Έντυπη Έκδοση

Χωρίς προειδοποίηση, με τη βούλα του ΣτΕ

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ επί δικαίους και αδίκους

ΤΟ Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνώρισε στο Δημόσιο το δικαίωμα να προχωρεί απροειδοποίητα σε κατασχέσεις-εξπρές μισθών, συντάξεων και ενοικίων, προκειμένου να εισπράξει χρέη οφειλετών του. Εκρινε ότι είναι συνταγματική η διάταξη του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) για την επιβολή από το Δημόσιο του μέτρου της αναγκαστικής κατάσχεσης στα χέρια τρίτων -τραπεζών, ασφαλιστικών φορέων κ.λπ.- των χρημάτων οφειλετών του, χωρίς να τους στέλνει προηγουμένως κατασχετήριο έγγραφο. Το ζήτημα αφορά χιλιάδες πολίτες, αφού πλέον νομιμοποιούνται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλλουν κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.λπ., χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους, ακόμη κι αν καθυστερήσουν για λίγες μέρες να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους υπέρογκους φόρους. Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πλήρες θέμα...

 • Δικαιοσύνη

  • «Τελεσίδικη η απόφαση για τους στρατιωτικούς»
   «Δημιουργείται συνταγματική υποχρέωση της διοίκησης προς συμμόρφωση με το σκεπτικό και διατακτικό της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ», επισημαίνει ο δικηγόρος Γ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπηση των στρατιωτικών κατά των μειώσεων στις αποδοχές τους.
 • Κυβέρνηση

  • ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΟΙ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ Από τη μία τρόικα, από την άλλη κάλπη!
   ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η Ε.Ε. ΚΑΙ με τον αστυφύλακα της τρόικας και με το χωροφύλακα της κάλπης θέλουν να είναι οι κυβερνητικοί εταίροι. Για τα μάτια των ψηφοφόρων στο εσωτερικό τσακώνονται ποιος είναι ο πιο φιλολαϊκός, απέναντι στους εταίρους θέλουν να δείξουν πως παραμένουν μεταρρυθμιστές, με την ελπίδα ότι τελικά θα καταφέρουν να παζαρέψουν μερικές από τις 7.000 διαθεσιμότητες του 2014, οι οποίες ήδη τους έχουν γίνει προεκλογικός βραχνάς. Το Μαξίμου επιθυμεί πάντως αυτή τη στιγμή να κλείσει τη συζήτηση περί συνολικής επανεξέτασης της συμφωνίας με την τρόικα, καθώς δημιουργεί εκνευρισμό στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. «Ξεχάστε την επαναδιαπραγμάτευση», διεμήνυσε άλλωστε χθες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας ότι πρέπει να «ικανοποιηθούν και τα δώδεκα προαπαιτούμενα».
  • Ο Βενιζέλος έθεσε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης
   «Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ανάσες αλλά δεν μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το πρόγραμμα» Την ολοκλήρωση του δημοσιονομικού προγράμματος και της τετραετίας, δηλαδή την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, παρουσίασε ως στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ και εθνική προτεραιότητα της χώρας ο Ευ. Βενιζέλος σε χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των κυβερνητικών στελεχών του κόμματος.
  • Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ 12 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ «Σκάσε και κολύμπα» λένε οι δανειστές
   Στο Eurogroup της 19ης Ιουνίου, Λαγκάρντ και Σία θα αξιολογήσουν την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων Εμμεση απάντηση στις ενδοκυβερνητικές «κορόνες», περί αθέτησης των συμφωνηθέντων και επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, έδωσε από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ Ο ιός της Κεντροαριστεράς χτυπά και τον ΣΥΡΙΖΑ
   Σε θέση άμυνας, ο Α. Τσίπρας στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα θέσει το θέμα των συνεργασιών Με πρώτη πράξη στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς πυκνών εσωτερικών ζυμώσεων, με αρκετές απόψεις σε σειρά θεμάτων να πέφτουν στο τραπέζι εν όψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.
 • ΔΕΣΦΑ

  • ΑΛΙΕΦ-ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ «Γέφυρα στο μέλλον ο αγωγός ΤΑΡ»
   Γενικόλογος ο Πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον Αλίεφ «ΟΙ σχέσεις Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν είναι στρατηγικής σημασίας» υπογράμμισε ο Αζέρος πρόεδρος Ι. Αλίεφ μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας ότι «ο αγωγός ΤΑΡ είναι ένας τρόπος για να ανέλθουν οι σχέσεις μας σε ανώτερο επίπεδο». «Η συνεργασία μας εμβαθύνεται με τον ΤΑΡ και την πλειοψηφική συμμετοχή της Socar στον ΔΕΣΦΑ», επεσήμανε ο κ. Παπούλιας.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

 • Βουλή

  • «Στα κάγκελα» Κωνσταντοπούλου-Κανέλλη
   «Μαλλιά κουβάρια», πριν μάλιστα ξεκινήσει (σήμερα) η επίσημη λειτουργία των θερινών τμημάτων, έγιναν χθες στη Βουλή με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Λιάνα Κανέλλη.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Υπερφορολόγηση με τη βούλα
   Η υπερφορολόγηση των Ελλήνων υπάρχει και μάλιστα με ευρωπαϊκή βούλα. Χθεσινή έκθεση της Κομισιόν αποδεικνύει ότι τα έσοδα από τους φόρους στην εργασία αυξήθηκαν, εξαιτίας της αλλαγής των φορολογικών συντελεστών.
  • Ο Γκίκας ψάχνει επιτελείο
   Ονόματα πάνε και έρχονται στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με το ποιος θα βρεθεί στο επιτελείο του Γκίκα Χαρδούβελη. Μέχρι χθες το μεσημέρι το απόλυτο φαβορί για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στη θέση του Πάνου Τσακλόγλου ήταν ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussex κ. Μανώλης Μαματζάκης.
  • Πολύ κακό για το τίποτα η «μεταρρύθμιση» στο Δημόσιο
   Η εξοικονόμηση από διαθεσιμότητες και αποχωρήσεις το 2014 φτάνει μόλις τα 164 εκατ. Φρούδες οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις», ομολόγησε ο Χρ. Σταϊκούρας Ιδιαίτερα φτωχά είναι τα αποτελέσματα για το δημόσιο ταμείο από τη «μεταρρύθμιση» στο δημόσιο τομέα.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Xωρίς προειδοποίηση, με τη βούλα του ΣτE KATAΣXEΣEIΣ επί δικαίους και αδίκους
   TO Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνώρισε στο Δημόσιο το δικαίωμα να προχωρεί απροειδοποίητα σε κατασχέσεις-εξπρές μισθών, συντάξεων και ενοικίων, προκειμένου να εισπράξει χρέη οφειλετών του. Eκρινε ότι είναι συνταγματική η διάταξη του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) για την επιβολή από το Δημόσιο του μέτρου της αναγκαστικής κατάσχεσης στα χέρια τρίτων -τραπεζών, ασφαλιστικών φορέων κ.λπ.- των χρημάτων οφειλετών του, χωρίς να τους στέλνει προηγουμένως κατασχετήριο έγγραφο. Το ζήτημα αφορά χιλιάδες πολίτες, αφού πλέον νομιμοποιούνται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλλουν κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.λπ., χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους, ακόμη κι αν καθυστερήσουν για λίγες μέρες να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους υπέρογκους φόρους. Tης BANAΣ ΦΩTOΠOYΛOY