5 εκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Αλλο μεταρρύθμιση, άλλο τσαπατσουλιές
ΔΗΜΑΡ
Η ΔΗΜΑΡ βλέπει εκλογές
ΑμεΑ
Η Ομοσπονδία Τυφλών υπέρ της ΕΡΤ
EBU
Ολη η Ευρώπη τη θέλει ανοιχτή
Τρόικα
Πόντιοι Πιλάτοι με τις 2.000 απολύσεις στο πιάτο