Έντυπη Έκδοση

«Ναι μεν, αλλά» για την ανεργία των νέων

Μετά το Παρίσι, στη Ρώμη συναντήθηκαν αυτή τη φορά την Παρασκευή οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία για να συζητήσουν για το θέμα της ανεργίας των νέων, που φαίνεται ότι έχει προστεθεί τελευταία στην πολιτική ατζέντα.

Από αριστερά προς τα δεξιά: ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φορ ντερ Λέγεν Από αριστερά προς τα δεξιά: ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φορ ντερ Λέγεν Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, δήλωσε ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και ότι πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα στην Ευρώπη. Παρά όμως τις μεγαλόστομες εξαγγελίες στην αρχή της συνάντησης, στο τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εργασίας, Ενρίκο Τζιοβανίνι, αρκέστηκε να διευκρινίσει ότι η όλη επιτυχία της συνάντησης ήταν τελικά... η συνάντηση αυτή καθαυτήν. Ο λόγος απλός: διότι και αυτή τη φορά οι επικεφαλής των χωρών, που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, παρά περιορίστηκαν σε δηλώσεις με άφθονα «θα προσπαθήσουμε» όσον αφορά την απελευθέρωση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, θύμισε στους παρισταμένους ότι στην Ισπανία οι «πίμες» (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) αποτελούν τη βάση της ισπανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δείξει το σχετικό ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, τόνισε από τη μεριά του ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, «που έχει καταγράψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 δισ. ευρώ, πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το κεφάλαιο, αυξάνοντάς το μέχρι τα 60 δισ., ώστε να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ολοι οι υπουργοί κατέληξαν ότι πρέπει να αποδεσμευθούν το συντομότερο δυνατό τα 6 δισ. που ήδη έχουν εγκριθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων από την Ευρωπαϊκή Ενωση για το 2014-2020.

(ΠΗΓΗ: EL PAIS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Στη στήλη
Η εφημερίδα του νότου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Τουρκία
«Τρομοκράτης όποιος τολμήσει να πάει στην πλατεία Ταξίμ»
Αμέτρητοι οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές
«Και στην Ελλάδα γίνονται επεισόδια, αλλά τους δίνετε δισεκατομμύρια»
Ιράν
Μετριοπαθής ο νέος πρόεδρος
Ολοι -πλην Ισραήλ- δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν με τον Ρουχάνι
Διαδίκτυο
«Η σύνδεσή σας προωθείται μέσω... αεροστάτου»
Γερμανία
Μεθαμφεταμίνη, η αγαπημένη των πιλότων της Λουφτβάφε
«Τύφλα» οι Γερμανοί ποδηλάτες
Κεντρική Αμερική
Στη Μινεάπολη ζει ακόμη ναζί μακελάρης
Κύπρος
«Συμμαχία πολιτών» υπό τον Γ. Λιλλήκα