Έντυπη Έκδοση

ΜΑΣΙΜΟ ΝΤ' ΑΛΕΜΑ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ «ΟΜΠΑΜΑ», Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Η Ευρώπη σήμερα είναι η ήπειρος του φόβου»

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές διχάστηκαν απέναντι στην πρόκληση της παγκοσμιοποίησης. Ορισμένοι ηγέτες ανανέωσαν ακόμη και το λεξιλόγιό τους. Επαψαν να μιλούν για «απασχόληση» προτιμώντας την έκφραση «απασχολησιμότητα» αντικατέστησαν τη λέξη «προστασία» με τη λέξη «ευκαιρία», άφησαν στην άκρη τη λέξη «πρόνοια» και μίλησαν για «εκπαίδευση» (φωτ. ΑΠΕ)
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας, είχε προβλέψει τη μεγάλη ήττα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στις ευρωεκλογές. Είχε προβλέψει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσε εξαίρεση σε αυτήν την τάση.

Πλήρες θέμα...

 • Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

 • Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Ο Τόνι Μπλερ πάει για πρόεδρος της Ε.Ε.
   Η υποψηφιότητα του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για τη θέση του προέδρου της Ε.Ε., που ανήγγειλε ο Βρετανός υφυπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Γκλένις Κίνοκ, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και πολλά μουρμουρητά τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο.
 • Σεξουαλική βία

  • Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ασυλο σε μετανάστριες - θύματα κακοποίησης
   Η κυβέρνηση Ομπάμα ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας στις μετανάστριες που έχουν υποστεί κακοποίηση, βιασμό και άλλες μορφές βίας (φωτ.: Reuters) Το δρόμο για τη χορήγηση ασύλου σε μετανάστριες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και σεξουαλικής βίας δείχνει η κυβέρνηση Ομπάμα, υιοθετώντας, σε έναν ακόμα τομέα, διαφορετική πολιτική από τον προκάτοχό του.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Εστεμίροβα: πλήρωσε την αρχή της, «ελευθερία της έκφρασης ή θάνατος»
   «Ελευθερία της έκφρασης ή θάνατος», μας δήλωνε λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία της η Νατάλια Εστεμίροβα, θέλοντας έτσι να περιγράψει το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι «λίγοι δημοσιογράφοι στη Ρωσία που αποφασίζουν να πουν την αλήθεια για όσα βλέπουν και γνωρίζουν.
  • Συνομιλίες ΗΠΑ με Χαμάς
   Συνομιλίες με εκπροσώπους της Χαμάς είχε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τόμας Πίκερινγκ, και οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι υπήρξε ένα είδος διεξόδου στις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ, οι οποίες όμως επιμένουν ότι τίποτα δεν άλλαξε, παρά τη συνάντηση.