Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΖΗΤΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Γιατροί - ΕΟΠΥΥ στην πλάτη των ασφαλισμένων

Ο Οργανισμός, που χρωστά χρήματα στους ιδιώτες γιατρούς ακόμη από το 2011, δεν έχει ανανεώσει συμβάσεις 4.000 ιδιωτών

Πόλεμος μεταξύ γιατρών και διοίκησης ΕΟΠΥΥ έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα και όλα δείχνουν ότι και πάλι θα την πληρώσουν οι ασφαλισμένοι. Από τη μία η διοίκηση του Οργανισμού αποστέλλει επιστολές σε διάφορους γιατρούς ζητώντας τους λεπτομέρειες για το πώς εξετάζουν τους ασθενείς, πόση ώρα αλλά και πώς χορηγούν συνταγές φαρμάκων και πιστοποιητικά για διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι γιατροί αντιδρούν, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού. Εκείνος περνά στην αντεπίθεση ανακοινώνοντας πως έπιασε στα... πράσα 128 γιατρούς συμβεβλημένους (από σύνολο 5.500) να παρουσιάζουν πλασματικά ότι έκλεισαν από τις πρώτες μέρες του μήνα το πλαφόν των δωρεάν εξετάσεων σε ασθενείς.

Κόντρα προφανώς όχι τυχαία, καθώς στο τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις περίπου 4.000 συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρούς. Ειδικότερα φωτιά στους κόλπους των γιατρών άναψαν επιστολές που απέστειλε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένους γιατρούς ζητώντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα εδώ και τώρα...

Ο Οργανισμός, που χρωστά χρήματα στους ιδιώτες γιατρούς ακόμη από το 2011, απέστειλε επιστολές σε συμβεβλημένους γιατρούς ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί έκλεισαν το πλαφόν στα φάρμακα τις πρώτες ημέρες, γιατί έδωσαν παραπεμπτικά για εξετάσεις, αλλά μεταξύ άλλων και πόση ώρα χρειάζονται για να εξετάσουν έναν ασθενή.

Η επιστολή ζητά να απαντήσουν εντός τριών ημερών, διαφορετικά θα είναι υπόλογοι.

Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την αποπομπή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός αποδεικνύεται «για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων».

Ενα από τα ερωτήματα που προκάλεσε μάλιστα τον εκνευρισμό πολλών γιατρών είναι «πόσος χρόνος χρειάζεται να αφιερώσει κάθε γιατρός στον εκάστοτε ασθενή του».

Δεν είναι τυχαίο πως μετά τις συγκεκριμένες επιστολές και η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ξεκινά νομική διαδικασία για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από το 2012, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί τα εντάλματα πληρωμής.

Ταυτόχρονα κατά τη συνήθη τακτική ο κρατικός ΕΟΠΥΥ δεν έχει φροντίσει ακόμη να ανανεώσει τις συμβάσεις των περίπου 4.000 ιδιωτών γιατρών που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, συμβάσεις που λήγουν στο τέλος Ιουνίου. Και το θέμα είναι πως καλά καλά δεν έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές τους «για υπογραφή νέας σύμβασης αυτό δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη!». Μάλιστα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι παρά τη μία και μοναδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ο διάλογος σταμάτησε με ευθύνη της Επιτροπής.

Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια, όπως φαίνεται, να αποπροσανατολίσει το κλίμα, γνωστοποίησε τις παρατυπίες 128 γιατρών οι οποίοι έσπασαν ρεκόρ επισκέψεων από ασθενείς μέσα σε λίγα 24ωρα. Κατά τον Οργανισμό οι γιατροί δήλωναν ότι έκλειναν τις δωρεάν επισκέψεις ακόμη και από την πρώτη μέρα του μήνα. Συγκεκριμένα κάποιοι εκ των 128 γιατρών φέρονται να βλέπουν ασθενείς ακόμη και Κυριακή.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός ανακοίνωσε ότι από τον εκτεταμένο έλεγχο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι ιατροί μέσα στις 4 πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ώς 300 επισκέψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου, προκύπτει ότι 16 συμβεβλημένοι ιατροί καταχώρησαν επισκέψεις την 1η ημέρα του Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή και μάλιστα ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε μέσα σε αυτήν την ημέρα 170 επισκέψεις!

Να σημειωθεί ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν 300 επισκέψεις το μήνα (μέχρι τις 30 Ιουνίου) και το αντίτιμο αυτών των επισκέψεων καταβάλλεται από τον Οργανισμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΟΠΥΥ
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διαφθορά
Δύο δήμαρχοι Καλαμαριάς διώκονται για αναθέσεις
Εξοπλιστικά
«Δεν είχα ιδέα ποιους πλήρωνε ο Ευσταθίου»
ΤΑΙΠΕΔ
Τίποτα ΔΕΘ τους σταματά
ΕΟΠΥΥ
Γιατροί - ΕΟΠΥΥ στην πλάτη των ασφαλισμένων
Αττικό Μετρό Α.Ε.
Ο «Ιππόδαμος» πάει Κορυδαλλό
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Ενιαίο εισιτήριο 1,2 ευρώ για τα πάντα όλα από τον Σεπτέμβριο
WWF
«Η τρόικα να αναλάβει οικολογικές ευθύνες»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Υποπτοι οι χωριανοί επειδή συνευρέθησαν στο... χωριό τους
Αρθρα/Σχολιασμοί
Οταν κυβερνιόμαστε με όρους παλαιοκομματικούς
Ανθρώπινα
«Ανυπομονούμε να «ακουμπήσουμε» τον Ηλιο»
Παιδικά παιχνίδια
Δημοτική μουσική
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας/Διαθεσιμότητα
«Επικίνδυνες για το... γενικό συμφέρον»
Κύπρος
Απτόητη η Κύπρος κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αθώος ο Γκλέτσος για τις μπάρες
Άλλες ειδήσεις
Στον ανασχηματισμό της κοινωνίας κρίθηκαν όλοι ανίκανοι