Έντυπη Έκδοση

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ Ε.Ε.

«Και στην Ελλάδα γίνονται επεισόδια, αλλά τους δίνετε δισεκατομμύρια»

Με συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων στην Κωνσταντινούπολη απάντησε χθες το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στους διαδηλωτές. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών, των διεθνών μέσων ενημέρωσης, της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Βοήθεια, κλωνοποιείται! Βοήθεια, κλωνοποιείται! Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Καζλίτσεσμε στην Πόλη, ο Ερντογάν υπογράμμισε για άλλη μια φορά τη «λαϊκή βούληση». Ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις του κόμματός του υπό το γενικό τίτλο «σεβασμός προς τη λαϊκή βούληση». Μετά τη χθεσινή συγκέντρωση στην Αγκυρα και τη σημερινή στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι στις 22 και 23 Ιουνίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στο Ερζερούμ και τη Σαμψούντα.

Απευθυνόμενος ονομαστικά στο BBC, το CNN και το πρακτορείο Reuters, ο Ερντογάν είπε «να δείξετε και αυτή την εικόνα», εννοώντας το πλήθος στην πλατεία Καζλίτσεσμε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έβαλε και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αναφερόμενος στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, είπε: «Μην υπερβαίνετε τα όριά σας. Δεν είστε αρμόδιοι να εκδίδετε αποφάσεις για την Τουρκία. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφασή σας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλος της Ε.Ε. Εάν είστε ειλικρινείς, σας λέω ότι στην Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις και επεισόδια όπου σκοτώθηκαν πολίτες, αλλά τους παρείχατε οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ».

«Θα ερευνήσουμε και θα αποκαλύψουμε όσους προβοκάρουν και όσους παρέχουν υλική υποστήριξη στους διαδηλωτές», είπε και τόνισε ότι «οι διαδηλωτές δεν είναι ειλικρινείς. Πρόκειται για προσπάθεια επιβολής της μειοψηφίας στην πλειοψηφία».

Απευθυνόμενος στους οπαδούς του κόμματός του, είπε: «Να φωνάξετε με τέτοιον τρόπο, που να σας ακούσει όλη η Τουρκία. Να σας ακούσουν στα γραφεία τους, καθώς κάθονται μπροστά από τους υπολογιστές τους και να τρέμουν από φόβο».

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο στην πλατεία Ταξίμ», τόνισε ο Ερντογάν και, αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον προσεχή Μάρτιο, είπε: «Θα απαντήσετε στην κάλπη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Τουρκία
Σχετικά θέματα: Τουρκία
«Τρομοκράτης όποιος τολμήσει να πάει στην πλατεία Ταξίμ»
Αμέτρητοι οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Τουρκία
«Τρομοκράτης όποιος τολμήσει να πάει στην πλατεία Ταξίμ»
Αμέτρητοι οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές
«Και στην Ελλάδα γίνονται επεισόδια, αλλά τους δίνετε δισεκατομμύρια»
Ιράν
Μετριοπαθής ο νέος πρόεδρος
Ολοι -πλην Ισραήλ- δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν με τον Ρουχάνι
Διαδίκτυο
«Η σύνδεσή σας προωθείται μέσω... αεροστάτου»
Γερμανία
Μεθαμφεταμίνη, η αγαπημένη των πιλότων της Λουφτβάφε
«Τύφλα» οι Γερμανοί ποδηλάτες
Κεντρική Αμερική
Στη Μινεάπολη ζει ακόμη ναζί μακελάρης
Κύπρος
«Συμμαχία πολιτών» υπό τον Γ. Λιλλήκα