Έντυπη Έκδοση

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μαρκογιαννάκης καλεί κόμματα

Επιστολή-πρόσκληση στους εκπροσώπους των κομμάτων για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας, με το προσχέδιο των διατάξεων, απέστειλε χθες ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σκοπός του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών είναι να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουν το προσχέδιο στην τέταρτη κατά σειρά σύσκεψη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αυτό, το συμβούλιο θα συγκροτείται από τον υπουργό ή τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος θα προεδρεύει, τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης (και τους δύο προηγούμενους υπουργούς, εφόσον διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα), έναν βουλευτή από κάθε κόμμα, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος (και τους δύο προηγούμενους αρχηγούς στην ΕΛ.ΑΣ. και το Π.Σ.), καθώς και του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή της ΕΥΠ, τον πρόεδρο του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, έναν καθηγητή Ποινικού Δικαίου, έναν καθηγητή Εγκληματολογίας και έναν καθηγητή Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου, ως μέλη.

Τα πρόσωπα αυτά θα ορίζονται από τον υπουργό ή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και η θητεία τους θα λήγει με τη λήξη της βουλευτικής περιόδου, με την οποία ορίσθηκαν.

Το συμβούλιο είναι όργανο συμβουλευτικό της κυβέρνησης στη χάραξη γενικής πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων στο άρθρο 3, «θέματα ασφαλείας», αναφέρεται ότι «οι συζητήσεις και τα κάθε είδους έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας είναι απόρρητα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εσωτερικών
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν λέει «όχι» αλλά δεν λέει και «πότε» για επίσκεψη στην Αγκυρα
Βουλή
Διακομματική στη Βουλή για τα προβλήματα των ΜΜΕ
Απίστευτο ρουσφέτι για τις συντάξεις τους, ψήφισαν οι βουλευτές
Ονομασία των Σκοπίων
Ανησυχίες Ανθιμου
Γιώργος Παπανδρέου
Εκλογές τον Μάρτιο
ΗΠΑ
Απόρρητη ντιρεκτίβα δίνει προτεραιότητα σε Τουρκία
Κυπριακό
Ο ΟΗΕ δεν θα υποβάλει νέο σχέδιο
Οικολόγοι Πράσινοι
Πρόθυμοι για διάλογο
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Αδειάζει την κυβέρνηση, η Αρχή
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ
Ερώτηση για αποδοχές - πρόκληση
Υπουργείο Εσωτερικών
Μαρκογιαννάκης καλεί κόμματα