Έντυπη Έκδοση

ΚΑΜΕΡΕΣ - DNA

Αδειάζει την κυβέρνηση, η Αρχή

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αδειάζει την κυβέρνηση για την αδικαιολόγητη βιασύνη που έδειξε στην ψήφιση των τροπολογιών για την 24ωρη λειτουργία των καμερών και την τράπεζα DNA.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αποδίδουν δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, ότι η Αρχή καθυστέρησε και απέπεμψε στο Σεπτέμβριο την έκδοση γνωμοδότησης για τα δύο σημαντικά αυτά ζητήματα, η Αρχή διευκρινίζει πως η προγραμματισμένη συνεδρίασή της είχε οριστεί να γίνει στις 20 και 21 Ιουλίου 2009. Δηλαδή σε πολύ λίγες ημέρες!

Και αυτό τη στιγμή που το υπουργείο απέστειλε το δεύτερο βελτιωμένο σχέδιο των τροπολογιών μόλις στις 30 Ιουνίου 2009. Ο πρόεδρος της Αρχής, Χρ. Γεραρής, όρισε αμέσως εισηγητές και κάλεσε τα μέλη για έκτακτη συνεδρίαση. Παράλληλα στις 7 Ιουλίου 2009, με έγγραφό του προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ζητούσε ορισμένα πρόσθετα στοιχεία, τα οποία απεστάλησαν στις 15 Ιουλίου 2009. Συνεπώς, δεν θα ήταν δυνατόν η συζήτηση του θέματος να παραπεμφθεί από την Αρχή για τον προσεχή Σεπτέμβριο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Επειτα από αυτό, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσχηματικά ζήτησε τη γνώμη της Αρχής και επί της ουσίας επιχείρησε να την παρακάμψει, φοβούμενη το πιθανό ενδεχόμενο να εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεών της.

Για καλοκαιρινή επέλαση της κυβέρνησης κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συνεχίζεται ακάθεκτη, κάνει λόγο η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί να αποσυρθούν αμέσως οι επικίνδυνες και ολοκληρωτικού χαρακτήρα τροπολογίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προσωπικά δεδομένα
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν λέει «όχι» αλλά δεν λέει και «πότε» για επίσκεψη στην Αγκυρα
Βουλή
Διακομματική στη Βουλή για τα προβλήματα των ΜΜΕ
Απίστευτο ρουσφέτι για τις συντάξεις τους, ψήφισαν οι βουλευτές
Ονομασία των Σκοπίων
Ανησυχίες Ανθιμου
Γιώργος Παπανδρέου
Εκλογές τον Μάρτιο
ΗΠΑ
Απόρρητη ντιρεκτίβα δίνει προτεραιότητα σε Τουρκία
Κυπριακό
Ο ΟΗΕ δεν θα υποβάλει νέο σχέδιο
Οικολόγοι Πράσινοι
Πρόθυμοι για διάλογο
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Αδειάζει την κυβέρνηση, η Αρχή
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ
Ερώτηση για αποδοχές - πρόκληση
Υπουργείο Εσωτερικών
Μαρκογιαννάκης καλεί κόμματα