Έντυπη Έκδοση

Διακομματική στη Βουλή για τα προβλήματα των ΜΜΕ

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το θέμα της ποιότητας της ενημέρωσης καθώς και της αντιμετώπισης της κρίσης και το μέλλον των ΜΜΕ, έκανε χθες αποδεκτή η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Εσωτερικών Κώστα Γκιουλέκα, αρμόδιου για τα ΜΜΕ, έπειτα από σχετικό αίτημα της ΕΣΗΕΑ.

Ο υφυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προανήγγειλε εξάλλου τη σύσταση ακόμα μιας επιτροπής που θα εξετάσει τα θέματα του ηλεκτρονικού Τύπου, αλλά και ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον έντυπο Τύπο.

Σ' ό,τι αφορά την κρατική διαφήμιση, ο κ. Γκιουλέκας συμφώνησε ότι η κατανομή της θα ήταν σωστό να γίνεται από έναν κρατικό φορέα.

Ενταση την ίδια στιγμή προκλήθηκε στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία ακροάστηκε τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, Φίλιππος Πετσάλνικος και Γιώργος Πεταλωτής τον κατηγόρησαν ότι επί των ημερών του η δημόσια τηλεόραση έχει μετατραπεί σε φερέφωνο της κυβερνητικής παράταξης, καθώς και ότι πληρώνει αδρά αργόμισθους δημοσιογράφους και υπαλλήλους.

Κατά τη συνεδρίαση ετέθη και το θέμα της απόλυσης της δημοσιογράφου Νατάσας Θωμά, αλλά και της μη επαναπρόσληψης του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΡΤ κ. Κωστόπουλου, που έχει αμετάκλητη απόφαση από τον Αρειο Πάγο.

Τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης υποστήριξαν ότι η απόλυση της δημοσιογράφου έγινε για λόγους καθαρά πολιτικούς, καθώς η διοίκηση της ΕΡΤ αντέδρασε στην επιμονή της κ. Θωμά να μεταδώσει το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής τον περασμένο Μάιο.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ αρνήθηκε τις επικρίσεις αυτές, αν και δεν δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για τον κ. Κωστόπουλο.

Σ' ό,τι αφορά την κ. Θωμά, υποστήριξε ότι η απόλυσή της προήλθε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία διότι κατείχε δύο θέσεις αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ και στο Μακεδονικό Πρακτορείο. Κάτι, ωστόσο, που κατά τους βουλευτές δεν συνιστά λόγο απόλυσης μέσω εξωδίκου, ενώ οδηγεί σε ακυρότητα την καταγγελία της σύμβασής της.

Κόντρα υπήρξε και για τις αποδοχές του. Ο κ. Παναγόπουλος στην αρχή μίλησε για προσωπικά δεδομένα. Στη συνέχεια είπε ότι παίρνει 347.000 ευρώ ετήσιες μικτές αποδοχές, ποσόν που, όπως είπε, θα λαμβάνει έως το 2012 εφόσον παραμείνει στη θέση αυτή.

Θέλοντας να δικαιολογήσει τις αμοιβές του υποστήριξε ότι η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα. Οταν όμως του ζητήθηκαν στοιχεία για τα έσοδα της επιχείρησης, παραδέχτηκε ότι μόνο 53 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από διαφημίσεις, ενώ τα υπόλοιπα 237 από το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Βουλή
Απίστευτο ρουσφέτι για τις συντάξεις τους, ψήφισαν οι βουλευτές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν λέει «όχι» αλλά δεν λέει και «πότε» για επίσκεψη στην Αγκυρα
Βουλή
Διακομματική στη Βουλή για τα προβλήματα των ΜΜΕ
Απίστευτο ρουσφέτι για τις συντάξεις τους, ψήφισαν οι βουλευτές
Ονομασία των Σκοπίων
Ανησυχίες Ανθιμου
Γιώργος Παπανδρέου
Εκλογές τον Μάρτιο
ΗΠΑ
Απόρρητη ντιρεκτίβα δίνει προτεραιότητα σε Τουρκία
Κυπριακό
Ο ΟΗΕ δεν θα υποβάλει νέο σχέδιο
Οικολόγοι Πράσινοι
Πρόθυμοι για διάλογο
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Αδειάζει την κυβέρνηση, η Αρχή
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ
Ερώτηση για αποδοχές - πρόκληση
Υπουργείο Εσωτερικών
Μαρκογιαννάκης καλεί κόμματα