Έντυπη Έκδοση

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ

Εκλογές τον Μάρτιο

Η χειρότερη κυβέρνηση της χώρας είναι η σημερινή της Ν.Δ. υποστήριξε χθες ο Γ. Παπανδρέου από τη Σκιάθο και επανέλαβε ότι τον Μάρτιο του 2010, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα προκαλέσει εκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλεί με συνέδρους στο συμπόσιο της Σύμης Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλεί με συνέδρους στο συμπόσιο της Σύμης «Ως Ελλάδα, δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια μορφή διακυβέρνησης της χώρας, με τέτοια εγκληματικότητα, διαφθορά, υπόγειες διαδρομές», είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους, και σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας της ΕΥΠ τόνισε: «Δεν είναι θέμα προσώπων αλλά θέμα μιας κυβέρνησης που επιλέγει ανθρώπους για να συνεχίσει να λειτουργεί με αδιαφάνεια, να συγκαλύπτει και να υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και ανθρώπους».

Κατηγορηματικά επέμενε και στη γνωστή του θέση να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακόμα κι αν προταθεί ο Κ. Σημίτης στην περίπτωση που δεν δεχτεί ο κ. Παπούλιας. «Για μας προέχει το δημόσιο συμφέρον και σήμερα αυτό δεν εξυπηρετείται, εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα, η ανομία, η αδιαφάνεια και τα ειδικά συμφέροντα των ημετέρων. Προέχει, πάνω από οποιαδήποτε πρόσωπα που τιμούμε, η ανάγκη αλλαγής της πορείας της χώρας» είπε.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε εκτενείς αναφορές στα ελληνοτουρκικά (λεπτομέρειες σε παρακείμενο ρεπορτάζ). Μεταξύ άλλων είπε ότι «αν οι εκλογές στην Ελλάδα τον Ιούνιο ήταν διπλές, στο εξάμηνο που μεσολαβεί μέχρι τον Δεκέμβριο θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια άλλη πολιτική και να μπουν νέες προϋποθέσεις για την Τουρκία». Πρόσθεσε πως «αν, για παράδειγμα, οι εκλογές στην Ελλάδα γίνουν τον Νοέμβριο, τότε η κατάσταση θα είναι διαφορετική».

Οσον αφορά τα συμπεράσματα του Συμποσίου, ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων ότι οι σύνεδροι συμφώνησαν πως η Ελλάδα διαθέτει πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες και θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Μίλησε και πάλι με πίστη για την πράσινη ανάπτυξη και υπογράμμισε ότι «αν η Ελλάδα θέσει στόχο την πρωτοπορία στον τομέα αυτό, θα έχει πολλά ατού στις διαπραγματεύσεις της με την Ε.Ε. σε θέματα αγροτικής πολιτικής».

**Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περιγράψει με ακρίβεια την κατάσταση της χώρας, να κάνει κοινωνικές συμμαχίες και να οικοδομήσει ένα σαφές πρόγραμμα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει σωστά, δήλωσε χθες στο «Μέγκα» ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του γιατί το τελευταίο διάστημα το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να μιλάει με ρεαλιστικό τρόπο, ενώ τόνισε ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι τρόπος ανάπτυξης που δίνει ένα στίγμα και όχι το όχημα. Οσον αφορά την αλλαγή στην ΕΥΠ, είπε ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης και ποτέ δεν έχει αναλάβει δικαστικός τις μυστικές υπηρεσίες και ότι οι σχέσεις Παπαγγελόπουλου-κυβέρνησης είναι σχέσεις αλληλοευγνωμοσύνης. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν λέει «όχι» αλλά δεν λέει και «πότε» για επίσκεψη στην Αγκυρα
Βουλή
Διακομματική στη Βουλή για τα προβλήματα των ΜΜΕ
Απίστευτο ρουσφέτι για τις συντάξεις τους, ψήφισαν οι βουλευτές
Ονομασία των Σκοπίων
Ανησυχίες Ανθιμου
Γιώργος Παπανδρέου
Εκλογές τον Μάρτιο
ΗΠΑ
Απόρρητη ντιρεκτίβα δίνει προτεραιότητα σε Τουρκία
Κυπριακό
Ο ΟΗΕ δεν θα υποβάλει νέο σχέδιο
Οικολόγοι Πράσινοι
Πρόθυμοι για διάλογο
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Αδειάζει την κυβέρνηση, η Αρχή
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ
Ερώτηση για αποδοχές - πρόκληση
Υπουργείο Εσωτερικών
Μαρκογιαννάκης καλεί κόμματα