Έντυπη Έκδοση

«Στα κάγκελα» Κωνσταντοπούλου-Κανέλλη

«Μαλλιά κουβάρια», πριν μάλιστα ξεκινήσει (σήμερα) η επίσημη λειτουργία των θερινών τμημάτων, έγιναν χθες στη Βουλή με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Λιάνα Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ότι άνοιξε πραξικοπηματικά και χωρίς να έχει ενημερωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση το Κοινοβούλιο μια ημέρα πριν από την έναρξη των θερινών. Μίλησε επίσης για εκτροπή που υποβαθμίζει και υποτιμά τους βουλευτές και το θεσμικό τους ρόλο και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι πίσω από τη μεθόδευση αυτή κρύβεται η κατάθεση τροπολογίας με την οποία δίδεται παράταση τριών μηνών στην κατάθεση των «πόθεν έσχες».

Η επιχειρηματολογία της προκάλεσε την αντίδραση της κ. Κανέλλη, με αποτέλεσμα οι δύο βουλευτές να συγκρουστούν:

- Λιάνα Κανέλλη: Δεν μου αρέσουν οι υποκριτικές φανφάρες. Δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε τη μαριονέτα κανενός. Δεν συμμετέχουμε σε καμία προδοσία και σε καμία αντισυνταγματική πράξη.

- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που επικροτούν συνδράμοντας την κυβέρνηση. Λυπάμαι που εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για το πόσο καλά τα έκανε η κυβέρνηση.

- Λιάνα Κανέλλη: Εάν έγινε κατανοητό ότι αυτό που είπα στηρίζει την κυβέρνηση, τότε απονέμω Οσκαρ διαστρέβλωσης. Αλλωστε και ο Τσίπρας έχει πει στους βουλευτές του ότι φέτος δεν έχει μπάνια, άρα μια ημέρα αργότερα-μια ημέρα νωρίτερα (για την έναρξη των θερινών) δεν έχει σημασία.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συγκέντρωσε όμως και τα πυρά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου που της χρέωσε λαϊκισμό και συνωμοσιολογία. Υποστήριξε δε ότι η στάση της συναδέλφου του σχετίζεται με εσωκομματικό ζήτημα, καθώς «όλοι είχαμε ειδοποιηθεί από την Παρασκευή για τη συνεδρίαση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πάντως στην κριτική της, υποστηρίζοντας ότι ανάλογες μεθοδεύσεις έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση και για το κλείσιμο της Βουλής με στόχο:

* Να μη συζητηθεί το σκάνδαλο Μπαλτάκου που εμπλέκει και τους Αθανασίου και Δένδια.

* Να μην εξεταστούν οι 160 δικογραφίες που έχουν φτάσει στο Κοινοβούλιο.

* Να αποσοβηθούν οι αντιδράσεις για την κατάργηση διάταξης για τους καταχραστές του Δημοσίου, οι οποίοι στο εξής θα τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

Λίγα λεπτά αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο ζήτημα, την παράταση δηλαδή στις καταθέσεις «πόθεν έσχες», ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους βουλευτές αλλά και άλλους χιλιάδες υπόχρεους. «Αν είναι κακή η ρύθμιση να μην ψηφιστεί, αλλά γίνεται για να διευκολυνθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί» κατέληξε ο κ. Αθανασίου. Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κατασχέσεις
Πράσινο φως από το ΣτΕ για κατασχέσεις-εξπρές
Δικαιοσύνη
«Τελεσίδικη η απόφαση για τους στρατιωτικούς»
Κυβέρνηση
Φιλολαϊκοί μέσα, φιλοτροϊκανοί έξω
Ο Βενιζέλος έθεσε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης
«Σκάσε και κολύμπα» λένε οι δανειστές
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ιός της Κεντροαριστεράς χτυπά και τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΣΦΑ
Σιγή ασυρμάτου για το γάμο ΔΕΣΦΑ - Socar
Δικαστικό ρεπορτάζ
Εξω με περιοριστικούς όρους για τον «Ηλεκτρονικό Πόλεμο» ο Θ. Λιακουνάκος
Βουλή
«Στα κάγκελα» Κωνσταντοπούλου-Κανέλλη
Υπουργείο Οικονομικών
Υπερφορολόγηση με τη βούλα
Ο Γκίκας ψάχνει επιτελείο
Πολύ κακό για το τίποτα η «μεταρρύθμιση» στο Δημόσιο
Άλλες ειδήσεις
KATAΣXEΣEIΣ επί δικαίους και αδίκους