Έντυπη Έκδοση

Οταν κυβερνιόμαστε με όρους παλαιοκομματικούς

Οταν άρχιζε αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας τη θητεία της, είπαμε ότι η κρίση μπορεί να είναι ευκαρία να αλλάξουμε. Η ελπίδα να αλλάξουμε τους εαυτούς μας είναι πάντα παρούσα. Περιμένουμε, λοιπόν, η κάθε κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετία της και οι υπουργοί το έργο τους.

 Στην πραγματικότητα όλοι ή σχεδόν όλοι είναι χαμένοι. Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη κερδισμένη! Επομένως, τα κομματίδια της κεντροαριστεράς πρέπει να συνεννοηθούν επειδή οι καιροί ου μενετοί!

Θα περίμενε κανείς, επομένως, ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Θεοχάρης να έμεναν στη θέση τους για να ολοκληρώσουν το έργο που έχουν μέχρι τώρα φέρει σε πέρας επιτυχώς. Κάνανε αυτό που τους ζητήθηκε χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος ακριβώς επειδή δεν είναι κομματικά ενεργούμενοι! Και οι δύο έστησαν έναν ολόκληρο εκσυγχρονιστικό μηχανισμό παρά τις λοιδορίες και τις προσβολές, εντός και εκτός Βουλής. Αλλωστε την πολιτική της εκλεγμένης κυβέρνησης υλοποιούσαν. Και την υλοποιούσαν με γνώση και ήθος. Και ο φόβος του πολιτικού κόστους ήταν πάντα υπαρκτός.

Αντί λοιπόν να συνεχίσουν το έργο τους και αταλάντευτα η κυβέρνηση να τους στηρίζει, ο μεν κ. Θεοχάρης αποπέμπεται, ο δε κ. Στουρνάρας μετακινείται λες και αυτοί ευθύνονται για το Μνημόνιο και όχι η δική μας παρατεταμένη αδυναμία να είμαστε υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μέσα από την αλλαγή και τον ανασχηματισμό θα εξορκίζει το Μνημόνιο και ο κόσμος θα είναι φίλα προσκείμενος σε αυτή.

Ωστόσο καμία κυβέρνηση δεν διασώθηκε παρά τις παροχές της τελευταίας στιγμής όταν ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Ας μην αναλωνόμαστε επομένως στην καταπολέμηση του τέρατος της Χρυσής Αυγής ή στην αμετροέπεια του ΣΥΡΙΖΑ. Τη Χρυσή Αυγή ψήφισε μισό εκατομμύριο κόσμος όχι γιατί την πιστεύει αλλά γιατί το αίσθημα της αδικίας είναι υπαρκτό και τίποτα δεν πείθει ότι αλλάζουμε νοοτροπία!

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά παραδείγματα καθημερινής τρέλας:

α. Ενας νέος επιστήμονας με μόνο ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ πληρώνει σχεδόν τον ίδιο φόρο με έναν εργαζόμενο στο Δημόσιο στον προθάλαμο της σύνταξης. Ενα μεγάλο ποσό πηγαίνει στην ασφάλιση και στους φόρους.

β. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμείφθηκαν με 1.080 ευρώ και οι γραμματείς με 200 ευρώ για 6 συνολικά ημέρες στην υπόθεση των εκλογών.

γ. Την ίδια στιγμή υπάλληλοι υπουργείων για την ίδια περίπτωση λαμβάνουν 2.500-3.500 ευρώ. Η Ε.Ε. θα όφειλε να επιδοτούσε πιο δίκαια αυτούς τους νέους επιστήμονες οι οποίοι συμμετέχουν για να ενισχύσουν τα πενιχρά οικονομικά τους.

δ. Η κατανομή των βαρών είναι δυσανάλογη σε βάρος πάντα αυτών που δεν έχουν τη δύναμη να απαιτήσουν. Μοιραία η αδικία θα επιφέρει τη φοροαποφυγή.

ε. Δόθηκαν χρήματα για να γίνει η Τράπεζα Θεμάτων για θέματα που επαναλαμβάνονται, με προχειρότητες και λάθη. (Αρχαία Α') .

στ. Το θέμα της έκθεσης από το κείμενο του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, της δεκαετίας του '60, έχει τόσο πολύ επαναληφθεί που αδυνατεί πια ο εκπαιδευτικός να παρακολουθήσει τη σκέψη αυτών των οποίων οι επιλογές έχουν κολλήσει στη δεκαετία του '60.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν κείμενα φρέσκα, μοντέρνα, από νέους ανθρώπους για νέους ανθρώπους. Με τις επιλογές στο γόνατο σκοτώνουν την ευρηματικότητα, τη φαντασία και την πρωτοβουλία! Ολα στο Δημόσιο καθιζάνουν. Και έτσι δεν μπορεί να μπει σε τροχιά ούτε ο ιδωτικός τομέας επειδή εξαρτάται από το Δημόσιο. Οταν το Δημόσιο επαναλαμβάνει τις παιδικές ασθένειες παρά τους εξορκισμούς, τόσο το χειρότερο για τον ιδιωτικό τομέα!

Για να συνοψίσω με όλα αυτά: ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.

Οταν λοιπόν ο κόσμος αισθάνεται απόγνωση και έχει στερηθεί την ελπίδα και την προσδοκία, θα διακωμωδήσει και τις εκλογές. Θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή, θα στείλει τους ποδοσφαιριστές στην Ευρωβουλή, στο δήμο και την περιφέρεια, θα ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική και θα το ρίξει στην τρέλα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελεύθερο Βήμα
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διαφθορά
Δύο δήμαρχοι Καλαμαριάς διώκονται για αναθέσεις
Εξοπλιστικά
«Δεν είχα ιδέα ποιους πλήρωνε ο Ευσταθίου»
ΤΑΙΠΕΔ
Τίποτα ΔΕΘ τους σταματά
ΕΟΠΥΥ
Γιατροί - ΕΟΠΥΥ στην πλάτη των ασφαλισμένων
Αττικό Μετρό Α.Ε.
Ο «Ιππόδαμος» πάει Κορυδαλλό
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Ενιαίο εισιτήριο 1,2 ευρώ για τα πάντα όλα από τον Σεπτέμβριο
WWF
«Η τρόικα να αναλάβει οικολογικές ευθύνες»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Υποπτοι οι χωριανοί επειδή συνευρέθησαν στο... χωριό τους
Αρθρα/Σχολιασμοί
Οταν κυβερνιόμαστε με όρους παλαιοκομματικούς
Ανθρώπινα
«Ανυπομονούμε να «ακουμπήσουμε» τον Ηλιο»
Παιδικά παιχνίδια
Δημοτική μουσική
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας/Διαθεσιμότητα
«Επικίνδυνες για το... γενικό συμφέρον»
Κύπρος
Απτόητη η Κύπρος κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αθώος ο Γκλέτσος για τις μπάρες
Άλλες ειδήσεις
Στον ανασχηματισμό της κοινωνίας κρίθηκαν όλοι ανίκανοι