Έντυπη Έκδοση

Αμέτρητοι οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές

Κορυφώνεται η ένταση στην Τουρκία με τα επεισόδια που συνεχίζονται από το βράδυ του Σαββάτου. Εχει σχεδόν χαθεί ο λογαριασμός στις επεμβάσεις της αστυνομίας και στον αριθμό των τραυματιών και των προσαγωγών, ενώ πέντε συνομοσπονδίες-ενώσεις έχουν κηρύξει απεργία και το ανώτατο σώμα των Τούρκων δικηγόρων καλεί το Συμβούλιο της Ευρώπης να προχωρήσει σε «επείγουσα επέμβαση».

«Ενισχυμένο» με χημικά που προκαλούν εγκαύματα και συμπτώματα αλλεργίας ήταν το πεπιεσμένο υγρό που έριχνε η αστυνομία, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος «Ενισχυμένο» με χημικά που προκαλούν εγκαύματα και συμπτώματα αλλεργίας ήταν το πεπιεσμένο υγρό που έριχνε η αστυνομία, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος  

Συνεχίζονται οι βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας, αφού από προχθές τη νύχτα χιλιάδες πολίτες σε διάφορες περιοχές συγκεντρώνονται, προσπαθώντας να προχωρήσουν προς το κέντρο. Η νομαρχία κάνει λόγο για 44 τραυματίες, ενώ ο φορέας «Αλληλεγγύη Ταξίμ», που θεωρείται η οργανωτική επιτροπή των διαδηλώσεων, χθες το απόγευμα έκανε λόγο για 151 τραυματίες. Ωστόσο οι αριθμοί είναι συνεχώς προσωρινοί, αφού τα επεισόδια συνεχίζονται. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού.

Ο φορέας «Αλληλεγγύη Ταξίμ» σε χθεσινή του ανακοίνωση χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και κάλεσε τον τουρκικό λαό και τη διεθνή κοινότητα «να σταθούν αλληλέγγυοι, για να δοθεί τέλος στη βία».

Η αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές, ο αριθμός των οποίων είναι πλέον άγνωστος.

Η εργατική συνομοσπονδία ΝΤΙΣΚ, η συνομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων ΚΕΣΚ, η Ενωση Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας, η Ενωση Οδοντιάτρων Τουρκίας και η Ενωση Μηχανικών Τουρκίας με κοινή ανακοίνωσή τους κάλεσαν τα μέλη τους να πάνε αύριο στις δουλειές τους, αλλά στη συνέχεια να αποχωρήσουν και να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Η Ενωση Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης προκειμένου να ζητήσει «επείγουσα επέμβαση» από πλευράς Συμβουλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Βία
Κύριο θέμα
«Τρομοκράτης όποιος τολμήσει να πάει στην πλατεία Ταξίμ»
Σχετικά θέματα: Τουρκία
«Τρομοκράτης όποιος τολμήσει να πάει στην πλατεία Ταξίμ»
«Και στην Ελλάδα γίνονται επεισόδια, αλλά τους δίνετε δισεκατομμύρια»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Τουρκία
«Τρομοκράτης όποιος τολμήσει να πάει στην πλατεία Ταξίμ»
Αμέτρητοι οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές
«Και στην Ελλάδα γίνονται επεισόδια, αλλά τους δίνετε δισεκατομμύρια»
Ιράν
Μετριοπαθής ο νέος πρόεδρος
Ολοι -πλην Ισραήλ- δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν με τον Ρουχάνι
Διαδίκτυο
«Η σύνδεσή σας προωθείται μέσω... αεροστάτου»
Γερμανία
Μεθαμφεταμίνη, η αγαπημένη των πιλότων της Λουφτβάφε
«Τύφλα» οι Γερμανοί ποδηλάτες
Κεντρική Αμερική
Στη Μινεάπολη ζει ακόμη ναζί μακελάρης
Κύπρος
«Συμμαχία πολιτών» υπό τον Γ. Λιλλήκα