Έντυπη Έκδοση

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ»

Πρόθυμοι για διάλογο

«Είμαστε πρόθυμοι να συζητάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ και με όποια άλλα κόμματα ενδιαφέρονται για διάλογο», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους Πράσινους μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για συνεργασία μαζί τους.

Χρυσόγελος: «ως κόμμα επιδιώκουμε οι συζητήσεις να εστιάζονται σε λύσεις συγκεκριμένων προβλημάτων, να μη χάνονται σε αναζητήσεις πολιτικών γάμων που αποκλείεται να γίνουν ή σε αφηρημένες συμφωνίες ιδεολογικού ή θεωρητικού χαρακτήρα». Χρυσόγελος: «ως κόμμα επιδιώκουμε οι συζητήσεις να εστιάζονται σε λύσεις συγκεκριμένων προβλημάτων, να μη χάνονται σε αναζητήσεις πολιτικών γάμων που αποκλείεται να γίνουν ή σε αφηρημένες συμφωνίες ιδεολογικού ή θεωρητικού χαρακτήρα». Βέβαια, πρόσθεσε, ο ίδιος ως μέλος της Γραμματείας των Πράσινων ο διάλογος με τα άλλα κόμματα δεν βασίζεται σε επιλεκτικές συγγένειες, δεν υπονοεί ή προϋποθέτει συμφωνίες συνολικής πολιτικής ταύτισης ή συγκρότησης ενός κοινού πόλου.

Θεωρούμε, είπε, μεγάλη πρόοδο ότι τα θέματα μπαίνουν πια σε μια πολιτική βάση και εγκαταλείπονται προσεγγίσεις που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τους Οικολόγους Πράσινους ως ανύπαρκτους ή αντιπολιτευτικούς είτε ως απόντες από τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς αγώνες ή ως εφεύρημα του συστήματος.

Στο κείμενο της απόφασής του ο ΣΥΝ, ενώ αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κεντροαριστερή κυβέρνηση, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει δεξιόστροφες αντιλήψεις», για το κόμμα των Πράσινων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η παρουσία του προκαλεί ενδιαφέρον, θα πρέπει να διαμορφωθούν προϋποθέσεις διαλόγου αλλά και κοινής δράσης σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, όταν βέβαια υπάρχει συμφωνία στους στόχους».

Ο Νίκος Χρυσόγελος εξήγησε ότι «ως κόμμα επιδιώκουμε οι συζητήσεις να εστιάζονται σε λύσεις συγκεκριμένων προβλημάτων, να μη χάνονται σε αναζητήσεις πολιτικών γάμων που αποκλείεται να γίνουν ή σε αφηρημένες συμφωνίες ιδεολογικού ή θεωρητικού χαρακτήρα».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του αναφέρει εξάλλου: «Στη δική μας πολιτική κουλτούρα προέχει πάντως ο διάλογος και η συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών που πρέπει να πάρει ένα κομμάτι της πολιτικής που της ανήκει».

Ο Νίκος Χρυσόγελος υπενθύμισε τους 11 άξονες κεντρικών πολιτικών θεμάτων, όπως αποφάσισε το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη 26-28/6 και όπως εξειδίκευσε το Πανελλαδικό Συμβούλιο στις 12/7, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: τη δημιουργία μαζικών μετώπων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τη διαμόρφωση μιας εθνικής (και ευρωπαϊκής) μεταναστευτικής πολιτικής, την προώθηση λύσεων στα προβλήματα με την ΠΓΔΜ μέσω της δημιουργίας ενός μετώπου μετριοπαθών δυνάμεων, την υποστήριξη συνεκτικής πράσινης λύσης απέναντι στην οικονομική κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικολόγοι Πράσινοι
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν λέει «όχι» αλλά δεν λέει και «πότε» για επίσκεψη στην Αγκυρα
Βουλή
Διακομματική στη Βουλή για τα προβλήματα των ΜΜΕ
Απίστευτο ρουσφέτι για τις συντάξεις τους, ψήφισαν οι βουλευτές
Ονομασία των Σκοπίων
Ανησυχίες Ανθιμου
Γιώργος Παπανδρέου
Εκλογές τον Μάρτιο
ΗΠΑ
Απόρρητη ντιρεκτίβα δίνει προτεραιότητα σε Τουρκία
Κυπριακό
Ο ΟΗΕ δεν θα υποβάλει νέο σχέδιο
Οικολόγοι Πράσινοι
Πρόθυμοι για διάλογο
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Αδειάζει την κυβέρνηση, η Αρχή
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ
Ερώτηση για αποδοχές - πρόκληση
Υπουργείο Εσωτερικών
Μαρκογιαννάκης καλεί κόμματα