Έντυπη Έκδοση

Υποπτοι οι χωριανοί επειδή συνευρέθησαν στο... χωριό τους

Κάτοικος ρωτήθηκε γιατί βρισκόταν στο χωριό Γομάτι τη συγκεκριμένη στιγμή και απάντησε: «Μα γιατί εκεί ζω!!!»

Το ενοχοποιητικό στοιχείο που έφερε χθες 6 κατοίκους της περιοχής των Σκουριών να απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας ήταν ότι βρίσκονταν στο χωριό τους και μιλούσαν τηλεφωνικά μεταξύ τους.

Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι 9 από τους συνολικά 14 που κατηγορούνται για συμμετοχή στον εμπρησμό του εργοταξίου των Σκουριών Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι 9 από τους συνολικά 14 που κατηγορούνται για συμμετοχή στον εμπρησμό του εργοταξίου των Σκουριών Φίλοι, συγχωριανοί, που δουλεύουν μαζί, ή πηγαίνουν μαζί για κυνήγι, που γνωρίζονται από παιδιά, ενοχοποιήθηκαν επειδή μιλούσαν μεταξύ τους! Τελικά, όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο για τους 5, να μην εγκαταλείψουν τη χώρα. Για τον έκτο, λόγω προβλήματος υγείας που ίσως τον αναγκάσει να βγει από τη χώρα, ο όρος αυτός δεν επιβλήθηκε. Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι 9 από τους συνολικά 14 που κατηγορούνται για συμμετοχή στον εμπρησμό του εργοταξίου των Σκουριών, τη νύχτα της 16ης προς τη 17η Φεβρουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Γιώργο Κυρίτση, στην περίπτωση των κατηγορούμενων για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο δεν υπήρξε από πλευράς της Αστυνομίας παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όπως συνέβη με τους κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σχετικά με τα επεισόδια στο Λάκκο Καρατζά. Στην περίπτωση του εμπρησμού στο εργοτάξιο υπήρξε σάρωση των τηλεφωνημάτων.

Δηλαδή, δεν υπήρχαν στη δικογραφία καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορούμενων, από τις οποίες ίσως να προκύπτουν αποδείξεις και ενοχοποιητικά στοιχεία για το τι είπε κάποιος σε κάποιον άλλο. Υπήρχαν μόνο στοιχεία από την ενεργοποίηση της πιο κοντινής κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έδειχνε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν σε συγκεκριμένο σημείο, τη συγκεκριμένη στιγμή. «Στην περίπτωση των 5 από τους 6, που είναι κάτοικοι Ιερισσού, ενεργοποιήθηκε η κεραία της Ιερισσού, που έδειχνε ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε συγκεκριμένο σημείο», τονίζει ο Γ. Κυρίτσης. Το σημείο αυτό δεν ήταν άλλο από το χωριό τους, την Ιερισσό, απλά και μόνο επειδή είναι κάτοικοι αυτού του χωριού και ζουν εκεί επί χρόνια.

Ο έκτος ρωτήθηκε γιατί βρισκόταν στο χωριό Γομάτι τη συγκεκριμένη στιγμή και, όπως και οι άλλοι, απάντησε: «Μα γιατί εκεί ζω!!!». Από τη σάρωση των τηλεφωνημάτων μέσω της ενεργοποίησης των κεραιών κινητής διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος κάτοικος Γοματίου μίλησε τη νύχτα του εμπρησμού με έναν από τους 5 κατοίκους της Ιερισσού. Οπως απάντησε, αιτία για την ενοχοποιητική τηλεφωνική συνδιάλεξη ήταν ότι ο κάτοικος της Ιερισσού ήθελε να δανειστεί ένα χωματουργικό μηχάνημα για να κάνει κάποιες εργασίες την επόμενη μέρα, γιατί δούλευε σε κάποια ανεγειρόμενη οικοδομή και το χρειαζόταν.

Παρά τα ελλιπέστατα στοιχεία κατηγορίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικηγόρων των κατηγορούμενων, πολλοί κάτοικοι βρέθηκαν χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στους συγχωριανούς τους και να διαδηλώσουν κατά των έωλων κατηγοριών. Αλλωστε έχουν δει άλλους δύο συγχωριανούς τους να τους αρπάζουν νυχτιάτκα από τα σπίτια τους πάνοπλοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, με τα ίδια ελλιπή στοιχεία, και να τους οδηγούν τελικά στη φυλακή, μόνο και μόνο για να αφεθούν ελεύθεροι μετά από 6 μήνες, καθώς δεν προέκυψαν άλλα σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους.

Αυτά για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών. Σε μερικές μέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η αποστολή κλήσεων σε απολογία, στους 50 κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με αφορμή τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στο Λάκκο Καρατζά, όπου η Αστυνομία κάνει λόγο για τραυματισμό αστυνομικού. Στη συγκεκριμένη δικογραφία των 3.500 σελίδων περιλαμβάνεται το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των κατηγορούμενων με συγχωριανούς τους, ή άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πυρκαγιές
Σκουριές
Θεσσαλονίκη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διαφθορά
Δύο δήμαρχοι Καλαμαριάς διώκονται για αναθέσεις
Εξοπλιστικά
«Δεν είχα ιδέα ποιους πλήρωνε ο Ευσταθίου»
ΤΑΙΠΕΔ
Τίποτα ΔΕΘ τους σταματά
ΕΟΠΥΥ
Γιατροί - ΕΟΠΥΥ στην πλάτη των ασφαλισμένων
Αττικό Μετρό Α.Ε.
Ο «Ιππόδαμος» πάει Κορυδαλλό
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Ενιαίο εισιτήριο 1,2 ευρώ για τα πάντα όλα από τον Σεπτέμβριο
WWF
«Η τρόικα να αναλάβει οικολογικές ευθύνες»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Υποπτοι οι χωριανοί επειδή συνευρέθησαν στο... χωριό τους
Αρθρα/Σχολιασμοί
Οταν κυβερνιόμαστε με όρους παλαιοκομματικούς
Ανθρώπινα
«Ανυπομονούμε να «ακουμπήσουμε» τον Ηλιο»
Παιδικά παιχνίδια
Δημοτική μουσική
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας/Διαθεσιμότητα
«Επικίνδυνες για το... γενικό συμφέρον»
Κύπρος
Απτόητη η Κύπρος κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αθώος ο Γκλέτσος για τις μπάρες
Άλλες ειδήσεις
Στον ανασχηματισμό της κοινωνίας κρίθηκαν όλοι ανίκανοι