Έντυπη Έκδοση

Αρχίζουν οι συνεντεύξεις στη ΝΕΡΙΤ

Και εγένοντο συνεντεύξεις στη ΝΕΡΙΤ! Οχι απ' αυτές που κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι για να βγάλουμε το ψωμί μας. Για τις άλλες λέω, που απαιτούνται μπας και ολοκληρωθεί επιτέλους ο κύκλος των εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεων στην πολύπαθη εταιρεία.

Αρχικά ήταν η μοριοδότηση, ακολούθησαν οι ενστάσεις και σήμερα οι πρώτοι είκοσι υποψήφιοι του δημοσιογραφικού τομέα που προκρίθηκαν στην τελική φάση θα περάσουν από «ανάκριση». Και όσοι από αυτούς ή αυτές πάρουν το ΟΚ, θα προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Μια διευκρίνιση: σε αυτόν τον κύκλο των «εξετάσεων» δεν έχει ICAP. Η τριμελής επιτροπή θα αποτελείται από δύο έμπειρους δημοσιογράφους της «ελεύθερης αγοράς» και έναν εκπρόσωπο της ΝΕΡΙΤ. Η επιλογή των εκτός Ραδιομεγάρου δημοσιογράφων έγινε με πολλή προσοχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Και με κάποιο κόπο επίσης, διότι υπάρχει και κόσμος που δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην Αγία Παρασκευή.

Δεύτερη διευκρίνιση, ακόμη πιο σημαντική: οι συμμετέχοντες στην επιτροπή έχουν πάρει οδηγίες να μην κάνουν διακρίσεις όσον αφορά τον πρότερο δημοσιογραφικό βίο των υποψηφίων. Δεν τίθεται δηλαδή θέμα προτεραιότητας όσων έχουν θητεύσει στην τηλεόραση, εις βάρος των «ραδιοφωνικών» συναδέλφων τους. Μια καλή κίνηση αναμφιβόλως, για να μην ξαναρχίσουν οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες.

Να σημειώσουμε ότι οι «ειδικότητες» των υπό κρίση δημοσιογράφων αφορούν το πολιτικό, το οικονομικό και το διεθνές ρεπορτάζ, καθώς και ότι τώρα που ξεκίνησε δεν θα σταματήσει η υπόθεση. Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να έχει προχωρήσει αρκετά η διαδικασία στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να εκμεταλλευθεί πλήρως τις δυνατότητές του το μαγαζί. Αν μπορεί, βεβαίως...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Συμβασιούχοι/Προσλήψεις
Σχετικά θέματα: Tv & Media
Νυχτερινές περικοπές
Κέρδος: κινητοποίηση κατά της πτώχευσης
Τράγκας: σε απολογία για το «πόθεν έσχες»;
Επιστημονική συνεργασία ΓΣΕΕ-ΕΣΗΕΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μυθιστορήματα
Το άγνωστο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα
Μουσική
Ο Ζούμπιν Μέτα στο Μέγαρο Μουσικής
Ενα «παιδί θαύμα» στους Κήπους του Μεγάρου
Διαδρομές
Ο πολύπαθος Λυκαβηττός
Ψυχολογία/Βιβλίο
«Είμαι πολύ καλύτερος ψυχοθεραπευτής, παρά συγγραφέας»
Κι αυτά
Μηδενιστικό παραλήρημα
Κι εκείνα
Η Αντζελα εν δράσει
Αδιάβαστη κασέτα
Εργαστήρια
TV & Media
Νυχτερινές περικοπές
Κέρδος: κινητοποίηση κατά της πτώχευσης
Τράγκας: σε απολογία για το «πόθεν έσχες»;
Επιστημονική συνεργασία ΓΣΕΕ-ΕΣΗΕΑ
Αρχίζουν οι συνεντεύξεις στη ΝΕΡΙΤ