Έντυπη Έκδοση

Οικισμοί-πρότυπα

Οικισμοί-πρότυπα θα είναι τα δύο «μεσογειακά χωριά» που θα κατασκευαστούν σε Βόλο και Λάρισα εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ανακοίνωσε χθες κατά την επίσκεψή της στη Θεσσαλία η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Τα συγκροτήματα αυτά και γενικότερα οι υποδομές, οι οποίες θα δημιουργηθούν, «θα συμβάλουν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Θεσσαλίας, που είναι και ο στόχος της κυβέρνησης».

Η κ. Πετραλιά, που υπήρξε πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 1991, πρόσθεσε πως άλλος ένας στόχος είναι «οι αγώνες του 2013 να ξεπεράσουν εκείνους του '91». Οσον αφορά τη μεταμεσογειακή χρήση, «τα χωριά θα σηματοδοτήσουν την επόμενη γενιά των εργατικών κατοικιών», ενώ η κατασκευή τους, «σε συνάρτηση με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα τονώσει την κίνηση της αγοράς και την οικονομική δραστηριότητα, από την οποία -όπως παρατήρησε- εξαρτώνται κατά πολύ και οι δείκτες ανεργίας».

«Η δημοπρασία του έργου για το χωριό της Λάρισας θα έχει γίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2010» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Θωμάς Στάμου, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως «θα εφαρμοστούν σύγχρονοι μέθοδοι κατασκευής, τα κτίρια θα είναι βιοκλιματικά και θα περιστοιχίζονται από άφθονο πράσινο».

Η υπουργός Απασχόλησης συναντήθηκε και με ανέργους επιχειρήσεων ιματισμού της Λάρισας, που έκλεισαν, τους οποίους διαβεβαίωσε πως θα υπαχθούν στα επιδόματα απασχόλησης και θα συμμετάσχουν σε αμειβόμενη κατάρτιση σε προγράμματα από κοινοτικούς πόρους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Εθνική Ανδρών Μπάσκετ
Χωρίς τον αρχηγό της
ΑΕΛ
Είχε μείνει στον κάμπο
Ολυμπιακός
Υπομονή και... τακτική από τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός
«Δεν γίνεται να το χάσουμε»
ΠΑΟΚ
«Στενεύουν τα περιθώρια»
ΑΕΚ
Αισιοδοξία για τον Λεονάρντο
Αρης
Παροξυσμός για το φιλικό με Μπόκα
Βόλεϊ
Κλήσεις από Καζάζη
Στίβος
Πέμπτος ο Γερομαρκάκης στο Ευρωπαϊκό Νέων
Άλλες ειδήσεις
Το Λιμπερταδόρες στην Εστουδιάντες
Πέρασε η Ομόνοια
Περίπατο οι Νέοι
Μπάλαμπαν: πολλά γκολ
Ο Μπαλάφας στον ΠΑΣ Γιάννινα
Πρώτο φιλικό για Ατρόμητο
Επέστρεψε στον Ηρακλή ο Παπαζαχαρίας
Ασημένιο στο μπιλιάρδο
Οικισμοί-πρότυπα
10ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας