Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

«Επικίνδυνες για το... γενικό συμφέρον»

Απειλή... για τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θεωρεί ο Αρειος Πάγος την επάνοδο των 493 απολυμένων καθαριστριών στις θέσεις τους.

Οι καθαρίστριες αποδοκίμασαν έντονα τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και παράλληλα ζήτησαν ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη Οι καθαρίστριες αποδοκίμασαν έντονα τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και παράλληλα ζήτησαν ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη Το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας πρέπει να υποταχθεί στο γενικό συμφέρον είναι το δια ταύτα της απόφασής του με την οποία δικαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, που ζητούσε να παγώσει προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτησή τους.

Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης των αρεοπαγιτών που δημοσιοποιήθηκε χθες, «η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας, να διαταραχθεί η οργανική της θέση και να εξακολουθήσει να απασχολείται σε αυτή αμειβόμενη όπως και πριν». Εξηγούν τη θέση τους τονίζοντας ότι «το ατομικό συμφέρον δεν μπορεί να νοείται και να λειτουργεί ανεξάρτητα προς τις εκ της εξυπηρετήσεως αυτού συνέπειες ως προς την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής του κράτους, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια από άποψη σκοπιμότητας, ει μη μόνο το εκλογικό σώμα».

Οι ανώτατοι δικαστές, υιοθετώντας πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτουν ακόμη ότι «κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας οι καθαρίστριες αν και μη εργαζόμενες θα ελάμβαναν τα 3/4 των τακτικών αποδοχών τους» και αποφαίνονται στο συγκεκριμενο δικαστικό στάδιο, δηλαδή της αναστολής, δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών η οποία «θα επέβαλε τη ματαίωση της πολιτικής» της κυβέρνησης.

Ωστόσο οι καθαρίστριες συνεχίζουν αποτόητες τον αγώνα τους μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ για συμπαράστασή τους η ΑΔΕΔΥ κήρυξε για αύριο παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς και τη λήξη του ωραρίου.

Οι καθαρίστριες, κρατώντας πανό όπως «Η καθαριότητα στους εργολάβους, οι καθαρίστριες στο δρόμο» και «Στους φοροφυγάδες δώρα, στις καθαρίστριες απολύσεις» και με συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποδοκίμασαν έντονα τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και παράλληλα ζήτησαν ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Οικονομικών
Κινητοποιήσεις
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διαφθορά
Δύο δήμαρχοι Καλαμαριάς διώκονται για αναθέσεις
Εξοπλιστικά
«Δεν είχα ιδέα ποιους πλήρωνε ο Ευσταθίου»
ΤΑΙΠΕΔ
Τίποτα ΔΕΘ τους σταματά
ΕΟΠΥΥ
Γιατροί - ΕΟΠΥΥ στην πλάτη των ασφαλισμένων
Αττικό Μετρό Α.Ε.
Ο «Ιππόδαμος» πάει Κορυδαλλό
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Ενιαίο εισιτήριο 1,2 ευρώ για τα πάντα όλα από τον Σεπτέμβριο
WWF
«Η τρόικα να αναλάβει οικολογικές ευθύνες»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Υποπτοι οι χωριανοί επειδή συνευρέθησαν στο... χωριό τους
Αρθρα/Σχολιασμοί
Οταν κυβερνιόμαστε με όρους παλαιοκομματικούς
Ανθρώπινα
«Ανυπομονούμε να «ακουμπήσουμε» τον Ηλιο»
Παιδικά παιχνίδια
Δημοτική μουσική
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας/Διαθεσιμότητα
«Επικίνδυνες για το... γενικό συμφέρον»
Κύπρος
Απτόητη η Κύπρος κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αθώος ο Γκλέτσος για τις μπάρες
Άλλες ειδήσεις
Στον ανασχηματισμό της κοινωνίας κρίθηκαν όλοι ανίκανοι