Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις

Θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Επώνυμοι και ανώνυμοι Θεσσαλονικείς δηλώνουν όλες αυτές τις μέρες τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της ΕΤ3 και της Εθνικής Ραδιοφωνίας σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΤ3, αφού ξεπέρασαν όλα τα τεχνικά εμπόδια με τα οποία η κυβέρνηση προσπάθησε να φιμώσει την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, συνεχίζουν να εκπέμπουν στο Ιντερνετ και αναλογικά στη συχνότητα 23, ενώ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ, 102 FM και 9.58 FM, μεταδίδονται μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού 90.4 FM, του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε και νέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της ΕΤ3, στη διάρκεια της οποίας έγιναν ομιλίες και ακολούθησε συναυλία με τους Δ. Ζερβουδάκη, Αλκ. Ιωαννίδη και Νατάσσα Μποφίλιου.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΤ3 καταγγέλλουν προσπάθεια εις βάρος τους από άτομα που θέλουν να παρουσιάσουν την ΕΤ3 σαν «σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ».

* Δεκάδες φορείς και πολίτες στηρίζουν επί πολλές ώρες καθημερινά το Ραδιοφωνικό Σταθμό Ορεστιάδας και τους εργαζομένους σε αυτόν. Το περασμένο Σάββατο έγινε διαμαρτυρία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ορεστιάδας, συγκέντρωση και πορεία προς την ΕΡΑ Ορεστιάδας, που κατέληξε σε μουσική γιορτή. Συναυλία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε χθες και στην Κομοτηνή.

* Εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Τρίπολης συγκεντρώθηκαν στο Ναύπλιο και άπλωσαν πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ» λίγο πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην πόλη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασής του.

* Στην Πάτρα, δυνάμεις της αστυνομίας με τεχνικούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ύστερα από σχετικές εντολές, μετέβησαν στους πομπούς εκπομπής της ΕΡΤ και διέκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και του τηλεφώνου. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με συλλήψεις τους εργαζομένους που αντέδρασαν, ενώ υπήρξαν περιστατικά όπου πραγματοποιήθηκε εισβολή στις συγκεκριμένες κτηριακές εγκαταστάσεις, αφού πρώτα οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες.

Στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ τάχθηκαν πολιτικά κόμματα και οι τοπικοί φορείς, οι οποίοι και οργάνωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και συναυλίες αλληλεγγύης στην Πάτρα, τον Πύργο, την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

* Οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ σε Πύργο, Πάτρα, Ζάκυνθο και Καλαμάτα δεν σταμάτησαν στιγμή το πρόγραμμά τους και με τη βοήθεια των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και των τεχνικών τους μετέφεραν στους πολίτες της περιοχής τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για το κατέβασμα του διακόπτη στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τηλεόραση
ΕΡΤ
ΕΡΤ-3
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ενδοκυβερνητικό μπρα ντε φερ
Θεσμικά και εκλογικά σενάρια
Δίμηνες συμβάσεις για... πολύμηνη κυβέρνηση
ΕΡΤ
Ακύρωση γίνεται μόνο από τη Βουλή
Ραντεβού βαθύτερης ανάγκης για ανατροπή στην ΕΡΤ
Η εξυγίανση ήταν μεγάλα λόγια...
ΝΕΡΙΤ
Τρία κανάλια, τρία ραδιόφωνα, άντε και... 250 δημοσιογράφοι
Ελευθεροτυπία
Η απεργία στα ΜΜΕ και η εξαίρεση μερικών εφημερίδων
Γιατί δεν κυκλοφόρησαν Σαββατιάτικη και Κυριακάτικη «Ε»
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ανένδοτος ΣΥΡΙΖΑ
Συλλαλητήριο ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις
Αποκρατικοποιήσεις
Η επιλογή της... Ιφιγένειας
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)
Οι απολύσεις στην ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή
Ασφαλιστικά ταμεία
Χάνουν 73,5 εκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Αλλο μεταρρύθμιση, άλλο τσαπατσουλιές
ΔΗΜΑΡ
Η ΔΗΜΑΡ βλέπει εκλογές
ΑμεΑ
Η Ομοσπονδία Τυφλών υπέρ της ΕΡΤ
EBU
Ολη η Ευρώπη τη θέλει ανοιχτή
Τρόικα
Πόντιοι Πιλάτοι με τις 2.000 απολύσεις στο πιάτο