Έντυπη Έκδοση

Προς κινητοποιήσεις διαρκείας για το αιολικό πάρκο

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας προσανατολίζονται οι κάτοικοι των περιοχών Σπίνας, Παλαιών Ρουμάτων, Σέμπρωνα και Καντάνου Χανίων, καθώς αντιδρούν για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η κατασκευή αιολικού πάρκου στη Σπίνα και καταγγέλλουν ότι καταπατώνται οι περιουσίες τους.

Νέα γενική συνέλευση πρόκειται να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή, στις 9 το πρωί, για να λάβουν αποφάσεις. Προχθές, για δεύτερη συνεχή ημέρα οι κάτοικοι, με τη συμπαράσταση των Δήμων Καντάνου και Βουκολιών, απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων», με συγκέντρωση που έκαναν -από νωρίς το πρωί- στον κόμβο που οδηγεί προς τη Σπίνα.

Είχε δοθεί εισαγγελική εντολή για επέμβαση της Αστυνομίας, σε περίπτωση που εμποδιστεί η έναρξη του έργου, αλλά τελικά οι άνθρωποι της εταιρείας και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν γύρω στις 3.30 το μεσημέρι. Οι εκπρόσωποι της «Αιολικής Μουσούρων» δήλωσαν δημόσια προς τους κατοίκους και τους φορείς ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε καμία εργασία έως την ερχόμενη Δευτέρα. Ακόμα, υποστήριξαν ότι, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, είναι διαθέσιμοι να ενημερώσουν -εφόσον τους ζητηθεί- οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για το έργο.

Χθες το πρωί ο δήμαρχος Καντάνου Ευτ. Δασκαλάκης που συμπαραστέκεται στους κατοίκους παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Καντάνου, καθώς η εταιρεία είχε ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του για τα προχθεσινά γεγονότα. Ο κ. Δασκαλάκης μετέβη αργότερα στην εισαγγελέα, ενώ πρόκειται να απολογηθεί εγγράφως μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επιστολή

! Ο Αντώνης Ξενιός, διευθυντής έργων της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων Α.Ε.», σε επιστολή του προς την «Ε» τονίζει:

* Εχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για συζήτηση με τους αντιδικούντες, οι οποίοι όχι μόνο περιφρόνησαν οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά και διαστρέβλωσαν την πρόταση της εταιρείας για αποζημίωση των φερόμενων ιδιοκτητών σε «εξαγορά συνειδήσεων»!

* Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς που -παρά τη δικαίωση της εταιρείας μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη- προβάλλεται ως ζήτημα, το κράτος έχει παραχωρήσει στην εταιρεία μας αποκλειστικά και μόνο χρήση γης για τη διάνοιξη δημόσιων δρόμων (οι οποίοι έχουν παρανόμως αποκλεισθεί) και για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Γιατί λοιπόν κάποιοι διασπείρουν αυτά τα ψεύδη; Γιατί προσπαθούν να παγιδεύσουν οικολογικά ευαίσθητους ανθρώπους σε κάτι ακριβώς αντίθετο από το προφανές, δηλαδή την υποστήριξη μιας οικολογικής επένδυσης, όπως είναι ένα αιολικό πάρκο, με μοναδικό επιχείρημα το «δεν γουστάρουμε την επένδυση και θα επιβάλουμε το γούστο μας διά της βίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απόρρητο επικοινωνιών
Κρας τεστ για τη γνωμοδότηση του Σανιδά
Βολές στην κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ρατσιστική βία
Νέο κρούσμα βίας στα φραουλοχώραφα
Λαθρομετανάστευση
Ελπίζουν σε πακέτο 12 εκατ. ευρώ από Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
Δημόσια Νοσοκομεία
«Χρυσάφι» από το ΕΣΥ στις εταιρείες καθαριότητας
Διόδια
Τα ηλεκτρονικά διόδια της ταλαιπωρίας
Trafficing
1,2 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο θύματα του τράφικινγκ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Λουκέτο στις «βρώμικες» χωματερές
Greenpeace
Ανοχύρωτος ο καταναλωτής για ζωικά μεταλλαγμένα
Οργανωμένο έγκλημα
Καταπέλτης το πόρισμα για Κυριακάκη και αρχιφύλακα
Οι συνομιλίες καίνε και τη δικηγόρο του
Υπουργείο Δικαιοσύνης
«Αδιάφθοροι» στις φυλακές
Θεσσαλικός κάμπος
Ρήγματα 2 μέτρων στον κάμπο
Χανιά
Προς κινητοποιήσεις διαρκείας για το αιολικό πάρκο
Άλλες ειδήσεις
Απεργιακό «φρένο» στον ΟΣΕ
Ράμπο στα αζήτητα
Στο πόδι οι Μεσολογγίτες για τις αλυκές